Van-e olyan, aki albérletbe szült babát és végül sikerült saját lakásba költöznie?
Fundamentát nem ajánlom. Nagyon macerásan fizetnek bármennyi pénzt is,ha lakást akarsz venni. Inkább valamilyen más megtakarítási formát válasszatok.
Albérletben is lehet babát nevelni. Inkább,mint éveket várni,hogy összejöjjön a saját lakás.
Én is albérletbe szültem,igaz 3hónapos volt a kislányunk mikor beköltöztünk a sajátunkba(sajnos inkább a banké,hitelből van). 4évig laktunk albérletben,és "csak" 30évesen szültem az első babát. De nem az albérlet miatt,hanem mert most éreztük hogy jöhet.
Ha te ennyire szeretnél babát,és minden adott nyugodtan vállaljátok be,az albérlet nem lehet akadály!
Ahogy írta már valaki, külföldön az albérlet teljesen elfogadott dolog. Én nem mondanám negatívnak. Az előnye, hogy nem köt helyhez, ha valahol máshol találtok valami jó munkát, akkor tudtok mozogni. Én is így alakítottam karriert és csináltam meg a szerencsémet, hogy flexibilis voltam. Ma már több ingatlan van a tulajdonomban, és van, hogy albérletben élek, mert kiadom azokat. Sokkal jobban jövök ki, mint ha egy lakáshoz lennék kötve hitelekkel teletűzdelve, amiket nyögnöm kéne.
Ami fontos, hogy legyen egy stabil háttered, legyen munkád és egy biztos bevételetek. A több idővel meg majd jönni fog.
Szóval csak hajrá.
Húh!:) Köszönöm a válaszokat! Igazából az én fejemben az a kép él, hogy egy gyereknek nem ad biztonságérzetet, ha évente új lakásban élne, mert ugye sosem lehet tudni, hogy egy albérletből mikor kell továbbállni. Szóval nekem ez a gondom az albérlettel és én szeretném, ha a gyermekem egy lakásban sok szép emléket gyűjthetne, ahogy annak idején én is.
Mindenképpen szeretnék elmenni dolgozni legalább egy évet mielőtt megszületik a baba, de ugye a terhesség egy bizonyos szakaszáig tudok még dolgozni, így ahhoz nem kellene sok idő. Viszont ha elmegyek dolgozni, akkor mi is félre tudnánk tenni havonta 100ezret (már dolgoztam pár hónapot és ez akkor kiderült). De ha baba van a háznál, akkor ugye ennek jó részét rá kellene fordítani és akkor nem jutnánk egyről a kettőre. Kedves utolsó válaszoló ti mennyi ideig gyűjtöttetek a lakásra? És hol vesztek lakást, mert ugye az sem mindegy!:) Mi Pesten szeretnénk lakást venni ahol akár 2 gyerekkel is elférünk!
mi albérletbe vállaltunk babát(igaz nem tervezett terhesség volt:)) Van megtakarításban pár milliónk,de eszünk ágában sincs egyelőre saját ingatlanba költözni.Nem hiszem,hogy az első pár évben olyan meghatározó lenne a kicsinek,h hol éltek.A másik meg,hogy a biztonságot én szeretném megadni a gyerekemnek,ne egy ház tegye...
Szóval én albérletpárti vagyok..
Egyébként a kicsinek mindene megvan,szóval nem értem miért kell ebből nagy ügyet csinálni,h albérlet..Az a lényeg,h mi pl. életszínvonal romlás nélkül tudtuk vállalni a gyereket,ami szerintem sokkal fontosabb..
Mi is albérletbe vállaltuk az első gyerekünket :)
No para! Nem az számít!
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:42 vagyok.
Jövőre lesz vége a 8. évnek, hogy gyűjtünk. Ha minden jól megy, akkor lesz kb. 16milliónk összegyűjtve addira és Bp mellett egy kis családi házat szeretnénk venni. Azért ha nem találunk megfelelőt, nem égetően fontos a házvásárlás, akkor gyűjtünk tovább. Mi úgy értük ezt el, hogy minden plusz pénzt bedobtunk egy kalapba (13. havi, prémiumok, stb.) és 2 évesen bölcsis lett a picúr, hogy vissza tudjak menni dolgozni. Az utolsó 1 év dobta meg olyan nagyon az összeget. Igazából már akkor is tudtunk volna venni egy kis panellakás egy szélső kerületben, amikor megszületett a picúr, de mi saját családi házat szeretnénk. Viszont mi extrém jól keresünk a korunkhoz képest és az első két évben kollégiumban laktunk, ami jóval olcsóbb volt mint az albérlet. 26-28 évesek vagyunk most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!