Eszter74 kérdése:
Miért nem fizetik meg manapság a bébiszittereket?
Figyelt kérdés
Én 12 évig bébiszitterkedtem, ezelőtt 4,5 évvel hagytam abba, a fiam születése előtt. Akkor 1200 Ft-os órabérben dolgoztam. Azóta született egy kislányom is, aki bölcsibe megy, így elkezdtem böngészni az álláshírdetéseket, és megdöbbenve tapasztalom, hogy csak 6-700, de ennél kevesebbet is fizetnek egy bébiszitternek. Tudom, hogy válság van, de azért ezt felháborítónak tartom, hiszen egy Anyuka tudhatja, hogy a bébiszitterkedés egy felelősségteljes munka, nem csak játszani, mókázni kell a gyerekkel, hanem ha esetleg bármilyen probléma adódik, azt meg kell oldani. Szóval miért csak ennyit ér a munkánk?2011. aug. 17. 22:52
11/15 anonim válasza:
Ott a pont az utolsónál! Szívesen megnézném a kiállított számláidat a bébiszitterkedésedért...
12/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a "kedves" választ! Én is csak egy ember vagyok, egy Anya, aki tisztességgel fel szeretné nevelni a gyermekeit. Lehetnék ápolónő, mert eü-i iskolába jártam, de nem lettem, pont azért mert nem fizetik meg. Szeretem a gyerekeket, és szeretek velük foglalkozni. Szerintem ne hasonlítgassuk össze, hogy melyik szakmát hogy fizetik meg, mert kirívó példák mindig vannak, és lesznek. Én csak felvetettem egy kérdést, nem gondoltam, hogy ennyire a lelkükbe taposok embereknek.
2011. aug. 18. 22:59
13/15 anonim válasza:
Igazad van ne hasonlítgassunk össze szakmákat.
De azért a bébiszitterkedést, nem nevezném szakmának, és nem sorolnám a megbecsülendő és kirívóan megfizetendő munkák körébe.
Szimpla gyerekfelügyelet, amit lássuk be a 14 éves tinilánytól a 75 éves nyugdíjas néniig, bárki képes elvégezni. Ezért az átlagfizetés dupláját igényelni, kicsit túlzás.
Nyugaton, ahol kultja van ennek, szerintem minimálbérnél aligha kap többet egy bébiszitter, nemhogy tripláját annak.
14/15 anonim válasza:
Hát nem tudom te hol találtál ennyiért babyszittert, én eddig amiket találtam (BP) az minimum 1000 Ft volt óránként. És egyetértek a többiekkel, hogy ezt ki is kellene fizetni. Nekem pl. ahhoz, hogy 8 órában mehessek vissza dolgozni naponta 2 órát babysziterre kellene bíznom a fiam 20 munknappal számolva az 40.000 ft havonta. És ez csak az lenne, hogy mindennap elhozná a bölcsiből. Inkább megyek 6 órában vissza dolgozni, és megpróbálok mindig időben eljönni és nem túlórázni.
15/15 anonim válasza:
1200ft /óra??? Az 20 napra, 8 órás munkaidővel számolva 192000 ft tisztán!! És akkor nem beszéltünk arról, hogy azért ha a szülő a munkahelyére oda akar érni, akkor a szitternek előbb kell jönnie, és később is végez. Max akkor adnék ennyit, ha a baby sittert kikapcsolódásra, hetente 1-2 órára fogadnánk. Az 500 ft/ óra is 80000ft-ra jön ki. Valaki ennyit keres. Angoltanárként 600ft/ órát keresek a munkahelyemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!