Hogy lehet az, hogy itthon voltam 3 évet és csak 18 nap szabim van?
Figyelt kérdés
2008-ban szültem akkor kivettem előtte az az évit. 2009-2010-re egész évi szabim bent van az ideire meg gondolom részarányosan, mert májusban jár le a gyes.
Két egész évre 18 nap járna csak? 8 órában dolgoztam a cégnél 12 éve. Hogy lehet?
2011. ápr. 15. 12:39
1/4 anonim válasza:
Ezt kérdezd meg a munkáltatódtól.....Lehet nem írták jóvá a szabikat.
2/4 anonim válasza:
A szabi nem a 3 évre jár. A tgyás idejére és a gyed első évére, egészen pontosan fogalmazva a szülési szabadság idejére és a gyermek nevelése miatt kapott fizetés nélküli szabi első évére.
Ezen felül attól függ, hogy
- hány éves vagy
- hány gyereked van, ki veszi/vette igénybe a pótnapokat
- mikor született a csemete (gondolom májusban).
3/4 anonim válasza:
GYesre is jár. Én 2008-ban szültem, mindjárt gyesre mentem. Előtte fél évet dolgoztam 4 órában, és megkaptam a kb 3 hónap szabit- azért nem tudom, mert kifizették a kb 3 hónapi béremet, nem a szabit vettem ki, mert nem oda mentem vissza. A 18 nap tuti nem jó, járj utána!!
4/4 anonim válasza:
Jól írja a második. a Tgys idejére, és a gyermek gondozása céljából igényelt fizetés nélküli szabadság első évére jár. A 1. nap szabi biztos, hogy kevés, valamit nem jól számolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!