Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan állítanátok le a sógorom?

Hogyan állítanátok le a sógorom?

Figyelt kérdés

Igazából az unokatesóm élettársáról van szó, aki egy gazdag vállalkozó. Mi átlagos keresetűek vagyunk, és bizonyos dolgokat sajnos nem engedhetünk meg magunknak, amit ők simán. A kisfiunk 3 hónappal idősebb az ő babájuknál, és amióta az övék megvan, állandóan adja a tippeket, hogy mi miért nem megyünk bababarát wellness hotelbe (ők már kétszer voltak), meg hogy cseréljük le a tv-t, mert nem síkképernyős, és árt a fiunk szemének (nem nézi, mivel még csak 9 hónapos), meg miért nem vesszük meg ezt a zenélő kütyüt, azt a hiper-szuper izét, stb. Nagyon idegesítő és rosszul esik, mert nem igaz, hogy nem látja az anyagi különbségeket. Ráadásul ő panelban nőtt fel, csak pár éve jött be neki ez az üzlet, így gondolom, csak emlékszik még, milyen az, ha alkalmazott vagy, és nem menő vállalkozó (mellesleg sok iskolája nincs, de amióta szalad a szekér, ő a legokosabb).

Hogy állítsam úgy le, hogy ne legyen sértődés, mert az unokatesómat szeretem, nem akarok velük összeveszni.

2009. ápr. 15. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is próbálj meg az unokatesóddal kettesben elbeszélgetni.Mondd el ezt neki is,amit ide leírtál.De csakis őszintén,ne kertelj.Mondd el neki,úgy látod nagyon megváltoztak amióta jobban élnek.És ezt nem irigységből mondod hanem,hogy vegyék már észre magukat,hogy Ti nem vagytok velük egy szinten anyagilag,és nem engedhettek meg magatoknak olyan drága dolgokat mint Ők.Ha továbbra is fenn szeretnék tartani Ők is veletek a jó viszonyt,akkor viselkedjenek ennek megfelelően,mert számotokra sértő és megalázó ez a fellengzős viselkedés,amit új gazdagék produkálnak.

Emlékeztesd őket ha netán elfelejtették,hogy honnan is jöttek,sokan szeretik ezt elfelejteni.És ha nagyon zavarja őket a tv-tek,akkor legközelebb egy síkképernyőssel látogassanak el hozzátok,és ne nektek ajánlgassák a vásárlást.

Csak megjegyzem,hogy a valóban intelligens ember,aki nem csak annak hiszi magát nem viselkedik így.

2009. ápr. 15. 09:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a volt főnököm volt ilyen, mikor terhes voltam. "Ezt vegyél, azt vegyél, az a legjobb, semmi mást nem érdemes" stb. Persze mindenből a jó drágákat mondta. Én megmondtam neki, hogy nekünk arra nincs pénzünk és ne hasonlítsuk össze inkább a fizetésünket. Erre meg csak bámult. Mintha nem tudta volna, mennyit keresek :S

Arra nem sértődhetnek meg az unokatesódék, ha tájékoztatod őket, hogy nektek mire nincs pénzetek. Talán akkor le is állna a pasi a dumával, legalábbis a főnököm befejezte.

Sok sikert!

2009. ápr. 15. 09:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazad van, de az unokatesóm isteníti a párját, próbáltam finoman beszélni vele, de csak őt védi. Pedig ő is csak a háztartásbelije, a srác semmit nem segít otthon (pedig nem dolgozik 8 óránál többet), még az üdítősüvegből sem képes magának tölteni, inkább a szoba másik feléből odainti az unokatesómat, hogy töltsön neki.
2009. ápr. 15. 09:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért csinálja ezt a sógorod, mert kérkedni akar a pénzével, folyamatosan az orrod alá akarja dörgölni a különbséget... Sajnos vannak ilyen IQ light emberek, akik a pénztárcájukban hordják az egójukat. Ha kimutatod, hogy ez neked rosszul esik, akkor szerintem annál jobban fogja csinálni.

Próbáld inkább kifigyelni, hogy nekik mi lehet a gyenge pontjuk, mondjuk a sok üzletelés miatt kevesebbet van a családjával, és így lemarad a gyereke fontos pillanatairól, stb. Egyébként abszolút ellenzem a gyerekek hasonlítgatását, de esetleg elkezdhetnéd mondogatni neki, (és ne az anyukának), hogy bezzeg a ti gyereketek ennyi idősen már ezt vagy azt tudta, amit az övék még nem, mert ti nevelitek a gyereket, és nem a szuperdrága kütyük...

Tudom, ezek kis gonosz dolgok, de valahogy felül kellene kerekedned ezen az egészen. Olyan, mintha most teljesen a sárba lenne tiporva az önbecsülésed, valahogy sógorodat kicsit le kellene hűtened.

2009. ápr. 15. 09:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát én tuti megmondanám neki a szemébe, hogy míg ők ezt megtehetik, nekünk viszont nincs rá pénzünk. Persze mindezt úgy, hogy ne bántsam meg, ne legyek bunkó! Viccesen is meg lehet próbálni. Előbb utóbb veszi majd a lapot. Én nem voltam ilyen helyzetben, de pl anyósom van állandóan kiakadva a sógorára, mert náluk ugyan ez a szitu. Anyósoméknak nincs, nekik van és anyósom már nem egyszer állította le. Ettől még nem lett más a viszonyuk, mármint nincs sértődés. Csak csipkelődnek.

Ha neked ez ennyire rosszul esik, akkor csak őszintén mond meg nekik. Én legalábbis ezt tenném!

2009. ápr. 15. 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben ezen nem idegesíteném magam! Mondja csak, kit érdekel?! Úgyis csak azt vesztek meg a babának, ami szükséges és a pénzárcátok engedi. Arról nem is beszélve, hogy inkább foglalkozhatna a gyerekével, mintsem mindenféle hiper-szuper kütyüt vesz neki. Én a helyedben megmondanám neki, a következő ilyen beszólásánál, hogy ti inkább foglalkozni szoktatok a gyerekkel.... És ti nem wellnessezni jártok, hanem jókat kirándultok stb. De valóban nem érdemes ezen idegeskedni szerintem. Mondja csak. Ha látja, hogy süket fülekre talál, majd elhallgat. 11 hós kislány anyukája.
2009. ápr. 15. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de pont azért csinálja mert tudja, hogy nektek nincs annyi. Lehet pesszimista vagyok, de sosem fog leállni, mert ettől érzi magát nagy embernek. Persze egy próbát megér, hogy beszélsz a fejével, de tapasztalatom szerint te leszel kikiáltva irigynek és békétlennek. Azért írom hogy tapasztalatom szerint, mert a sógorom dettó ilyen volt. 2000 után meglódult az építőipar és nagyon jól ment nekik. Ugyanígy nagy lábon éltek, semmi sem volt drága, ment a rongyrázás és a hencegés. A fő vesszőparipája az volt, hogy mi a férjemmel diplomásan bezzeg semmire sem megyünk, ő meg iskolák nélkül is micsoda lángelme. Mondanom sem kell, fel is éltek minden fillért, azután jött a válság. Végül még hitelt is vett fel, mert az igények már megvoltak. Azután egyszer csak nem volt tovább, a kölcsönt fizetni kellett, tartalékok nem voltak. Bizony el kellett adni a lakást és el kellett menni dolgozni. Na de iskolák nélkül csak fizikai munkát talált, bagóért. Az asszony lelépett, mert neki csóró pasas nem kell, persze vitte a gyereket is. Most mindenkinek őt kell sajnálni, a vicc az, hogy a férjemmel most azért vagyunk rosszak, mert "dőzsölhetünk" az alkalmazotti fizetésünkből (na meg a GYES-ből), ő meg alig tudja kigazdálkodni a rezsit-kaját. Pedig az élet ilyen, egyszer fent egyszer lent. Ahogy előttem is írták, engedd el a füled mellett amit mond, ha látja hogy nem tud fájdalmat okozni, talán megunja ezt a játékot. És lehet hogy pár év múlva majd Ti álltok sokkal jobban anyagilag, mert normálisan be tudjátok osztani a pénzeteket és nem herdáljátok feleslegesen. Bocs hogy hosszú voltam!
2009. ápr. 15. 16:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, mintha rólunk írtál volna. Mi diplomások vagyunk, ő az építőiparban... Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2009. ápr. 16. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!