Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vannak manapság egyre...

Miért vannak manapság egyre többen ezen a véleményen?

Figyelt kérdés

Az a tapasztalatom, hogy a mai világban a nők véleménye a családalapításról és a gyerekvállalásról gyökeresen megváltozott sajnos.

Manapság a gyerek már nem égi áldás és nagy öröm, hanem csak nyűg és felesleg. Sokan nem is vállalnak inkább gyereket és nem amiatt, mert nem tudják őket biztonságosan, stabil anyagi helyzet mellett felnevelni - mert ez esetben rendben, semmi probléma nincsen, sőt, még jó döntés is.

Viszont én mindig meglepődök az olyan kijelentéseken, mint nem kell gyerek, mert ...

- nem lesz elég szabadidőm

- nem fogok tudni annyit költeni magamra, mint előtte

- el fogok hízni

- fájni fog a szülés

- nem lesz olyan jó a szex, mint előtte volt blabla..

Lehet velem van a baj, de én már alig várom, hogy kisbabám legyen és el nem tudnám képzelni az életemet gyerek nélkül.. Lehet, hogy el fogok hízni, és nem lesz annyi szabadidőm. Lehet, hogy fájni fog a szülés és utána egy rövid ideig a szexuális életem sem lesz a toppon. De szerintem az utána - normális esetben életed végéig - kapott szeretet, az felbecsülhetetlen.

Pedig én sem vagyok egy "őskövület" 22 éves vagyok még csak, de miután elvégeztem az egyetemet és lesz legalább 2 éves munkaviszonyom az első dolgom az lesz, hogy a párommal babát vállalunk. :]

2011. ápr. 23. 19:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
énis úgy vagyok vele mint te. úgyhogy ne is foglalkozz a hülye kijelentésekkel!
2011. ápr. 23. 19:39
 2/14 anonim ***** válasza:
27%

Nem azért van veled baj mert gyereket akarsz hanem azért mert nem tudod elfogadni, hogy mások meg nem! Nem mindegy ki mit csinál? Egészségedre, légy boldog a gyerekkel, mások meg nélküle. És mi van akkor ha valaki ilyet mond? Csak nem akarod pár mondata alapján megítélni? Az hogy a nők dönthetnek erről még nagyon új dolog, és nagyon elítélt, természetes, hogy nem tudják magukat rendesen kifejezni...

Nem igaz, hogy miért kell folyton ezen lógni? Lépjünk túl rajta. Mindenki úgy él ahogy akar, amíg nem árt a törványeknek addig hagyjuk egymást békén...

2011. ápr. 23. 19:48
 3/14 anonim ***** válasza:

Az emberek nem egyformák. Van aki akar gyereket, van aki nem. Az indokok is változatosak, de mindenkinek szíve joga erről magának dönteni.

- nem lesz elég szabadidőm: Tényleg nem lesz. Annak, aki "szabad élethez" szokott, ez feldolgozhatatlan tud lenni.

- nem fogok tudni annyit költeni magamra, mint előtte: Sőt, van aki semmit, egy gyerek az rengeteg pénzbe kerül.

- el fogok hízni: Sok nőne fontos az alakja.

- fájni fog a szülés: Az is igaz és van aki elég rosszul tűri a fájdalmat, pláne az ismeretlen fájdalmat.

- nem lesz olyan jó a szex, mint előtte volt blabla..: Sok házasság megy tönkre, vagy laposodik el a szülés után megváltozó szexuális élet miatt.

Régen is volt, aki nem akart gyereket, csak akkor mégjobban elítélték az ilyen nőket. Ma már szerencsére több az önrendelkezési jogunk, bár azt én még mindig nevetségesnek tartom, hogy indokolni kell, ha valaki nem akar gyereket. Az én barátnőm pl nem akar, de soha életemben nem kérdeztem meg tőle és nem is fogom, mert az ő legbensőbb magánügye, hogy miért.

2011. ápr. 23. 19:52
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy szerintem azért vannak ma egyre többen ilyen véleményen, mert megtehetik. Régen sem akart mindenki gyereket, csak akkor gyakorlatilag közelező volt. Meg különben is, miért van egyeseknek olyan beidegződése, hogy minden ami régen volt az jó és minden ami most van az rossz? Hát szerintem azért nem élveznétek annyira a régi időket. Én valahogy nem úgy képzelem el, hogy a gyerek áldás volt meg és öröm, hanem hogy szülték őket halomra, mert alig érte meg a felnőttkor egy-kettő és mert kell aki dolgozik... Ez nem túl szívderítő.
2011. ápr. 23. 19:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Aki így gondolkodik, ahogy leírtad, az

a. vagy majd idősebb korára (mondjuk 25 felett, vagy talán csak 30 körül) már fontosabbnak fogja tartani, hogy gyereke legyen, nincs abban semmi különös, hogy fiatalon más dolgok fontosak neki.

b. vagy nem fogja máshogy gondolni később sem, az is az ő dolga, ártani nem árt vele senkinek, miért kéne mindenkinek egyformán állnia az élet dolgaihoz?

Különben sem hiszem, hogy arányaiban annyira sokan lennének ezzel így egész életükben, vagy legalább is termékeny éveik végéig, csak mivel erre figyelsz fel, ez tűnik soknak.

2011. ápr. 23. 20:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Hm.. hát ez jó kérdés..

De képzeld. Én 22 éves voltam, mikor férjhez mentem (még egyetemre jártam) És most 23 évesen született meg a kisbabánk.. :) Ugyan így látom, ahogy te.

Viszont, nem is híztam el, a szülést túl lehetett élni, költeni ugyan úgy tudok majd magamra. Lehet, hogy szabadidőm nem lesz annyi, viszont a legtöbb időmet a kis mazsolámmal, és a férjemmel tölthetem, ami a legszuperebb dolog, amit most el tudok képzelni.

Ja a szexel kapcsolatban meg csak annyit, hogy 3 hónapos a babánk, és már szinte ugyan olyanok az együttlétek, mint azelőtt.. :)

Szóval minden szupi.

Az egyik bnőm, aki 26 éves, azt mondta, h tiszta hülye vagyok, hogy ilyen korán vállaltam gyereket. Épphogy befejeztem az isit, és még nem hogy karriert, de semmilyen munkaviszonyt nem szereztem.. Meg, hogy Ő tuti nem szül 30 éves kora előtt, mert szerinte 32 éves kor az ideális.

Persze én ezt tiszteletben tartottam, de kicsit fura volt. Aztán erre a beszélgetésünkre rá 6 hónapra közölte, h megismerkedett egy pasival, akinek akár most azonnal szülne.. :)

Szerintem ez elsősorban azon múlik, hogy az ember lánya rátalál e arra az emberre, akivel szeretné megélni a babavárás, gyereknevelés, családalapítás örömeit.

A karrierről még annyit írnék, hogy igazából örülök is, hogy nem vállaltam be semmilyen munkát, ugyanis a terhességem előtt jöttem rá, hogy mit is akarok valójában. Saját vállalkozásba fogtam, ami egyre jobban működik, és erre nagyon büszke vagyok :)

üdv mindenkinek

2011. ápr. 24. 01:43
 7/14 anonim ***** válasza:

Sajnos roppant egocentrikus világban élünk, ahol a család már sokkal kevésbé érték. Perszem, egy ideig biztos kevesebb lesz a wellness-hétvége, de én mindig azt mondom, hogy majd megnézzük, ki hogy érzi magát ötven évesen.

A nagyon késői gyerekvállalást illetően pedig az a véleményem, hogy ezeket a gyerkőcöket jó lenne fel is nevelni. Így is 46 éves leszek, mire érettségizik, apa meg ötven. :)

2011. ápr. 24. 08:24
 8/14 anonim ***** válasza:
Sok huszonéves lány van,aki hatalmas feneket kerít a dolognak,ideológiákat gyárt,h miért nem lesz gyereke,magyaráz,érvel,győzköd...aztán múlik az idő,lesz egy normális,tartós,szeretetteljes kapcsolata,és arra ébred,h mégis szeretne egy babát.:)Hidd el,azoknak,akik huszon pár évesen nem győzik mondogatni,h mennyire nem akarnak gyereket,90%-a túllép ezen mire benő a feje lágya.:)Érdekes módon a harmincas nők között már jóval kevesebben vannak akik szándékosan gyermektelenek,pedig akkor beszélhetünk életformáról,ha még akkor is komolyan gondolja.
2011. ápr. 25. 09:35
 9/14 anonim ***** válasza:
45%

Mert a harmincas nők még nem ebbe az életfelfogásba nőttek bele... És légyszi ne hidd már azt jogod van eldönteni, elég igazi-e a kapcsolatom és elég komoly vagyok-e! Miért olyan borzalmasan nehéz egyszerűen csak elfogadni másokat?

Képzeld én pl azért beszélek erről mert érdekel a téma. Egyszerűen érdekel, hogy ki mit miért csinál és mert idegesítenek a logikátlan emberek stb... Nem a gyerekek érdekelnek. Az első gyerek a családban két utcányira (tesvéremé) lakik de két év alatt egyszer láttam, azt sem szándékosan. Nincs vele semmi bajom. Csak épp semmit sem érzek iránta. Szerintem ez elmond mindent.

2011. ápr. 25. 12:11
 10/14 anonim ***** válasza:
Attól tartok,ez kizárólag a te nemtörődömségedet,szívtelenségedet és egoizmusodat bizonyítja.:( Az ember szociális lény,és akkor is meglátogatja a magányosan élő 80 éves Gizi nénijét,ha hótt unalmas az öreglány,és csak a betegségeiről képes társalogni.(sic!) Nem akarok a családi kapcsolatokról,empatizmusról,emberségről prédikálni,de nekem elég jól körülrajzol téged a saját magadról leírt viselkedésed.:(
2011. ápr. 25. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!