Miért van ez? Miért őrülnek meg ennyien az anyaságtól?
Bocsánat a kérdésemért, nem áll szándékomban senkit megbántani, de beelegeltem.
31 hetes kismama vagyok, és már majdnem fél éve napi szinten olvasom az oldal gyerekvállalás témakörét, hogy tájékozódjak.
És őszintén kezdek megrémülni.
B@sszus, hát ide elméletileg értelmes, felnőtt emberek járnak, és mégis azt kell látnom nap nap után, hogy ezek az állítólag értelmes, felnőtt anyák gyakorlatilag "üvöltve" vitatkoznak oldalakon keresztül például olyan volumenű kérdéseken, hogy a gyerek előtt a fikát fikának, takonynak, orrváladéknak, vagy cicakakának kell-e hívni. (Megtörtént eset!)
Arról nem is beszélve, hogy ha császárral szültél, nem vagy anya, ha nem tudsz/akarsz/próbálsz szoptatni, szar anya vagy, és ha netalántán, esetleg elkövetsz egy olyan horderejű bűntényt, hogy a terhesség alatt három méternél jobban megközelítesz egy bekapcsolt mikrót, akkor a gyereked aberrált, értelmi fogyatékos, érzelmileg visszamaradott idióta lesz. Ha meg véletlenül az előírtnál egy héttel hamarabb a kezébe nyomsz egy kiflicsücsköt, annak következményeiről ne is beszéljünk...
Jézusom, asszonyok, hát mi van veletek?!
Nem akarok olyanokkal jönni, hogy mi is felnőttünk kacsalábon forgó pihenőszék nélkül, és egyebek, de csak azért ledegradálni, lehülyézni, vagy másik éghajlatra küldeni egy vadidegent, mert nem egyezik a véleményünk néhány dologban...
Komolyan mondom, nem azért kezdtem rettegni az anyaság fogalmától, mert attól tartok, hogy nem tudom majd, miként kezeljem a gyerekem, hanem mert félek, hogy én is ilyenné válok.
Mi ennek az oka? Mi az, ami ennyire megváltoztatja a nők gondolkodását és életfelfogását a gyermekük születése után? Mert már bocsánat, de kötve hiszem, hogy mondjuk 5-10 évvel ezelőtt bárkinek is eszébe jutott volna, hogy X év múlva a fika gyermek előtti megnevezésén fog vitatkozni. Sőt, ha megjósolták volna neki, szerintem körberöhögte volna az illetőt. És mégis.
Tényleg elnézést, de kiakadtam. Mint írtam: nem állt szándékomban senkit megbántani. Akinek nem inge, az természetesen nem veszi magára, ugyebár.
/31 hetes, első gyermekét váró kismama/
Ja, a 12 pont király, jót röhögtem, köszi :)
a jászótérfóbiás :)
(közben olvasgatom a taknyos topikot....oltári, mint egy komédia :)) komolyan, néha a nők totálisan behülyülnek az otthonüléstől, nem is értem, tán néha be kéne kapcsolniuk a Híradót, vagy megnézni egy filmet, vagy mittudomén, de a végén még újra megnyitják a Hárshegyet ha ez így megy tovább)
22.20.
Kedves Kerdezo!
Egyetertek veled. Ezert van,hogy en neha lelepek par hetre errol az oldalrol mert neha nagyon faj mar a sok butasag ami itt megy.
A taknyos kerdest mikor elindult elkezdtem olvasni de nem olvastam vegig, sot nem is valaszoltam. Szanalmas,hogy anyukak ugy veszekednek mint az ovodasok bar a primet a kerdezo vitte.
A tapszer-anyatej, csaszar-termeszetes szules, cumi-nem cumi es tarsai megint olyan amin folosleges vitazni.
A legjobban az idegesit mikor a gyerekem nevet szoljak meg. En sose mondtam itt egy Anyuka gyereke nevere se azt,hogy ronda (bar olvastam itt cifrakat) de en mar megkaptam,hogy a fiam neve ciganyos, amerikai utanzat stb.. Egyebkent Eriknek hivjak ami nemet eredetu,tok mindegy. Amikor terhes voltam,ugy volt,hogy lanyunk lesz es a Bonita nevet akartuk neki adni. Volt aki kerdest irt ki errol,hogy kicsufolhassak. Gondolhatod milyen jol esett.
Aztan mekkora sz@r az aki nem magyar nevet ad a gyerekenek.
Akik kulfoldon elnek azok haza arulok. (en is ott elek es mindig jot derulok,hogy itt mennyire okosak ,hogy ez meg az van Amerikaba pl. az amerikai nok nem szoptatnak, kozbe itt nagyon is szoptatas partiak, nekem konkretan konyorognom kellett,hogy kapjon a fiam tapszert mikor nem akart megindulni a tejem)
Amitol meg kiakadok:
-felelotlen az aki huszon evesen gyereket vallal
- hozzataplalas kerdesek (mar el se olvasom oket)
Mar megtanultam,hogy meg se nyitom az ilyen kerdeseket vagy ha igen akkor nagyon gyorsan tovabb lapozni. Nincs ertelme leallni veszekedni.
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:34
Valaki jelentse már ezt, mert csak kötekedni jött ide, én meg már lepontoztam és nem tudom.Hányingerem van ezektől!!
Mi a gond ,nem értem.Mert véleményem van valakiről?És nem is írtam ki,hogy mit gondolok róla.
Nekem is elegem van ebből az oldalból,nem szoktam egyaltálan kötekedni,csak sértő amit ide leírtak.
Ki kit szól meg?Hát nem tudom.
Nem az a baj, hogy véleményed van, szíved joga, hanem az a baj, ahogyan ítélkezel, annak ellenére, hogy semmi okod rá.
Teljesen ésszerű, hogy kiakadt a kérdező azon, ami ezen az oldalon zajlik időnként, mert minden normális értelmes embernek kikerekedik olykor a szem az olvasottak miatt.
És tudod bármilyen furcsa, az életben az észérvekkel kezelhetetlen helyzeteket igen jól lehet áthidalni egy kis fanyar humorral - ahogy a kérdező is tette.
Én személy szerint nem sajnálom a gyerekét, mert nagyon szerencsés, hogy az anyja ahelyett, hogy idegbajt kapna más hülyeségein, inkább humorral oldja a feszültséget - erre nem mindenki képes.
Ahogy látjuk te sem - nevetés helyett inkább feszültséget gerjesztesz. Innentől kezdve lehetne vitatkozni azon, ki a szerencsésebb, csak felesleges, mert a kérdésnek sem értelme, sem lényege nem ez.
1: A 12 pontod szupi!
2: Az a taknyos kérdés!! Ha előttem állt volna a kérdező, tuti megvertem volna... Pedig nem vagyok egy verekedős típus...
3: Ezt az oldalt azért találták ki, hogy név nélkül, fel merjünk tenni olyan kérdéseket, amiket személyesen nem merünk, mert lehet, hogy butyuták... De ezt mindenki tudja, ezért jön ide. Akkor miért kell egymásnak esni? Ha tudsz, válaszolsz, ha nem, akkor meg nem. Ennyi. Szerintem...
Szerintem az egész oldal 90%-ban arról szól hogy sokan itt vezetik le a feszültségüket. Engem például az sem zavar ha valaki T/1-ben beszél. Tegye. Az a baj, hogy emberek képesek ilyen butaságokon vitatkozni. Szerintem inkább arra való lenne az oldal, hogy feltedd az olyan kérdéseid, amit esetleg nem mersz otthon, v. a barátaidtól megkérdezni.
Azt pedig már megszoktam, ha egy vitás kérdésben hozzászólok, akkor vagy a tábor vagy az ellentábor úgyis leszavaz. Pedig én csak azt mondom el hogy én hogyan csináltam. Már ez is baj.
Mindegy,akkor én értettem félre.Csak valahogy azt éreztem ki,hogy a kérdező nem nézi jó szemmel azokat az anyukákat akik sokáig szoptatnak,nem adnak vizet 6 hónapos korig,nem adnak cumit,nem hagyják sírni a gyereket,együtt alszanak a gyerekkel,és sorolhatnám.Lehet tévedek,ezer bocsánat.
Ez off most,de tényleg kérdező,neked mi a véleményed a nagyon hosszú szoptatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!