Az új GYES vagy GYED törvény hogy szól pontosan?
Csak egyet remélek, hogy tényleg utána jobb lesz majd. Mert mikor Gyurcsány hatalomra került akkor ő is bevezetett egy csomó megszorító intézkedést és mondta hogy egy két évig kell szenvedni aztán jó lesz, de jött ez a válság és elvitt mindent. Most akkor hány évig kell szenvedni hogy tényleg jobb legyen? Vagy jön a másik gazdasági válság. Azért remélem jól mulatnak fent a parlamentben a kedves hazánkat irányítók. Ők semmit sem éreztek. Ebben biztos vagyok és nem is fognak. Még egyiktől sem hallottam hogy lemond a fizetése x százalékáról az ország javára. persze Bajnai viccelődött itt az 1Ft-os munkával, de én azt nem hiszem el. Amúgy meg összeszedett ő már annyit hogy megtehesse. Én sem izgatnám magam semmin ha legalább fele annyi fizun lenne mint nekik. Biztos nem kéne se gyed, se gyes. Tudnék félretenni azokra az évekre. Meg hát ők örülhetnek van hova menniük nap mint nap dolgozni, sok ezer embernek nincs és egyre többnek nincs. Persze van olyan is aki nem is vállalja, de hát ilyen mindig lesz.
Meg szerintem elég csúnya tényleg hogy az új kormányban nincs nő. Legalább a felének nőnek kéne lennie, de egy kettőnek mindenképp. Ráadásul olyan nőnek, akinek van már gyereke és olyannak is akinek nincs. Másképp látna dolgokat mint ezek a férfiak. Bocs az offért, de muszáj volt ezt ide leírnom.
Kedves közbekérdező! Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok! Ez valóban nagy dilemma és őszintén szólva én itthon vagyok a 2 éves gyermekemmel és még Ő is olyan esendő. A gyes pedig valóban semmire nem elég, nagyon megéreztük, hogy lejárt a gyedem.
Nehéz, de szerintem ha a határidőig nem jön össze a baba, akkor ne adjátok fel. Most még mindketten dolgoztok, próbáljatok félretenni, tudom nehéz, nekünk sem sikerült, de hátha nektek igen. Már egy éves kor után 1-1 hónap otthon maradás is sokat számít. Emiatt ne adjátok fel, mert pontosan ez a céljuk! Hogy minél kevesebb magyar gyerek szülessen, hiszen az ország már jóformán el van adva, bizonyos idegenek állnak sorba a gyermekeink helyéért.
Csak azért sem szabad feladni és reménykedjünk, hogy majd jön egy családbarát kormány, aki enyhít majd ezen a megszorításon. Én most várom a 3. gyermekünket, csak azért is!!! Bár tudom szerencsés vagyok, hogy még beleesek a mostani rendszerbe.
az elemző
Már kb másfél éve spórolunk - ennyi ideje lakunk együtt egy albérletben - sikerült is valamennyit félretenni. Igyekszünk gyarapítani ezt ...
Csak az ember elgondolkodik, hogy azért szenved az ember már hosszú ideje, hogy azt a kis félretett pénzét valaki csak úgy fogja, s másra fordítsa?
Mióta dolgozok mindig bejelentett munkaviszonyom volt, fizettek utánam mindent rendesen, sőt már egy ideje vállalkozó vagyok, s én is minden hónapban szépen pontosan befizetek magam után mindent, s mellette a 4 órás munkahelyemen is fizetnek utánam ... hol itt az igazság. Mióta az eszemet tudom, az a célunk, hogy legyen majd egy gyönyörű és boldog kismanónk, s mikor elhatároztuk, hogy majd igen egy év múlva már gondolkodhatunk rajta, hogy itt az ideje, akkor vállaltam másik állást is, felemeltük a "béremet", hogy megteremtsük magunknak azt a biztonságot, hogy viszonylag szép pénzt kapjunk az első két évben! A most mindentől meg akarnak fosztani?
Nem ezért gazdagítottam ezt az államot, hogy a végén meg ne kapjak semmit!
De nem nyavalygok tovább, bízom ebben a maradék pár hónapban, hátha mégiscsak jön majd a mi kis életünk értelme!
Hát szortok mindenkinek aki próbálkozik,hogy bele essen még a mostani rendsszerben.Mi ugyan csak pár hónapja próbálkozunk,de most mi is szorítunk,hogy ebben a hónapban összejöjjön a kis tesó.Mi 3 gyereket terveztünk még az elején, és úgy hogy közben én tovább tanulok.Már lemondtunk a 3-om gyerekről,és reménykedem hogy ebben a hónapban összejön a kistesó,és ha felvesznek a fősuliba (ami nem kis összeg) legalább itthon tudom befejezni. :)
Reméljük a legjobbakat.És mindenkinek kívánom a legjobbat!
Aki Juli 1 ig teherbe esik az még jogosult a 2 év Gyedre és egy év Gyesre!!
Mert a fogantatás számít!!
Tegnap tudtam meg a nőgyógyászomtól!!
Aki Juli után az asjna már csak 1-1 évet kap!!
1 év Gyed és 1 Gyes!!
Rohadt szemét állam!!!
Én szeretnék majd tesót!!
De igy nem tom hogy!
Remélem késúbb visszaálítják a mostani rendszert!!
Mert ugy hallottam ezt a mocsok Bajnait megszavazták!!
Üdv egy 8 hós baby anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!