Nincsenek manapság túl komplikálva a gyerekkel kapcsolatos dolgok?
Annyi szakkönyv van, mind tele van nevelési tanácsokkal.Mikor mit kell csinálni a babával, hogy kell fejlődnie, hozzá táplálás,hiszti kezelés..Nem fölöslegesek ezek?Régen is olyan jól el voltak az emberek!
Mikor, hogy adjon az ember nekik enni?Itt gondolok a 3 órás etetésekre...de mi van ha a gyerek előbb vagy később eszik?Össze dől a világ?Nincs 2 egyforma gyerek, akkor, hogy lehet általánosítani?
Én érzésre megyek mióta megszületett a lányom és jól boldogulok!Nem értem miért is akarná bárki, be határolni a gyerekemet, meg engem is?!
5 hónapos bébi anyukája...
Én be vallom, mielőtt megszültem gondolkodtam rajta, hogy veszek egy könyvet, meg a gyerekorvos is ajánlotta.Végül is nem vettem és nem is bántam meg.Amint meg szültem, ösztönből tudtam mit csináljak, pedig csak 22 éves vagyok!A kórházban mondták is a szoba társaim, hogy, olyan mint ha már a 4. gyereket szültem volna! :)
Ismerősöm, meg totál a könyv szerint nyomul...hát inkább hagyjuk!!(gyerekeink között 1 hét van)
hát már annyira sok "szakértő" van h az ember lánya már nem tudja mit és kinek higgyen
ha a szakkönyvek szerint neveltem volna a gyerekeimet valszeg ők a kórházban én meg a dilidokinál lennék :-)
nem is csodálom h ennyi túl aggódó és bizonytalan anya van és nem csak itt hanem mindenhol
jól teszed h magadra és a babára hallgatsz
sajna ez üzlet lett és nem is rossz csak az a baj h a gyerekek isszák meg a levét -.-
Én vettem többféle könyvet is. Nem aszerint nevelem a gyereket, de párszor volt, hogy mikor már semmi nem segített, onnan loptam ötleteket, és volt ami bejött.
Vannak benne jó dolgok is.
Szerintem is túl van spirázva az egész gyerek téma. Annyi h.lyeséget írnak össze-vissza, hogy ha mindenki azt tartaná be, csupa mini robot venne körül minket. 9 hetes a kislányom, és 3 óránként óramű pontosan eszik, és végig alussza az éjszakát, este 10-től reggel 6-ig.
Védőnőm álláspontja, hogy szoktassam a gyereket a 4 óránkénti evésre és éjjel is legalább egyszer ébresszem enni. Hát ja, persze. H.lye lennék felkelteni, mikor olyan jóízüen alszik. Ha meg nem kap enni 3 óránkét, akkor sír. Hát nem fogom egy órán keresztül kínozni, én is eszek, ha éhes vagyok. A másik, amitől falnak megyek a steril környezet. Nem azt mondom, hogy nem kell kifőzni a cumisüveget meg ilyenek, de minden etetés után? Na meg a cumiját is naponta? Hát én szépen lemosom a csap alatt aztán jól van.
A hozzátáplálásra meg már most annyi könyvet kaptam rokonoktól, hogy nyithatnék egy könyvtárat. :)
Tesómnak van három gyereke, ha elakadok, tőle kérek tanácsot, és ő sem könyvből tanul/t gyereket nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!