Miért vannak manapság egyre többen ezen a véleményen?
Az a tapasztalatom, hogy a mai világban a nők véleménye a családalapításról és a gyerekvállalásról gyökeresen megváltozott sajnos.
Manapság a gyerek már nem égi áldás és nagy öröm, hanem csak nyűg és felesleg. Sokan nem is vállalnak inkább gyereket és nem amiatt, mert nem tudják őket biztonságosan, stabil anyagi helyzet mellett felnevelni - mert ez esetben rendben, semmi probléma nincsen, sőt, még jó döntés is.
Viszont én mindig meglepődök az olyan kijelentéseken, mint nem kell gyerek, mert ...
- nem lesz elég szabadidőm
- nem fogok tudni annyit költeni magamra, mint előtte
- el fogok hízni
- fájni fog a szülés
- nem lesz olyan jó a szex, mint előtte volt blabla..
Lehet velem van a baj, de én már alig várom, hogy kisbabám legyen és el nem tudnám képzelni az életemet gyerek nélkül.. Lehet, hogy el fogok hízni, és nem lesz annyi szabadidőm. Lehet, hogy fájni fog a szülés és utána egy rövid ideig a szexuális életem sem lesz a toppon. De szerintem az utána - normális esetben életed végéig - kapott szeretet, az felbecsülhetetlen.
Pedig én sem vagyok egy "őskövület" 22 éves vagyok még csak, de miután elvégeztem az egyetemet és lesz legalább 2 éves munkaviszonyom az első dolgom az lesz, hogy a párommal babát vállalunk. :]
Neked komoly problémáid vannak,keress meg egy szakembert.Ez a hatalmas agresszió valami elfojtott problémából fakadhat,és csak rosszabb lesz az idő múlásával.
Amíg saját magaddal sem tudsz zöld ágra vergődni,jobb ha tényleg nem vállalsz gyereket,mert ahhoz kell némi empátia,adni tudás,szeretetre való képesség,stb.Ha nem akarsz orvoshoz fordulni,legalább próbálkozz egy önismereti tréninggel,hátha segít.
Hűha gyerekek, kicsit elszabadultak itt az indulatok. Remélem, lenyugodtatok közben..
A Kérdező Lánynak szeretnék válaszolni, hogy én hogyan látom.
Először is nagyon komolyan benne van az elmúlt évek politikája, a jogalkotók és a családtámogatási rendszerek, amik maximálisan megbüntetik azokat, akik gyermeket vállalnak. Aki nem a segélyekből akar élni, hanem úgy "babázni", hogy utána visszamehet dolgozni, esetleg tovább akar tanulni, az szinte esélytelen dologra vállalkozik.. Magyarországon alig folyik termelés, de a munkanélküliség ellen nem tesznek semmit, csak emelik a nyugdíjkorhatárt, és csökkentik a GYES-t. Az alanyi jogon járó családtámogatás összegei (CsP, GYED, GYES, GYET) a töredékét sem fedezik a valós költségeknek.. Ha körül nézünk picit nyugatabbra, látjuk hogy Németországban, Ausztriában, Svájcban is a létminimum amit egy 8 órás munkáért kifizetnek, 1.100 Euró, azaz jelenlegi árfolyamon 262.000 JMB (Jó Magyar Buznyák). Havi 75.000 JMB- ből viszont igencsak nehézkes családot tervezni, és nálunk ez a minimálbér. A német, svájci és osztrák fiataloknál teljesen természetes hogy 30 éves koruk előtt megvan a 2-3-4 gyerkőc, és a szülők dolgoznak, aztán mennek az oviba a picikért, és felváltva tanulnak tovább, segítik egymást. Röviden: összetartanak a párok, és van miből élniük.. És együtt nyaralnak, ugyanis a munkáltató olyan pénzeket köteles fizetni "szabadság- pénz" és "karácsonyi- pénz" címszóval, hogy abból mindenre telik a családoknak, így nem szedi szét őket a stressz, hogy most zoknira kell gyűjteni és pénzt félretenni, vagy a villanyszámlát fizessék be.
A kaja és a rezsi költségek alig magasabbak, mint nálunk.. Csak a támogatás több. Lelkileg is és anyagilag is. A magyar munkaügyi központok alig közvetítenek állást. A nyugati munkaügyi központoknak ez a fő profilja, és érdekes hogy működik. Külön projekt van a kismamáknak, és a fogyatékkal élőknek, a magyarországi minimálbérnek kb a dupláját keresik meg félállásban, ami biztosítással és bejelentéssel jár, tehát nem feketemunka.. Nézőpontom szerint sok mindent kellene nálunk megváltoztatni.
Ja és még valami..
Nekem életem legszebb 9 hónapja volt a terhesség, életem legnagyobb élménye a szülés (erős vagyok, és nem fájt jobban, mint egy kiadós havi- görcs), és minden napom boldogság, ha a Fiamat látom. Most is kisbabát várok, és minden nap élmény. :)
Le nem mondanék ezekről a boldog pillanatokról, akármennyit is kell dolgoznom szülés előtt és után.
(A szex pedig nem rosszabb, sőőőőt..)
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!