Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van ez? Miért őrülnek...

Miért van ez? Miért őrülnek meg ennyien az anyaságtól?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kérdésemért, nem áll szándékomban senkit megbántani, de beelegeltem.

31 hetes kismama vagyok, és már majdnem fél éve napi szinten olvasom az oldal gyerekvállalás témakörét, hogy tájékozódjak.

És őszintén kezdek megrémülni.

B@sszus, hát ide elméletileg értelmes, felnőtt emberek járnak, és mégis azt kell látnom nap nap után, hogy ezek az állítólag értelmes, felnőtt anyák gyakorlatilag "üvöltve" vitatkoznak oldalakon keresztül például olyan volumenű kérdéseken, hogy a gyerek előtt a fikát fikának, takonynak, orrváladéknak, vagy cicakakának kell-e hívni. (Megtörtént eset!)

Arról nem is beszélve, hogy ha császárral szültél, nem vagy anya, ha nem tudsz/akarsz/próbálsz szoptatni, szar anya vagy, és ha netalántán, esetleg elkövetsz egy olyan horderejű bűntényt, hogy a terhesség alatt három méternél jobban megközelítesz egy bekapcsolt mikrót, akkor a gyereked aberrált, értelmi fogyatékos, érzelmileg visszamaradott idióta lesz. Ha meg véletlenül az előírtnál egy héttel hamarabb a kezébe nyomsz egy kiflicsücsköt, annak következményeiről ne is beszéljünk...

Jézusom, asszonyok, hát mi van veletek?!

Nem akarok olyanokkal jönni, hogy mi is felnőttünk kacsalábon forgó pihenőszék nélkül, és egyebek, de csak azért ledegradálni, lehülyézni, vagy másik éghajlatra küldeni egy vadidegent, mert nem egyezik a véleményünk néhány dologban...

Komolyan mondom, nem azért kezdtem rettegni az anyaság fogalmától, mert attól tartok, hogy nem tudom majd, miként kezeljem a gyerekem, hanem mert félek, hogy én is ilyenné válok.

Mi ennek az oka? Mi az, ami ennyire megváltoztatja a nők gondolkodását és életfelfogását a gyermekük születése után? Mert már bocsánat, de kötve hiszem, hogy mondjuk 5-10 évvel ezelőtt bárkinek is eszébe jutott volna, hogy X év múlva a fika gyermek előtti megnevezésén fog vitatkozni. Sőt, ha megjósolták volna neki, szerintem körberöhögte volna az illetőt. És mégis.

Tényleg elnézést, de kiakadtam. Mint írtam: nem állt szándékomban senkit megbántani. Akinek nem inge, az természetesen nem veszi magára, ugyebár.

/31 hetes, első gyermekét váró kismama/

2011. szept. 3. 18:56
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Néha én is elgondolkodom, hogy milyen lehetnek azok a szülők, akik itt lehurrognak, "lealáznak" másokat, szerintem azok az éeltben is ilyenek. AZ én abszolut kedvenceim: a szoptatás- tápszerezés--tényleg szegény anyukák akik nem tudnak szoptatni, azok ezek álltal "szar" anyának érzik magukat, pedig nem azok.Én az elején megmondtam 1 éves koráig akaropm szopttani, nekem annyi elég, neki is, akkor már nagy, és rohadt sokat híztam a szoptatás alatt, le akartam fogyni, mert újra jól akarok kinézni(elég nehezen megy le a kiló), 11 hónaposan magát választotta el. De ezeket véletlen sem lehet leírni, mert azonnal támadnak.

cumi-nem cumi: fiam cumizik, és? ma nem találtuk, és bekapta az újját? és? :-) majd kinövi:-)

én már azért nem válaszolok ilyen kérdésekre, mert rájöttem csak felhúzom magam a bunkókon. és tényleg vannak itt olyanok, akiknek ez a szórakozásuk. Nekem nem, megnézem miket kérdeznek-írnak, és szelektálok, kérdést csak olyankor teszek fel, ha pl, éjjeli fényt kerestem múltkor, és hogy kinek miylen van, csak tájékozódás végett. Hozzátáplálást nagyvonalakban követtem, van hogy eltértem tőle, mert úgy gondoltam. pl: fiam 15 hónapos és 2 hónapja állandóan a szedret kéri, és ezen mindenki meg van rökönyödve, hogy adok neki. de ha nincs baja, és imádja? Nem válaszolok csak ritkán a mit tud a babád XY hónaposan. minden baba más, tudom mik a fiam "gyengéi" és tudom mik azok amikkel jóval a kortársai előtt halad. de nem akarom, hogy leszuperanyukázzank, szuperbabával, mert nem így van, és nem az én érdemem, mert anyum este átjön , mivel egyedül nevelem a fiam, és leül vele, és 1,5 órán keresztül csak vele foglalkozik, és tanítgatja. Örülök neki.Meg is látszik rajta.Persze én is foglalkozom vele :-)

multkor egy cigis kérdésen akadtam ki, ha terhesen dohányzol, te vagy a legundorítobb a világon(nekem sem tetszik, de nincs jogom emberek felett ítélkezni), de akkor is az vagy, ha visszaszoksz szoptatás után. Bocsi, lehet,h ogy nagyon eltértem a témától :-) csak kijött. Nagyon iagazd van amúgy, és sok nő egy borzalmas lesz az anyaságtól, és én csak azt nem értem, akik ennyire vitásak, azok a gyerekükkel hogyan beszélnek? na mindegy, nézek egy kis X faktor, és röhögök egy sort! Boldog babvárást neked, és te nem leszel olyan mint akikről írsz! majd te is szelektálsz az olvasottak között, és csak mosolyogsz majd rajtuk:-)

ja a fikás kérdést én is kérem, hogy linkeld be!

2011. szept. 3. 19:58
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

A taknyos kérdés egy katasztrófa volt, amit egy agyatlan ostoba liba talált ki - olvastátok a végét? HOgy a babája meghalt, mert a sógora megerőszakolta? És mindehhez odabiggyesztett :D-jelet?

Agyrém:S

Amúgy kérdező, én teljesen egyetértek veled, abszolút megdöbbent (még mindig!) hogy anyukák hogy képesek egymásnak esni, ráadásul hogy milyen témákban:(

Ne aggódj, te normális vagy, nem leszel ilyen anya:)

2011. szept. 3. 20:01
 13/39 anonim ***** válasza:
66%

Hú ez a taknyos kérdés... bocs, de jót nevettem ("nem becézgetjük a taknyot. Az takony."). :)))))))))

De ha ezek a dolgok zavarnak, akkor ne izgulj, jó anya leszel. TE leszel jó anya.

Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy kiakaszt a túlzottan anyás megnyilvánulások tömkelege.

És engem is pontoznak lefele, mert néha nem tetszik a kegyetlenül őszinte válaszom...

2011. szept. 3. 20:05
 14/39 anonim ***** válasza:
73%

Én azt vettem észre, hogy azért változnak meg a nők, miután anyák lesznek, mert a gyermekénél akarja bizonyítani, hogy ő milyen tökéletes. Tökéletes a gyereke, tökéletes minden, amit a gyereke és ő maga is csinál és mindenki más hülye.

Csak úgy lehet csinálni, ahogy ő elképzeli, más csak rosszul csinálhat mindent. Épp ezért alakulnak ki tizenoldalas viták, hiszen ragaszkodnak a saját elképzelésükhöz.

Egyébként szerintem általánosságban a nők ilyenek, nemcsak az anyák, csak akkor más területen jönnek elő dolgok. Pletykálnak a munkahelyen, keverik a sz...rt már ott is, szóval az anyává válásnál ez csak rosszabbodik, szerintem.

2011. szept. 3. 20:47
 15/39 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen a linket! (:
2011. szept. 3. 21:09
 16/39 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok. Én is köszönöm, sírva röhögtem:))))

Atyaúristen!!!!!

2011. szept. 3. 21:15
 17/39 A kérdező kommentje:

Sajna ez nem az a link, amit kerestem, de sikeresen kiakadtam ezen is. Frenetikusan idióta a kérdező.

Esküszöm, lassan ott tartok, hogy megírom a SZAR ANYÁK 12 pontját.

"Legyen cumi, tápszer, császármetszés.

1. Kívánjuk a gyerek táplálásának szabadságát, a tápszerezési cenzúra eltörlését.

2. Felelős nőket, akik áldoznak a nem kötelező oltások oltárán.

3. Évenkénti újratárgyalását a hozzátáplálási mizériának.

4. Törvény előtti egyenlőséget cumiztatási-nem cumiztatási tekintetben.

5. Nemzeti egyetértést a fosos pelenkák tárolásának ügyében. (Mer' nem mindegy, hogy zacskózod, vagy zárható kukába dobod!)

6. Közös megegyezést az abortuszos tinédzserek győzködésének ügyében. (A jelen: Jajj, el ne vetesd, a családod nem tud segíteni? A jövő: Mit vártál, nem anyádnak kellett volna gyereket szülnöd!)

7. Babakocsi-béli (v)iszonyok megszüntetése. (Ha nem Peg-gel kezdődik, és Perego-ra végződik, és nincs minimum nyolc felesleges funkciója, akkor tulajdonképpen mit is akarsz te nevelni a gyerekedből? Trollt?)

8. A terhesség alatt strandoló kismamák elleni esküdtszék felállítása. (Még lavorba se tedd a lábad, nemhogy strand-vízbe!)

9. Az erényövként is funkcionáló hordozókendők bevezetése. (Ha sír a gyerek, és nem teszed kendőbe és hurcolod magadon mikulástól vakulásig, szívtelen dög vagy.)

10. Az anyatársadalom esküdjék meg a gyereknevelési szakkönyvek idevágó soraira, a bébikompokat űzzék ki az országból, több szállítmányt ne hozzanak ide.

11. A kormány tegye kötelezővé a babamosóporok és bio-öblítők használatát, még mielőtt aberrált, vérszívó, nyakig fosos, tömeggyilkos csecsemők ezrei lepik el a társadalmat.

12. Szobatisztaságot 2 hetes kortól. "

Bahh.

2011. szept. 3. 21:42
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Jókat derültem, maximálisan igazatok van!

Ami engem kikészít, az a T/1 használata. Mi ilyen pelenkát használunk (miért felnőttként is beszarsz?), 3 fogunk van (miért a többit kiverték?), stb. stb. Ez szerintem nagyon gáz!!!

2011. szept. 3. 22:06
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, még annyi, hogy volt már, hogy megkérdezték: Ti mennyi idősek vagytok? Én meg válaszoltam, hogy én 28 éves a fiam 4 hónapos. És nem értik, basszus!!! Néznem rám, hogy ez hülye. :D :D :D
2011. szept. 3. 22:14
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kismama!

Már most készülj fel: a gyereknevelés az az üzem, amihez mindenki, mindig, mindenkinél jobban ért, még az öreg szomszéd bácsi is jobban fogja tudni nálad, meddig szoptass, arról ne is beszéljünk, hogy kisgyerekes sógornőd és anyósod meg egyenes NAPI szinten fogja ontani a kéretlen tanácsot és fog lehülyézni a hátad mögött, ha valamit máshogy csinálsz.

Ok? nem tudom.......én például, megmondom Neked őszintén, ezekért gyűlölök játszótérre járni, mert ott nem lehet semmi másról beszélgetni, csak arról hogy Jucika baba milyen pelukást hord, és Gergőci baba hány éves koráig cicikézik. Ha közlöd, hogy a te gyereked nem "cicikézik" már, a másik meg másmilyen pelust hord mint Jucika baba, akkor jönnek a rosszalló pillantások, meg a hátad mögött az anyukák összenézése.

De ne csüggedj, holnap már veled beszélnek majd ki valaki mást, mert Pistike baba mindig ki van kapkodva a kiságyból, pedig nem kéne mert el lesz kapatva.

Szóval, csukd be a füled, különben megkeserítik majd a napjaidat a mindig, mindent jobban tudó ismerősök, idegenek egyaránt.

Jobbat nem tudok. Nekem a gyermektelen sógornőm (imádom, de egy halat nem bíznék rá) is jobban tud szerinte gyereket nevelni mint én, persze nem mondja, de ha valamit mondok neki a fiamról, látom a szemén hogy őőőő bizony tuti máshogy.

De ne érdekeljen, ez ilyen dolog, vannak az életben olyanok amin nem változtathatsz, ilyen a politika, vagy a parlagfű nem irtása, meg az ANYAHÁBORÚ is, amelyben még a gyermektelenek is a legkirályabb harcosoknak érzik magukat. Ne foglalkozz vele, neveld ahogy szeretnéd, a te gyermeked :)

26 éves anyuka, 13 hónapos kifiúval

(játszótér és baba-mama foglalkozás fóbiával)

2011. szept. 3. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!