Egy főiskolát/egyetemet végzett bölcsödei dolgozónak milyen fizetése van?
Illetve az óvónőnek, vagy a bölcsödei dolgozónak jobb a fizetése?
Köszönöm a normális válaszokat!
van egyetemi képzés csecsemőgondozón, és az a hír járja, hogy kötelező lesz (és nyelvvizsgához kötött).
Nem tudom mennyit keresnek, tényleg most nem létszükséglet a diploma ehhez a hivatáshoz, de jobb, ha van- állítólag.
pont ezért gondoltam, hogy jobb ha diplomát kapok érte, meg ha külföldre akarok menni, biztosabb ha van :)
ez olyan, mint hogy a színészeknek is diploma kötelező... mint pl egy jól bevált, idősebb színésznő aki érti a dolgát, neki már minek? de mégis kell hogy színészkedhessen...
1. vagyok. kíváncsi lennék, mi nem volt hasznos a válaszomban! Pontosan leírtam, mennyi a kezdő fizetés itt és ott. talán ez? Akármennyire is okoskodtok, bizony NINCS egyetemi szintű képzés csecsemő és
kisgyermekgondozó szakon!! Fura is lenne, hogy ehhez kellene, de a tanító és óvó- valamint a tanárképzés (ált. iskolai) csupán főiskolai szintű lenne...
én felfelé értékeltem mindenkit :)
én nem tudom, majd kiderül, lényeg hogy ezt a sulit akarom majd elvégezni :) és ahogy írta az egyik válaszoló, babamasszázs is elég valószinű hogy benne lesz, aztán megyek külföldre! :)
most mit nem értetek ezen? VAN képzés, az Eltén is, a Nyme-n is, mit nem lehet megérteni? Több ismerősöm ott tanul (nem a felsőfokú szakképzésen, hanem a BA képzésben).
Úgy gondoljátok a gondozónő nem csinál semmit? Csak végülis a ti gyerekeiteket pesztrálja szakértelemmel (jobb esetben), ami nem csak pelenkacserét meg játszást takar... Persze aki munkának fogja fel, az olyan gondozónő is (ismerek olyat, egy gyereket nem adnék a keze közé, ha rajtam múlna), de ismerek lelkiismeretes gondozónőt is, aki odafigyel a gyerek igényeire (nem csak hogy éhes-szomjas, hanem pszichológiai értelemben is).
Nem értem, miért szóltok bele, ha ennyire nem ismeritek a képzéseket?
Bocs, csak úgy felhúztátok magatokat, holott nagyon nincs igazatok :)
(Megjegyzem anno az ovónőséghez is szakképző kellett, sehol felsőfokú képzés, ma már ez is diplomához kötött, így lesz a gondozónővel is, mert hogy mindenkinek ugye diploma kell, mégha nem is ér semmit...- ezt egyébként több évtizede tanító egyetemi tanártól tudom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!