Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetne egy kérdésem, abortusz...

Lehetne egy kérdésem, abortuszon átesett nőkhöz?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék most belemenni az erkölcsi oldalába, gyilkosság, vagy szabad választási jog vitába. Nekem határozott véleményem van róla, de azt most nem fedem fel. A kérdésem az lenne, mivel a feministák gyakran érvelnek azzal, hogy az abortusz betiltása valójában nem is csökkentené az abortuszok számát, hogy Ti mit tettetek volna, ha illegális? Megszültétek volna, vagy megoldottátok volna külföldön, feketén, esetleg házi praktikákkal? Légyszi azt is írjátok, hogy miért mentetek, hány évesek voltatok, és hány gyereketek volt akkor! Morális vitát nem kérek! Mind azt le fogom pontozni, aki cseszegeti őket, mind azt, aki azt írja, hogy sajnálja, hogy nem volt más választásuk!
2011. aug. 4. 08:31
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

20 éves voltam, 3 évig tartó se vele se nélküled titkos de mégis mindenki tudott róla kapcsolatban.

mikor megtudtam, hogy állapotos vagyok, akkor elmondtam az akkor 28 éves férfinak. Ő közölte velem ha megtartanám akkor tönkre tenném az életét.

Sokat agyaltam rajta, hogy mi lenne a legjobb megoldás, de semmire nem jutottam. Hiába dolgoztam már akkor, de a szüleim nyakára nem akartam gyereket szülni, fiatalnak érzetem magam, féltem volna hogy majd a későbbiekben megbánom. A szüleim természetesen nem szóltak bele, utólag elmondták hogy örültek volna ha megtartom.

Amúgy tabletta mellett estem teherbe.

Mai fejemmel is az abortusz mellett döntenék. Viszont ha illegális lett volna akkor megszülöm, nem mentem volna külföldre, és nem tettem volna kárt magamba semmiféle házi praktikával.

2011. aug. 8. 17:15
 22/25 anonim ***** válasza:
22 voltam volt egy 1 éves kislányom férjemmel úgy gondoltuk még nem jött el az ideje egy újabb babának. Illegális úton is elvetettem volna vagy külföldre megyek de házi praktikákkal nem próbálkoztam volna.
2011. aug. 8. 18:33
 23/25 anonim ***** válasza:

kettő volt

az első 19 évesen gyógyszer mellet, gyereknek éreztem még magam és a párom sem akarta (19 volt ö is) szerintem kimentem volna külföldre ha itthon nem lehetett volna

a második a 2 gyerekem után volt ugyancsak gyógyszer mellet császárral szültem és ha megtartom akkor saját magamat (a doki szerint akár az életemet is) veszélyeztetem így szerintem nem kellet volna illegálisan tennem semmit sem

2011. aug. 8. 19:26
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia!

21 évesen volt. Illegálisan nem csináltam volna semmit.

A párom nagyon nem akarta. Pánikba estem, féltem, bizonytalan és befolyásolható voltam. Féltem a konzervatív szüleimtől, a felelősségtől, attól hogy nem tudok fősulira járni. Szóval önző voltam, és a saját életemet választottam. Ő lett volna az első gyermekem.

2011. aug. 8. 19:41
 25/25 anonim válasza:
Szia! Én így is külföldre mentem, egy szuper magánklinikára, mert nem volt kedvem a magyarországi több hetes hercehurcához... Így amint megcsináltam a terhességi tesztet, bejelentkeztem, rögtön adtak időpontot, reggel befeküdtem, délután már kiengedtek. Minél korábbi a terhesség, annál kisebb a kockázat. Az enyém 5 hetes sem volt, még szívműködés sem volt, "csak" egy megtermékenyített petesejt... Ezért nem is értem, Mo-on miért bonyolítják meg ennyire, miért húzzák az időt addig, amíg már tényleg élő magzatot kell elvetetni. Egyébként 38 éves vagyok, van már két nagyobb gyermekem, a férjem elhagyott, elvitte az összes pénzünket, én 1 éve munkanélküli vagyok, ezért nem tudtam vállalni. Na meg azért, mert az állítólagos "szerelmem", mikor megtudta, hogy védekezés mellett teherbe estem, közölte, hogy biztos direkt csináltam és rá ne is számítsak...:(
2011. aug. 8. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!