Ha a cég csődbe ment ahol dolgoztam, akkor is igényelhetek tgyás-t?
Akár a mostani munkahelyedről kérdezel, akár egy korábbiról, a 365 napba beleszámítanak a megszűnt cégnél töltött napok.
Viszont a tgyásnak van még egy feltétele, az, hogy az igényléskor is biztosítottnak kell lenni, vagy a biztosítási jogviszony megszűnését követő 42 napon belül kell igényelni.
köszi szépen a választ!
én most a 2.után szeretném igényelni.gyesen voltam a kislányommal amit nem rég lemondtam,hogy újra ígényelhessem a tgyást,-és most kaptam a hírt,hogy csődbe ment a cég.-ezért voltam rá kiváncsi
Mikor ment csődbe a cég?
Ha még a gyes ideje alatt ment csődbe a cég, akkor azonnal kellett volna értesíteniük, hogy megszűnt a munkahelyed, itt a leszámoló pénzed, a papírjaid. És ekkor nem jár a tgyás, hiszen nincs élő biztosításod, sőt a szülésért is fizetni kellett volna, hiszen nincs eü. biztosításod sem.
Ha még hivatalosan nem ment csődbe a cég, akkor van még biztosításod, ergo jár tgyás.
Akkor én azt tanácsolom neked, hogy hívd fel az oepet és kérdezz rá, hogy tudnak-e valamit mondani, beérkezett-e már a tgyásos papírod, mert sajnos a cégedet nem tudod utolérni telefonon, azt tudod, hogy egy hónappal ezelőtt postán megkapták a szükséges papírokat.
Ha nem, akkor kérdezd meg, hogy ha elküldöd nekik újra az egészet, akkor ők hivatalból kikérik-e a cégtől a szükséges dolgokat?
Több ismerősöm is úgy járt, hogy a munkáltatója ült a táppénzes/tgyásos papírján, az oep-nél ilyenkor mindig nagyon-nagyon készségesek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!