Megszűnő cégnél hogyan alakulnak a pénzügyi dolgok, ha most gyeden vagyok?
Még egy évig gyeden vagyok (2.baba, akkor született, amíg az elsővel gyeden voltam). Most úgy tűnik, hogy megszűnik a cég, felszámolás alatt van, mire teljesen megszűnik, még kb 1 év. Tervezünk harmadik babát, szintén úgy, hogy a gyed alatt megszülessen (kb egy év múlva).
Ilyenkor még fog járni nekem a tgyás és a gyed, vagy már csak a tgyás és a gyes, vagy csak a gyes, vagy hogyan lesz, tud valaki segíteni?
Köszönöm szépen.
Ha a munkaviszonyod a 3. baba után kapott tgyás alatt szűnik meg, akkor kapni fogod a gyedet passzívan.
Ha még a tgyás előtt szűnik meg, de maximum 42 nappal előbb, akkor a tgyás jár, de ilyenkor gyed már nem.
Ha sokkal hamarabb szűnik meg a munkahely, akkor nem jár.
Viszont mivel elég hosszú ideje van munkaviszonyod, ha megszűnik a munkahely, igényelj álláskeresési támogatást. Ha a folyósítás alatt szülsz, akkor járni fog a tgyás, és ha a tgyás lejárta után újra kapod a támogatást, és ezalatt igényled a gyedet, az is járni fog.
Köszönöm szépen a válaszodat.
2003 óta van folyamatos munkaviszonyom. 2008 dec óta vagyok itthon (azóta tgyás, gyed, újra tgyás, újra gyed).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!