Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olvastam itt egy lánynevet...

Olvastam itt egy lánynevet ami nagyon megtetszett. Engedélyezve van itt Magyarországon?

Figyelt kérdés
Aylin .Nagyon megtetszett az a név és szeretném megtudni hogy lehet-e adni a kislányomnak.
2009. ápr. 18. 17:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

szia!

ha a papa török,mit szólnál az Ajsa-névhez? ez is török eredető,énekesmadár/barázdabillegető/ a jelentése.04.25,és 11.15 a névnap És adható,nem kell anyakönyvezni

2009. ápr. 18. 18:46
 12/17 anonim ***** válasza:
48%
Utolsónak.Nem a kérdező férje török,hanem annak a kislánynak a papája,akinek Aylin a neve.Nem lenne aktuális a kérdés,ha nem magyar származású lenne a papa...
2009. ápr. 18. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:

csak akkor adható ez a név, engedélyezés nélkül, ha valamilyen kisebbségnek, pl. török, vagy arab származásúnak valljátok magatokat.

rengeteg külföldi állampolgár születik itt, és nem magyar nevet kapnak, hanem nemzetiségnek megfelelőt, ami nem szerepel a magyar névjegyzékben

2009. ápr. 19. 00:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Ugy tudom ha máshonnan származik valamelyik szülő akkor arra hivatkozva lehet az ottani írásmóddal anyakönyveztetni.

Az én nevemet se lehet Y-nal irn csak i-vel,mert igy magyaros(és anno igy került be a magyar utónévkönyvbe...sajna-anyuét még lehetett Y-nal)

2009. ápr. 19. 13:10
 15/17 anonim ***** válasza:
En vagyok az az anyuka akinek Aylin nevu a kislanya:-) merthogy torok az apuka.. En ahogy megszultem a lanyom kerdeztek a nevet, ezt adtam meg es szules utan szuletesi bizonyitvanyahoz is. Sehol egy szoval nem mondtak hogy nem lehet, bar hozza kell tennem hogy en erdelyben szultem! 6es fel honapos(aylin) edesanyja.
2009. jún. 6. 15:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Amugy gratulalok a kislanyhoz! Vegul mi lett a neve? Irj nyugodtan privit.
2009. jún. 6. 15:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Erdélyben, vagyis inkább Romániában más törvények járnak!

Ott Pista - ként is lehet anyakönyvezni Istvánt, vagy akár Pityuként is. És a t-re végződő neveket TH -val irják sokszor: Judith, Edith.

2009. jún. 6. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!