Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincsenek manapság túl komplik...

Nincsenek manapság túl komplikálva a gyerekkel kapcsolatos dolgok?

Figyelt kérdés

Annyi szakkönyv van, mind tele van nevelési tanácsokkal.Mikor mit kell csinálni a babával, hogy kell fejlődnie, hozzá táplálás,hiszti kezelés..Nem fölöslegesek ezek?Régen is olyan jól el voltak az emberek!

Mikor, hogy adjon az ember nekik enni?Itt gondolok a 3 órás etetésekre...de mi van ha a gyerek előbb vagy később eszik?Össze dől a világ?Nincs 2 egyforma gyerek, akkor, hogy lehet általánosítani?

Én érzésre megyek mióta megszületett a lányom és jól boldogulok!Nem értem miért is akarná bárki, be határolni a gyerekemet, meg engem is?!

5 hónapos bébi anyukája...

2011. máj. 28. 06:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ez a 4 órás etetés tényleg durva...Amúgy meg az én lányom 1,5 hónapos koráig mindig fel kelt éjszaka!Aztán el kezdetem azt, hogy nem ugrottam, hozzá egyből ha sírt, és egy idő után vissza aludt...nem hagytam sírni, félre értés ne essék!!Azóta meg át alussza az éjszakákat!(20h-6h)Arról nem beszélve, hogy éjjel minek keltse fel az ember a gyereket?Én nem nagyon hallgatok se védő nőre, se az orvosra, csak ilyen alap szinten..

A sterilizálást is túlzásba viszik az tény!!Egy idő után el kell kezdeni a gyereket hozzá szoktatni a baktériumokhoz.Pl én már csak hetente 1szer főzők ki mindent, azon kívül forró vizes mosogatás van, egyenlőre külön szivaccsal!Mert így alakul ki az immunrendszer!Nem a sok vitamintól, mert azok csak erősítik az immunt, ha nincs akkor nincs mit erősíteni!Sztem...

2011. máj. 28. 13:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem régen is voltak. Én kaptam kb 50 éves gyermekneveléssel kapcsolatos könyvet és nagyon nagyon hasznos volt. Mert rengeteg dolgot leírt a gyermek szemszögéből, amik addig eszembe sem jutottak.

És régen pedig együtt élt a család, többgenerációs modellben,és valójában talán nem is a szülők nevelték a gyereket, hanem a nagymama, akárki, akik olyanok voltak, mint egy élő gyereknevelési könyv.

Szerintem nagyon régen lehetett, hogy anyuka magára hagyva és az ösztöneire nevelt gyereket. Illetve mostanában van ilyen. És látszik is a gyerekeken ez az elszigeteltség meg az anyukákon is. Nem egy minta társadalom a mienk. Nagybátyám mondta régen az ő gyerekkorában 60-65 éve ilyen elképzelhetetlen volt egy nőnek nem indult e a teje és nem tudott szoptatni, mert ment a bábaasszony és segített. És mindenben így volt.

És azért azt se felejtsük le, nem olyan régen gyerekeknek esélyük nem volt az életre, mert most le van írva például a fejlődés menete, azonnal, időben korai fejlesztőbe lehet vinni a gyereket, és normálisan fejlődik. Ezek a gyerrekek az én gyerekkoromban max a kisegítő iskoláig jutottak, mert nem kezdték el időben a fejlesztésüket. Úgyhogy én nagyon hasznosnak tartom, hogy vannak általános leírások, mert segítenek. persze egy egészséges gyerek édesanyjának feleslegesek, ebben igazad van, de nem egy beteg gyereknek segítettek már.

2011. máj. 28. 18:16
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm a véleményedet!De egyébként egyértelmű, hogy egészséges gyerekekről beszélünk!

Nekem még mindig az a véleményem, hogy inkább itt vagy a családban jó okosodni és a saját megérzésekre kell hallgatni!

2011. máj. 28. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!