Vannak anyagi gondjaitok? Hány gyermeketek van?
Munkanélküliség,devizahitel,betegség,válás,stb?
Mi az oka hogy nehéz anyagi helyzetbe kerültetek?
a mi legnagyobb bajunk az, hogy a házunk nincs kész. A kocsihitelt befejeztük, a lakáshitel nem sok, de egyedül nem tudnám fizetni. Enni van miből, a kisfiamnak mindene megvan. Csak azt utálom, hogy nincs fürdőszobánk és a 4 szobából 1 lakható, 2-őt most fogunk befejezni, a 4.-et pedig jövőre építjük meg a fürdőszobával és spájzzal együtt. Néha úgy érzem, egy putriban élünk, sok cuccunk még dobozokban. Pedig már 5 éve itt lakunk. Férjem vállalkozó már 4 éve, a mostani a legjobb éve, reméljük, hogy ez a házon is meg fog látszani.
1 gyerekes, 22 hetes km.
Volt munkanélküliség (2gyermek),de a párom vállalkozásba kezdett,ekkor még elég tűrhető volt,nem panaszkodom. Bevállaltunk egy 3. babát,megfogant,és a vállalkozás hanyatlott,fizetni valók gyűltek. Azóta talált a párom munkát,de még mindig halomban áll az Apeh csekk (több mint 300 ezer),és vannak hiteleink-1 a kocsira ami a vállalkozáshoz kellett,az deviza hitel,2 provit fizetünk, a többi nem drasztikusan sok. Azért nem csüggedek,mert tudom,ennél már csak jobb lesz! :-D
Kívánom Mindenkinek akinek nem valami fényes az anyagi helyzete,hogy hamarosan jöjjön rendbe az anyagi helyzetetek!
ÜDv:2gyerkőcös,37hkm.
van, 1 gyermekünk van. Pedig munkahely is van.
A hitelekre (lakás, személyi , hitelkártya, A-hitel) éppen elég a párom fizuja. Még az a jó, h a gyerek utáni adókedvezményt igénybe tudja venni, így kicsit több a fizuja, mióta ezt bevezették.
Az én e.ü.s bérem marad a rezsire+kajára, de ez nem volt mindig így. Volt, hogy 25 ezer volt kajára+minden másra, tavaly szinte végig :( Gondolhatod, a gyereknek játékra sem tellett, bár a nagyik, tesóm azért ezt bepótolták. Néha, mikor a férjem túlórázott, valamivel jobb volt a szitu, pár ezerrel.
Most azért kicsit jobb, mint tavaly...de majd az államunk gondoskodik róla, h ne így legyen, úgy hallottam.
Még a 200-Ft-os bugyit is 2szer meggondolom, h megvegyem-e, még ha szükségem is lenne rá.
Hogy mi az oka? A mai magyar valóság. Alig-fizetés, "magas" igények (saját ház, ami legyen lakható és rendezett, gyermek-ek szülése, ne csak használt ruháink,cipőink legyenek) hitelekre kényszerülés.
Azért ha szinten maradunk, azt mondom, ok, még tudunk fizetni, étkezünk is, tisztán járunk. 14 év múlva meg lejár a lakás hitel, 4 év, és a személyi hitel is. Akkor talán könnyebb lesz.
Sajnos nekünk is van anyagi gondunk bőven.
1 fiúnk van én most mentem vissza melózni 6 órába és mellette kapom a gyest meg a családi pótlékot.Ez így egybe 80 ezer forint.A férjem fizuja 90 ezer forint.
Van lakáshitelünk van hitelkártyánk mind a kettőnknek van "A" hitelünk mind a kettőnknek( amit most pár hónapja egyik napról a másikra az otp elkezdte behajtani,férjeméről 25 ezret vonnak enyémről meg 13 ezret.)Ha nekem nem segítenének a rokonok akkor már rég az utcára kerültünk volna.Csak deviza lakáshitelünk most 100 ezer forint egy hónapba.
Egyenlőre még nem dőlt be egyik hitelünk se de 2-3 hónap és ha valami csoda nem történik biztos bedől valamelyik hitelünk.Elég szörnyű hogy utolsó két hétbe csak vajas meg zsíros kenyeret tudunk enni,jobb esetben ha tudunk venni kenyeret.Szerencsére a gyerek a bölcsibe már eszik.
Legfőbb ok ami miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültünk az hogy 3-4 évvel ezelőtt férjem 160 ezret keresett én meg 100 ezret nem volt még lakáshitelünk meg semmilyen más hitelünk.Akkor jól éltünk csak sajnos egyikünk sem tanult meg spórolni.De nem sokat jelentett volna ha lett volna megtakarított pénzünk az úgyis ment volna bele a lakáshitel előlegbe vagy a felújításba vagy utána a gyerek születésére.Tehát abból a pénzből már úgyse lenne.És sajnos a fizetést meg egyikünk sem gondolta,ennyire drasztikusan lecsökken.Pont valamelyik nap találtam meg egy bérpapírom,hogy 2007 egyik hónapba 130 ezer forintot kaptam ugyanezért a munkáért ugyanezen a munkahelyen kevesebb órabérrel.Most meg kapok 50 ezret magasabb órabérrel.Kész röhej.
Csak a rezsink egy nyári hónapba 40 ezer forint.Ha téli hónap van akkor 70 ezer körül.Most se tudom mi lesz velünk télen esélytelen lesz,hogy a 30-40 ezres fűtést havi szinten kifizessük.
Kedves 19:46!
Kitartást és jó szerencsét kívánok, hátha bejön a lottó, mi is arra spekulálunk :S Mi is hasonló helyzetben vagyunk, bár kicsit azért jobban, mint Ti, nekünk is sokat segít a család-anyuék, bár ők is egyre kevésbé tudnak minket támogatni.Pl. néha elhívnak minket ebédelni, szülinapra,névnapra adnak pénzt-ami nagy segítség.
Előtted levő hozzászóló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!