Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utálnak a gyerekek mit tegyek?

Utálnak a gyerekek mit tegyek?

Figyelt kérdés

au pair vagyok.és az utálnak szó nem egészen igaz,inkább csak nem tisztelnek,semmibe vesznek.

3fiú.

bejön az egyik a nappaliba,kibontott vmi csokit,a papírját ledobta a szoba közepére.

szóltam h vegye fel,és kiröhög...ez megy mindig.

állandóan pimaszkodnak,meg h nem értik mit mondok,érdeked a szülőkn simán megértik az angolomat.

már egy hete minden este bőgök. a szülők este 7-8ig dolgoznak,kész rémálom az egész napom.legalább nem kell olyan korán kelnem.

remélem ha elkezdődik az iskola,jobb lesz.

1 hete vagyok Angliában.-második au pair vagyok nekik.

ja és folyton ugráltatnak a fiúk,ezt hozzam,azt hozzam,ha nem hozom sikítás van,meg bezzeg az előző au pair....blabla

teljesen kikészülök,vagy csak túl reagálom?

szokjak hozzá,vagy húzzak innen?

2011. aug. 9. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne futamodj meg. Kinek kell lennie a 'falkavezérnek'? Szerintem neked. Ha kell szólj rájuk erősebben, vagy köss kompromisszumokat. Így ki fognak készíteni, erre is utaznak, próbálgatják a határaikat. Ha végképp nem megy, akkor is távozás előtt a szülőknek szólj, hogy mi a helyzet.
2011. aug. 9. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Állj a sarkadra. Sikít, ha nem viszel valamit, hát hagy sikítson, majd abbahagyja. Ne hagyd, hogy a fejedre nőjenek. Azért csinálják, mert érzik, hogy megtehetik, ők vannak fölényben. Pedig épp ellenkezőleg kellene lennie. Ha valamiben pimaszkodnak, tilts meg nekik valamit.Pl. ha tv-t néznek, és valami olyat csinálnak, amit nem szabad, akkor menj oda, kapcsold ki a tv-t, hogy addig nem nézhetik, míg ezt meg ezt nem csinálják meg. Légy határozott és ne egy kis mimóza. Nem írtad, hogy te hány éves vagy és a gyerekek milyen idősek, de gondolom te vagy a felnőtt, ők meg a gyerekek, akkor legyen is meg ez a "szereposztás".
2011. aug. 9. 18:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát...Angliában jobb családot nem nagyon találsz, ott sajnos ez tendencia (én ezért mentem más országba...). Beszélj a szülőkkel, az legtöbbször segít, leosztják a kölköket. Mondd el, hogy úgy érzed, nem tisztelnek, nem hallgatnak rád, és így nem jó neked.

A suli kezdetével nyilván jobb lesz, kitartás.

2011. aug. 9. 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Amúgy én is sokat bőgtem az elején, két héten át minden este + mikor eszembe jutott a családom. :)) Úgyhogy ez normális. Utána majd megszokod, feltalálod magad, barátokat szerzel...alakul ez! Csak nyisd ki a szád, hallasd a hangod, mert másképp nem fog változni semmi. Ne szégyelld, nyugodtan mondogasd a szülőknek, hogy beszéljenek a gyerekeikkel.

2011. aug. 9. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
40%

Én is voltam bébicsősz, bár én magyar családnál.

A kisfiú 5 éves volt, a szüleitől mindig mindent ki tudott bulizni hisztizéssel. Ugyanezt csinálta velem is, ha nem az történt amit akart, akkor tombolt, visított, kiabált, csapkodott, rúgott, miegymás. Vagy otthagyott és elszaladt.

Kezdetben próbáltam vele normálisan bánni, de később teljesen elborult tőle az agyam és mivel nem üthettem meg, de azt akartam, hogy érezze, hogy velem nem szórakozhat én a következőket tettem:

- Ha hisztizett valami miatt: elkezdtem utánozni gúnyosan, hogy "juuuj, nézzétek xy vagyok (xy a neve) és hisztizek mint egy kislány júúúúj" erre általában jött, hogy:

- Nekiállt velem kiabálni: Sokkal hangosabban leüvöltöttem, hogy kiabálni én is tudok öcsém, és márpedig TE velem nem fogsz ordibálni MEGÉRTETTED? erre:

- Sírva fakadt és elszaladt : utána futottam, elkaptam, és elmagyaráztam neki, hogy 1: elütheti egy kocsi, mely esetében kínhalált hal, ami sokkal fájdalmasabb annál, minthogy megvágja az ujját vagy 2: a környéken sok a gonosz bácsi, akik elrabolják, és soha többet nem látja a szüleit és a testvérkéjét, és a gonosz bácsik csúnyán fognak bánni vele, ami szintén fájdalmas dolog lehet.

(Ettől megijedt és csöndben maradt.)

- volt, hogy meg akart ütni-rúgni: fejbe löktem egy kicsit, hogy kisfiam én is tudnék ütni-rúgni és hidd el, hogy sokkal fájdalmasabb lenne...

- csicskáztatni próbált, pl csináljam ezt-azt, hozzam ezt-azt, pl a labdáját, mikor így is málhás szamárként cipeltem minden üditőjét,kajáját,tartalék pulcsi-kabát-cipő és egyéb vackait amit a szülei rámsóztak: mondtam, hogy én ugyan nem, ha nem hozza, akkor ottmarad a labda, le is rakta a földre, én meg jöttem tovább, szó nélkül, aztán visszaszaladt érte, visítozva, melyre ugye fenti gúnyolódás és társaik...

Bár nem tudom hány évesek a srácok, ha van kisebb srác, ezekkel megpróbálkozhatsz, mert másfél hét kőkemény küzdelem után, úgy hogy a szülei előtt nevelni se tudtam megtört a kissrác és teljesen jól kijöttünk utána már. :)

Az a lényeg, hogy bármi van, ha szülők rá is hagynak mindent TE NE HAGYD MAGAD, érezzék, hogy veled nem lehet sz.arozni.

20L

2011. aug. 9. 18:52
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

én 23 vagyok.

ők 7,9,10.

ezt a tévéset már próbáltam.kiöntötte a kicsi a tejet,mondtam h addig nem tvzhet ameddig nem törli fel.mintha nem is neki szóltam volna.és ő a legpimaszabb,a 7éves.ha nem veszem őt figyelembe,elkezd piszkálni.pl felugrik a hátamra,dobál,ilyenkor teljesen elkomolyodva kiabálok rá,de semmi haszna.

2011. aug. 9. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagy általánosságban csak akkor fog hatni, amit csinálsz, ha annak súlya van, ha igazán komolyan gondolod.

Leírok egy példát: volt egy kissrác, nem vett komolyan, láthatóan nevetett rajtam. Egyik nap lövöldözött egy ilyen kis pisztollyal. Közöltem vele, hogy ha nem fejezi be, elveszem, és csak másnap reggel kapja vissza. Nem hitte el, lelőtt, eltettem, másnap visszakapta. Onnantól béke volt, tisztelt.

Gondold végig, hogy van-e valami,amit a gyakorlatba be tudsz vinni, és így végig csinálni. Az üvöltés, hiszti pedig csak úgy marad abba, ha nincs közönsége. A tv távirányítóját dugd el, kapcsold le a főkapcsolót, vagy nem tudom. De mivel ehhez értenek, én nem ilyet csinálnék, hanem olyat, amit tényleg nem tudnak áthidalni valahogy. Nehéz ügy, kitartás!!

2011. aug. 9. 19:09
 8/10 A kérdező kommentje:

hát köszönöm,kitartás az kelleni fog.még a suli kezdésig adok időt magunknak...

de úgy vettem észre,hogy a szülők se nagyon nevelgetik őket...hazajönnek és leülnek a gép elé..nem nagyon foglalkoznak velük...

elvileg találkozni fogok az előző au pairrel aki a városban marad...hát nagyon kíváncsi vagyok mit fog mondani.

2011. aug. 9. 19:14
 9/10 A kérdező kommentje:
*maradt
2011. aug. 9. 19:15
 10/10 A kérdező kommentje:

oké,eldöntöttem,amint lehetőség lesz h mind a két szülővel le tudok ülni beszélni,felmondok.

az előző 2 napban b.sztak hazajönni időben,este 11kor jöttek mind2 nap és mondták,h bocsi,de csak ritkán fog ez előfordulni.

nem is szóltak,én már alig álltam a lábamon,mert nagyon izgágák a fiúk.

szégyellem magam,mert ők fizették a repülőmet,és vettek buszbérletet nekem.de jelenleg annyi pénzem nincs h hazamenjek,mikor megérkeztem egy csomó cuccot kellett vennem(sampon,wc papír,narancslé-mert kólával van teli a hűtő),úgyhogy pofátlanul kuncsoroghatok a szüleimnél...

lényeg a lényeg,az utóbbi két nap rémálom volt....nem férne ide ki...

le a kalappal,aki ezt a melót kibírja hónapokig

2011. aug. 11. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!