Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rám vonatkozni fog a befagyasz...

Rám vonatkozni fog a befagyasztott GYED és GYES? Július 24-re vagyok kiírva.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 08:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem, de még nem is tárgyalták és fogadták el a rörvényt, igazán konkrétumok nincsenek. Állítólag azokra fog vonatkozni, akik július 1 után esnek teherbe..
2009. ápr. 21. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Rád még nem vonatkozik az 1év gyed, 1év gyes . Csak azokra vonatkozik akik Július után esnek teherbe és 2010.-ben szülnek . Sajnos ez egy nagy kitolás a családokkal mert 2 évesen már bölcsibe kell rakni a gyerekeket . Pont abba az időszakban amikor a legnagyobb szükség lenne az anyára a baba fejlődése szempontjából . Jobb lesz az államnak ha táppénzen lesznek az anyák mert a közösségben hamarabb elkapnak majd minden betegséget . A lényeg rád nem vonatkozik a változás . Minden jót a szülésig és majd a picihez sok türelmet és energiát kívánok.
2009. ápr. 21. 08:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A befagyasztott GYED.GYES azt jelenti ,hogy nem foglyák emelni az összeget és úgy lesz 1-1 év mind a kettő .
2009. ápr. 21. 08:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A GYED, GYES befagyasztásáról nem tudom volt-e szó, de ha befagyasztják, akkor nyilván valóan senkinek nem emelik. De én csak a családi pótlék befagyasztásáról hallottam. Azt két évig nem fogják emelni, természetesen senkinek. Gondolom mostanában a GYES-t sem emelik majd, hiszen ugyan miből? Azt ugyebár a nyugdíjminimumból számolják, tehát ha azt nem emelik, akkor a GYES-t sem. A GYED-et nem is lehet emelni, tehát befagyasztani sem, hiszen a fizetésből számolják ki, a GYED összegét nem az állam határozza meg.

De ha arra gondolsz, hogy te már rövidebb ideig lehetsz-e GYED-en, GYES-en, akkor azt hiszem igen, neked már csak 1-1 év lesz a GYED és a GYES. Javaslom, hogy még terhesen menj el bölcsit keresni, ha nincs nagymama, aki vigyázna rá. Az enyém most megy ősszel, két évesen, de már 5 hónaposan be kellett íratnom, és már csak két hely volt akkor is, most őszre. Szóval szerintem még most kezdd el intézni, mert dugig lesznek a bölcsik.

2009. ápr. 21. 08:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, ne haragudj, hülyeséget írtam, rád még tényleg nem vonatkozik ezek szerint, én azt hittem, hogy a születési dátum a fontos, nem a fogantatási, de ezek szerint tévedtem.
2009. ápr. 21. 08:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
rád nem vonatkozik,mert júli 1-ig megszülöd a picit,csak azokra akik utána lesznek babások!
2009. ápr. 21. 08:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!

Sajnos ilyen dolgokon kell aggódnia az embernek...mi lesz még? :(

2009. ápr. 21. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!