Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetne egy kérdésem, abortusz...

Lehetne egy kérdésem, abortuszon átesett nőkhöz?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék most belemenni az erkölcsi oldalába, gyilkosság, vagy szabad választási jog vitába. Nekem határozott véleményem van róla, de azt most nem fedem fel. A kérdésem az lenne, mivel a feministák gyakran érvelnek azzal, hogy az abortusz betiltása valójában nem is csökkentené az abortuszok számát, hogy Ti mit tettetek volna, ha illegális? Megszültétek volna, vagy megoldottátok volna külföldön, feketén, esetleg házi praktikákkal? Légyszi azt is írjátok, hogy miért mentetek, hány évesek voltatok, és hány gyereketek volt akkor! Morális vitát nem kérek! Mind azt le fogom pontozni, aki cseszegeti őket, mind azt, aki azt írja, hogy sajnálja, hogy nem volt más választásuk!
2011. aug. 4. 08:31
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Írjatok nyugodtan, komolyan kíváncsi vagyok!
2011. aug. 4. 09:02
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
Nekem volt 19 éves koromban. Én meg akartam tartani, az akkori párom nem. Tök kikészültem, mindenünk megvolt, de egyedül nem tudtam volna vállalni. Ha nem lett volna legális, akkor megtartottam volna, nem szeretem semmiben a sunyiságot, és nem lett volna erőm utána járni, külföldre meg nem mentem volna el emiatt, annyira nem voltam elszánt. 10 év telt el azóta, most van egy 4,5 hónapos kislányom.
2011. aug. 4. 09:08
 3/25 anonim ***** válasza:
85%

Nem volt soha életemben szerencsére abortuszom, sajnos vetélésem egy viszont volt:(

Illegális eszközökhöz amúgy sem folyamodtam volna, inkább megszülöm bármi legyen is! Külföldben nem gondolkodtam volna szerintem. Ha abban a helyzetben történik velem, ahogy most is vagyok, tehát a diákkori szerelmemmel például 17 éves korunk körül, szerintem akkor sem vetettük volna el. 3 gyerekes, 35 éves anyuka

2011. aug. 4. 09:54
 4/25 A kérdező kommentje:
Ha kérhetem, lehetőleg olyanok írjanak, akiknek volt abortuszuk, nem missed abortuszuk. Köszönöm.
2011. aug. 4. 09:57
 5/25 anonim ***** válasza:
77%
22 évesen volt, mindketten tanultunk, ráadásul a párom nagyon nem akarta (nem hibáztatom érte). Ha nem lett volna legális, akkor megtartottuk volna, nem praktikáztam volna, és nem is mentem volna külföldre megszakíttatni.
2011. aug. 4. 10:21
 6/25 A kérdező kommentje:
Továbbra is várom a válaszokat, abortuszon átesett nőktől! Minél több ilyen választ szeretnék!
2011. aug. 4. 12:22
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

21voltam, előtte volt egy vetélésem, amit megsiratott az exem, összehoztuk, maradni akart, erre nem kellett. Akkor nem tudtam milyen lehetőségeink lettek volna, hogy együtt élhessünk. Hetekig lelki terror alatt voltam...

Akkor ott örültem volna, ha nincs ab.

Semmi praktika, meg külföld... Lenne egy 3éves cseppem.

Azóta született két gyermekem, egy másik férfitől, a fiam 3hónappal az ab után fogant meg.

Hála égnek egészséges lett, bár 30.héttől feküdnöm kellett. Az exemmel is mindenünk meglett volna, hogy egy gyermeket felnevelhessünk...

2011. aug. 4. 12:36
 8/25 anonim ***** válasza:
46%
20 éves voltam, bepánikoltam, hogy terhes vagyok, pedig normális kapcsolatban éltem egy éve, dolgoztunk mindketten, de semmink sem volt, szülőkkel laktunk. Fogamzásgátló mellett én voltam az 1 %.... A barátom rám bízta a döntést, én nem éreztem magam elég érettnek, felnőttnek magam hozzá. Mindenképp elvetettem volna, ha kell illegálisan, külföldön, bárhogy. Van, hogy ma eljátszom a gondolattal, hogy lenne egy 10 éves gyerekem, de nem bánom, mert nem tudtam volna jó anya lenni, és azóta szétmentünk az akkori párommal, pedig 6 évet töltöttünk együtt. Most 30 vagyok, 2. gyermekemet várom.
2011. aug. 4. 13:01
 9/25 anonim ***** válasza:
61%

Szia!Volt egy.Párom 1hónapja dolgozott a melóhelyén,én iskolába jártam nappalin;egyetemre. Nem tudtuk volna megtartani szerintem.Együtt se laktunk még. Külföldre nem tudom mentem volna-e. Ha illegális? Lehet.Nem volt lehetőségünk más. Azóta van egy 15hós lányunk. A tegnapi duna tv-s műsor miatt kérded? Én is akartam nézni de inkább ma 9kor nézzük meg a Duna 2Autonomián.

Szülők se tudtak akkor nekünk segiteni...25évesek vagyunk..

2011. aug. 4. 16:35
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
17évesen volt egy abortuszom. A mai napig nem tudom elfelejteni. Párom 19éves volt, nagyon szerettük volna mind a ketten a babát. Amikor elmondtuk a szüleinknek, akkor ők máshoy gondolták a dolgokat mint mi. Anyukám azt mondta, hogy ha megtartom a babát, akkor mehetek ahova akarok, őt nem fogja érdekelni a gyerek, semmiben sem fog támogatni. A többiek is ezt mondták, csak finomabba megfogalmazva. 2hétig egyfolytában "harcoltam" a szülőkkel, végül feladtam és a 8.héten elmentem abortuszra. Hónapokig magamon kívül voltam, suliból sokat lógtam, nem teljesítettem úgy ahogy kellett volna. Ha egy terhes nőt vagy kisbabát megláttam az utcán egyből elkezdtem sírni. Soha nem fogom ezt magamnak megbocsájtani, pedig most ismét babát várok, 16hetes vagyok, de akkor is érzem még a fájdalmat....
2011. aug. 4. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!