Gyes után visszamegyek dolgozni, így írtam a HR-esnek, hogy mennék, illetve kérdeztem, hogy mikor mehetek legkorábban, mennyi pontosan a felhalmozott szabim.
Szó szerint ezt írta: "Első lépésben a felhalmozott szabadságot kell kivenned, ami esetedben 27 nap. Rád még a régi szabály vonatkozik, így a gyed első évére vagy jogosult."
2008-ban született a kisfiam egyébként.
Nem értem, mindenki 60akárhány napról beszél mindig a szabadságokkal kapcsolatban, akkor miért jár nekem csak 27??
2011. szept. 7. 21:52
1/7 anonim válasza:
A tgyás idejére és a gyed első évére jár a szabadság. A napok száma persze függ az életkorodtól is.
Nekem 35 napom volt, az én kisfiam is 2008-ben született.
2011. szept. 7. 21:59
2/7 anonim válasza:
Kicsit kevésnek tűnik. Hány nap szabd volt amúgy?
Mert az igaz, hogy a gyed első évére jár szabi, de pluszban még a tgyás idejére is jár. Lehet azt lefelejtették.
2011. szept. 7. 22:04
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! 30 éves vagyok, és ha jól emlékszem, 22 nap szabi járt nekem egy évre.
De még most sem értem akkor ezek alapján, hogy hogyan kaphat valaki 60 nap szabit?
2011. szept. 7. 22:27
4/7 anonim válasza:
60 nap szerintem csak annak jön össze aki a terhesség alatt nem vette ki a szabikat vagy az elejétől táppénzen volt, így arra a 7-8 hónapra is jár még neki szabadság, plusz a tgyás és a gyed első éve. Így már több mint 2 évre való szabi halmozódik fel. Sokan csinálják így, mert ha a munkaadó valamilyen oknál fogva inkább kifizeti a szabadságokat, nem pedig kiadja, akkor magasabb fizetés után jár, mert a gyed-gyes alatt is meg kell, hogy adják az emeléseket. Vagy annak lehet még ilyen sok aki 2 gyerekkel volt egymás után folyamatosan otthon.
2011. szept. 7. 22:41
5/7 anonim válasza:
Hát.. én az elejétől táppénzen voltam és gyes lejárta után 52 nap szabit állapított meg a munkáltatóm.
2011. szept. 7. 23:05
6/7 anonim válasza:
Táppénzen voltam 7 hetes terhesen, most lesz két éves a fiam. Voltam a munkaadómnál, hogy jön a tesó, nem szeretném igénybe venni a Gyest. Kivenném a szabijaimat, utána elmennék táppénzre. Kiszámolták 52 nap szabi jár.
2011. szept. 8. 07:44
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Akkor arra még rákérdezek, hogy a tgyás is benne van-e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!