Másoknak is visszataszító amikor egy állapotos nőt lát dohányozni?
Én magát a dohányzást is visszataszítónak találom.
Mondjuk a terhes nőknél még nem annyira, azt már nagyon, ha ott lóg a szájában anyukának a cigi és behajol a babkocsiba. Sőt egyszer egy dohányos nőnek láttam a kocsiját és ki volt égetve a tető, mert ráesett a hamu. Nem akartam kérdezni, hogy mi lett volna ha nincs védőtető a baba felett, a babát égeti össze.
Na meg egyszer láttam egy pasit, égő cigivel a szájában, kotorta ki az üvöltő babát a hó alól, ami a tetőről esett le a babakocsiba. Na anyukám mondta, nézd ezt a b@rmot, ennek se való gyerek, betolja a havas háztető alá, utána meg rá is hamuzik, biztos ami biztos, hadd kapjon a gyerek a jóból.
Szamomra az visszataszito hogy alszenteskedtek de amikor valaki kiir egy kerdest hogy ivott alkoholt es x hetes terhes akkor mindenki megnyugtatja hogy nem lesz semmi baja a babanak ne legyen rendszeres de neha ihat a kismama 1-2 pohar bort.Na ez milyen mar?ALKOHOL tartalmu ha borrol van szo ha nem.De ha valaki 10x ev dohanyzas utan nem tudja pikk pakk letenni a cigit az egetrengeto bun.
1.NEM A TE gyerekeddel a hasaban szivja.
2.Nem a te penzed kolti cigire.
3.Foglalkozzatok a sajat dolgotokkal olyan ez az oldal mintha Mariska meg Juli neni a falu vegerol irna ki a kerdeseket.Nincs jobb dolgod mint azzal foglalkozni ki mit csinal?
Ja vagy a masik kedvencem a "doki is javasolt 1-2 pohar bort naponta"Akkor valts dokit mert tuti alkesz.
75%-os!
Ja,hogy a cigi oké,ha nem bírja letenni, de ha a doki javasol 1 dl bort,akkor alkesz!
Érdekes egy felfogásod van hallod-e!
Igaz az:)
Beszélgettem egyszer egy hölggyel/volt kolleginám.Neki azt mondta a nődoki,ohgy az 1szál cigi az kevésbé árt a babának mint hogy idegeskedjen. Mert hogy az már annyira hozzá szokott hogy azon stresszelné magát hogy miért nem bagózhat. Szóval lehet h 1-1 szál belefér,de hogy állandóan. Na nem, én már a szagától rosszul vagyok...
Engem már az felháborít, ha valaki a közelemben dohányzik, teljesen mindegy, hogy terhes, nem terhes, felnőtt, gyerek, férfi, nő. Ha magát mérgezi engem nem érdekel (kivéve ha nem rokon, sajnos apu is nagy dohányos, és anyósomék is szívják - ekkor érdekel, mondjuk is nekik a magunkét).
Abban viszont valóban lehet valami, hogy inkább egy szál cigi, mint a stressz. Mindent mértékkel lehet. Ez vonatkozik az egy deci borra is. Nekem is mondta a dokim, hogy a 20. héttől ihatok bort, két decit max, ha akarok (épp Badacsonyba mentünk, ezért kérdeztem meg tőle), sőt, mikor elkezdődtek a szülési fájdalmak, a szülésznőm is azt javasolta, hogy igyak meg egy pohár (2 deci) bort, és ha elmúlnak, akkor nem szülünk. Nem múltak el, 6 óra múlva megszületett a fiam. Ennyit az alkoholizmusról az egyik válaszolónak.
20 évesen még úgy jártam bulizni, hogy a társaságból csak én nem cigiztem, vágni lehetett a füstöt, nem zavart. De most már annyira nem vagyunk hozzászokva a dohányfüsthöz, hogy ha már az utcán megy előttem valaki cigivel, előzöm meg minél hamarabb, mert kettőt sem szeretnék szívni a bűzéből.
Igen szerintem is visszatatszító!
Én 7 évig dohányoztam, és az utolsó 3 évben 1,5-2 dobozzal naponta :( Szégyelem is magam!
Mikor eldöntöttük, hogy babaát szeretnénk AZNAP tettem le acicgit!A párom is alig hitt a szemének :)De nagyon büszke volt rám!2009.02.17.volt!
A doki szerint minimum fél évet várni fogunk a babánkar...2009.03.16-án terhes lettem :)Így sajnos nem ürült ki a szervezetemből a nikotin, én még ettől is féltem, nemhiogy ha még szívtam is volna!Nagyon sajnálom azokat a babaákat akiknek a mamájuk ezt nem képes megtenni értük! :(
Szülés után meg eszembe sem jutott rágyujtani...mondjuk 20 hónapja szoptatok, de inkább zavar, sőt nagyon zavara cigi szaga!
De engem az is bosszant amikor kisgyerek mellett egy anya cigizik!
Egáltalán nm értek egyet ezzel!
Inni sem akartam a terhesség alatt, de mivel 31 hetesen beindult a szülésem, és ki is nyíltam két ujjynira, így a dokim azt javasolta ha újra keményedni kezdek, vagy fájásokat érzek ígyak meg egy kicsi konyakot!2* kellett csak hál isten, de attól tényleg megállt a dolog,és 1-1 kortyot ittam akkor is csak!Nem is bírtam volna többet! :)
De használt, és egyáltalán nme ugyanaz mintha valaki cigizik!
13.31!
Igen mindenki azt csinál amit akar.De ha valaki inkább beteg gyereket szül csak mert nem hajlandó letenni a cigit,hát az undorító.Meg ha megvan a baba utána is amit cigire költ azt mind a gyerekétől veszi el.De ahogy olvasom a te írásod ha már voltál terhes akkor valószínűleg,akkor is szívtad.Ha meg még nem voltál terhes akkor meg szívni fogod.És szerintem ahogy a cigi úgy az alkohol se tesz jót a babának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!