Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetne egy kérdésem, abortusz...

Lehetne egy kérdésem, abortuszon átesett nőkhöz?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék most belemenni az erkölcsi oldalába, gyilkosság, vagy szabad választási jog vitába. Nekem határozott véleményem van róla, de azt most nem fedem fel. A kérdésem az lenne, mivel a feministák gyakran érvelnek azzal, hogy az abortusz betiltása valójában nem is csökkentené az abortuszok számát, hogy Ti mit tettetek volna, ha illegális? Megszültétek volna, vagy megoldottátok volna külföldön, feketén, esetleg házi praktikákkal? Légyszi azt is írjátok, hogy miért mentetek, hány évesek voltatok, és hány gyereketek volt akkor! Morális vitát nem kérek! Mind azt le fogom pontozni, aki cseszegeti őket, mind azt, aki azt írja, hogy sajnálja, hogy nem volt más választásuk!
2011. aug. 4. 08:31
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
20 : 08, nagyon megható, de a kérdésre válaszolj, ha lehet, az nem derült ki, hogy mentél-e volna, ha illegális, pedig a kérdés ez volt.
2011. aug. 4. 21:16
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

15 éves voltam.

Gondolom magyarázni nem kell. A felvilágosítást hírből sem ismertem. Faluban nöttem fel, ott tabu volt. Anyukám nem beszélt erről. A 7-es tananyagból meg egyszerűen kihagytuk.

De nem hibáztatok senkit, hiszen én voltam ott. Én sem akartam (nagyon szegények voltunk) és az apuka sem. Előtte 1 évig jártam a sráccal, és utána még 1-ig.

Lepontoztok, de """jól""" döntöttem. Gyerek nem nevelhet gyereket szegénységben. Végzős vagyok természettudományon és házas. A babával mindezt nem tehettem volna meg.

2011. aug. 4. 23:51
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Előző vagyok, nem fordultam volna házi praktikákhoz, külföldre. Akkor megtartottam volna. Bár az nagy hiba lett volna főként a babára nézve.
2011. aug. 4. 23:54
 14/25 anonim ***** válasza:
64%
Jól le lettem pontozva, mert felvállaltam az abortuszt és hogy akár külföldre is elmentem volna. Igen, vállalom. És így tettem a legjobbat mindenkinek(babámnak, páromnak, magamnak).
2011. aug. 5. 08:43
 15/25 A kérdező kommentje:
Én idáig mindenkit felpontoztam, azt a válaszodat is, mert a kérdésre válaszolt. De légyszi a pontozás kommentálásával ne offoljunk.
2011. aug. 5. 09:03
 16/25 A kérdező kommentje:
Továbbra is várom a kérdésre vonatkozó válaszokat!
2011. aug. 5. 09:05
 17/25 anonim ***** válasza:
77%
26 voltam,egy másfél éves gyerekkel.Közösen döntöttün úgy a férjemmel,h nem tartjuk meg a babát.Nem volt itt az ideje.De ha illegális lett volna,akkor megtartjuk. Csak nem lett volna egy ideális környezetbe születő baba,nem lett volna egy "várva várt" gyermek. Most, 4 év múlva, bármikor jöhet. Olyan körülmények közé,amilyet egy baba megérdemel. (Nem gazdagságba, mert hónapról hónapra élünk mi is,de nyugodtan,kiegyensúlyozottan!) De (ha nem tévedek ez az eredeti kérdés) törvényt nem sértettem volna,és nem adtam volna örökbe.Megtettem,mert "úgymond" megtehettem.Azokkal a feltételekkel ma sem tenném másként.
2011. aug. 8. 14:48
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly januárban történt. 30 éves voltam, egyedül neveltem a kisfiamat nagyon nehéz körülmények között. Semmilyen segítséget se családtól se barátoktól nem kaptam. Senki egy percet nem vigyázott a fiamra, nem adott neki még egy csokit sem pl. mikuláskor...

Attól a férfitól estem teherbe, aki a kisfiam apja is volt és mindössze egyszer voltunk együtt védekezés mellett. Az egész teljesen szürreális volt...

Az apa már az első gyerek érkezésének hírére kereket oldott. Én voltam a hülye, hogy adtam neki két és fél évre rá még egy esélyt (reméltem, hogy lesz apja a fiamnak). De amikor elmondtam, hogy másodszor is sikerült összehoznunk a picit, azonnal közölte, hogy akkor ő kivándorol...

Az AB után egy évvel még mindig nem találtam munkát, pontosabban csak olyat találtam, aminél a fizetésem felét elvitte a bébiszitter, mert soha senki nem ment a kicsimért a bölcsibe, oviba...így végül anyaotthonba kerültünk. Most már kiköltöztünk, találtam munkát és próbálok fenntartani egy albérletet. Bár most épp fő a fejem a következő havi lakbér fedezetét még nem tudom honnan fogom összeszedni.

Szóval ha akkor megtartom a babát, akkor most még ennyi sem lenne. Még azt sem tudom, hogy hol lett volna a fiam akkor, amikor vizsgálatokra kellett volna mennem, amikor a kórházban szültem volna etc...aztán meg nem egy, hanem két kicsivel kellett volna mennem az anyaotthonba (ahol egyébként volt olyan anya aki 7 gyermekével élt).

Mostanra már a fiamat is elveszítettem volna és még ez a kis munkám és lakhatási lehetőségem se lenne, mint ami most van.

Ezért sajnálom, de mégis tudom, hogy jól döntöttem.

Akkor döntöttem volna másként, ha lett volna munkám, ha lett volna biztos lakásom, ha lett volna bárki, aki csak egy kicsit is segített volna. De nem volt.

2011. aug. 8. 16:28
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok...

Az illegális rész lemaradt. Nem illegális helyre nem mentem volna. Külföldre sem. (teszem hozzá 1fillérem sem lett volna fizetni érte vagy eljutni külföldre).

Megszültem volna. De akkor mostanra két gyerekemet nevelné más én pedig felkötöttem volna magam.

2011. aug. 8. 16:33
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
30 éves voltam és volt már 2 gyerkőc, a kisebbik csak 1 éves. És amúgy spirál mellett estem teherbe, ezért úgy gondolom még ha illegális lett volna az abortusz, ezt lehet mérlegelték volna. Mármint azt, hogy a spirál akár gondot is okozhat a babának. De ha ezt sem vették volna figyelembe és totál illegális lett volna, akkor részemről megszülöm, lehet a férjem az külföldre vitt volna. Ő semmiképp nem akart 3. babát.
2011. aug. 8. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!