Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 3,5%-os tejet felvizezek...

Ha 3,5%-os tejet felvizezek fele-fele arányban, attól ugyanannyi lesz a zsírtartalma?

Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
41%
nem, fele annyi
2011. szept. 2. 20:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor meg már olyan, mintha 1,5%-os(majdnem) tej lenne?
2011. szept. 2. 20:18
 3/12 anonim ***** válasza:
57%

Ne beszéljünk már hülyeségeket!

A felestej egy butaság, nem táplál, és amikkel bajt okozhatsz, azt nem is higitod fel vele

A tejzsir, tejfehérje nem oldódik vizben, egyedül a laktóz, ami ugye a kalóriaértéket is biztositja, az lesz kevesebb benne....

A gyerekéhes marad és ugyan úgy bajt okozol, mintha higitatlanul adod...

Én nem értem, hogy ilyen gyermekorvosi és védőnői szolgálat mellett még vannak ilyen, ne haragudj,de buta anyukák...

2011. szept. 2. 20:54
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Nehogy felvizezd!!

Inkább az a legjobb, ha minél nagyobb zsírtartalmú tejet adsz, mert az táplál, erősíti a csontokat.

Ha 1.5%-os tejet adsz, akkor már mindegy ha sima vizet itatsz a gyerekkel, mert még a vízben is több a tápanyag...

2011. szept. 2. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad a tejet felvizezni!

Minel zsirosabb, annal jobb. Ha felvizezed, akkor csak feleslegesen telerakod a gyomrat fele olyan joval. Nincs ertelme.

2011. szept. 2. 21:16
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Lehet, hogy a kérdező így szeretné bevezetni a tejet, és azért keverné vízzel, hogy ne rögtön töményen kapja a gyerek, erre nem gondoltatok???

Ha ez a helyzet, akkor én azt mondom, azzal keverd a tejet, amit le akarsz cserélni erre (tejital, tápszer, anyatej, mindegy). Először mondjuk 2/3 - 1/3 arányban keverd (1/3 a tej), következő mondjuk fele-fele, harmadik pedig 2/3 - 1/3 (most már a 2/3 a tej), majd mehet a teljes tej önmagában, immáron nem keverve semmivel. Szerintem.

2011. szept. 2. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
3 eves korig zsiros tejet adnak gyereknek...ha most vezeted be a tejet akkor sem kell higitani hiszen em a zsirra lesz allergias hanem a tejben levo proteinekre
2011. szept. 2. 21:44
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
Bármelyik gyerekorvos megmondja, hogy töményen kell bevezetni a tejet, és tilos tápszert belekeverni.
2011. szept. 3. 01:09
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

tök mindegy, bevezetni szeretné-e, vagy akármi, vizezni, táppal keverni TILOS

ha bevezetni, akkor napról napra növelni kell a mennyiséget, higitás nélkül

remélem nem csecsemőnek szeretnéd adni :-(

2011. szept. 3. 12:39
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Nekünk a gyerekorvos (aki még az enyém volt, tehát vén róka), azt mondta, hogy 2,8as tejet adjunk a gyereknek. Igaz, a 3.5ös "zsírosabb", de jobban meg is terheli a gyomrukat. Én volt, hogy próbáltam a 3.5ös tejet adni, mert épp csak az volt a boltban, de szegény fiamat jól meghajtotta.
2011. szept. 3. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!