Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Román állampolgár kaphat-e...

Román állampolgár kaphat-e gyest Magyarországon?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%
Ha itt dolgozott és adózott, akkor igen.
2011. aug. 18. 17:56
 2/12 anonim ***** válasza:
17%
Jelentve lettünk... :) A véleményem akkor is változatlan kedves kérdező, akármennyire is fáj az igazság....
2011. aug. 18. 18:10
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
A hazánkban dolgozó külföldinek akkor jár a gyes, ha van érvényes munkaviszonya, biztosítása is. Emellett igazolni kell a gyermekkel való kapcsolatot. Ha az anya nem dolgozik, akkor a munkavállaló apa igényelheti ezeket a pótlékokat, amennyiben ugyanazoknak a feltételeknek megfelel.
2011. aug. 18. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Persz, itt mindeki kap(hat) bármi,csak aki ide születtet, az nem:-((
2011. aug. 18. 18:23
 5/12 A kérdező kommentje:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:10

Nem tudom, hogy mi a fene bajod van, mit jelentgetsz?

De szerintem előbb menj el Iskolába és utána próbálj meg fogalmazni. Mi fáj neked? Mert engem nem érdekel. Csak 1 kérdés. Ha a Román szóról van, akkor nem a cigányra gondoltam, és 2011 van, ez nem a múlt, hogy cenzúrázva legyenek ezek a szavak. Rendes szó, mint a többi. Ennyi erővel Romániát is cenzúrázzák vagy mi?

2011. aug. 18. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

A gyes, gyed, és egyéb juttatások teljesen függtlenek az állampolgárságtól. Ha jogszerűen tartózkodsz Magyarországon, van lakcímed, rendelkezel a tv. által előírt idejű munkaviszonnyal, és befizetted a járulékokat, akkor kaphatsz gyest, gyedet, anyságit, családit is kaphatsz. Feltvée, ha ezeket Romániában nem kapod. Ezt az államkincstár le fogja ellenőrizni.

A fajgyűlölő hozzászólónak pedig üzenem, hogy előbb tájékozódjon, hogy ki, milyen feltételekkel jogosult bármire. Persze más véleménye lehet, ezzel is igazolja, hogy mennyire műveletlen, tájékozatlan.

2011. aug. 18. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:
19:12 vagyok, nem vagyok azonos a korábbi 74%-os hozzászólóval
2011. aug. 18. 19:13
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem én jelentettelek te szerencsétlen, hanem te vagy valaki engem, meg egy másik hozzászólót, amiért le mertük írni, hogy Romániában kérj ellátást, nem a magyarok pénzét kéne felélni. Amúgy a helyesírásról annyit, hogy nekem megy, neked nem... Te írtad a kérdésedben hogy "magyar ország"....míg ki nem javították. Mert ugye helyesen nagybetűvel és egybeírjuk.
2011. aug. 18. 21:47
 9/12 A kérdező kommentje:

Románnak nézni egy másik embert, akit nem ismersz. Na ez ám a bátorság. Amúgy meg, nem én írtam a kérdést, szóval ne engem merj le Románozni te szerencsétlen. Amúgy meg aki jelentette, az jól tette, mert olyan paraszt, mint sajnos te, ilyeneket ír ezen az oldalon. Amúgy meg 1 szóköz mind1, hogy van-e vagy nincs, az a lényeg, hogy értse a többi értelmes válaszoló a kérdést, s nem az, hogy szétbombázd az oldalt a bunkó hsz-eiddel.

[link] Ajánlom neked ezt a keresőt. Nem lenézésből, de csak na. :) Mert ismerkedni lehet vele.

2011. aug. 18. 22:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Ki írta a kérdést, ha nem te? :O
2011. aug. 18. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!