Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy főiskolát/egyetemet...

Egy főiskolát/egyetemet végzett bölcsödei dolgozónak milyen fizetése van?

Figyelt kérdés

Illetve az óvónőnek, vagy a bölcsödei dolgozónak jobb a fizetése?

Köszönöm a normális válaszokat!

2011. aug. 2. 21:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

van egyetemi képzés csecsemőgondozón, és az a hír járja, hogy kötelező lesz (és nyelvvizsgához kötött).

Nem tudom mennyit keresnek, tényleg most nem létszükséglet a diploma ehhez a hivatáshoz, de jobb, ha van- állítólag.

2011. aug. 3. 05:36
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
Ennyi erővel anya is csak diplomás nő lehet. A bölcsödei gondozónő semmit nem csinál, amihez akár érettségi is kellene: pelenkázza a gyereket, megeteti, öltözteti, játszik vele. Na ehhez nagyon kell egyetem, meg nyelvvizsga....
2011. aug. 3. 05:49
 13/18 A kérdező kommentje:

pont ezért gondoltam, hogy jobb ha diplomát kapok érte, meg ha külföldre akarok menni, biztosabb ha van :)

ez olyan, mint hogy a színészeknek is diploma kötelező... mint pl egy jól bevált, idősebb színésznő aki érti a dolgát, neki már minek? de mégis kell hogy színészkedhessen...

2011. aug. 3. 10:38
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

1. vagyok. kíváncsi lennék, mi nem volt hasznos a válaszomban! Pontosan leírtam, mennyi a kezdő fizetés itt és ott. talán ez? Akármennyire is okoskodtok, bizony NINCS egyetemi szintű képzés csecsemő és

kisgyermekgondozó szakon!! Fura is lenne, hogy ehhez kellene, de a tanító és óvó- valamint a tanárképzés (ált. iskolai) csupán főiskolai szintű lenne...

2011. aug. 3. 16:07
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
igaza van az utolsónak. tényleg ez a helyzet.
2011. aug. 3. 16:49
 16/18 A kérdező kommentje:

én felfelé értékeltem mindenkit :)

én nem tudom, majd kiderül, lényeg hogy ezt a sulit akarom majd elvégezni :) és ahogy írta az egyik válaszoló, babamasszázs is elég valószinű hogy benne lesz, aztán megyek külföldre! :)

2011. aug. 3. 18:24
 17/18 A kérdező kommentje:
egyébként az ELTE honlapján olvasgattam, és van ott külön csecsemő és kisgyermeknevelő, gondozó szak, na az OKJ-s képzés, 2 éves, viszont van simán csecsemő és kisgyermeknevelő, az 3 éves egyetemi oktatás, viszont a végén oklevélosztás volt írva :)
2011. aug. 3. 18:27
 18/18 anonim ***** válasza:
42%

most mit nem értetek ezen? VAN képzés, az Eltén is, a Nyme-n is, mit nem lehet megérteni? Több ismerősöm ott tanul (nem a felsőfokú szakképzésen, hanem a BA képzésben).

Úgy gondoljátok a gondozónő nem csinál semmit? Csak végülis a ti gyerekeiteket pesztrálja szakértelemmel (jobb esetben), ami nem csak pelenkacserét meg játszást takar... Persze aki munkának fogja fel, az olyan gondozónő is (ismerek olyat, egy gyereket nem adnék a keze közé, ha rajtam múlna), de ismerek lelkiismeretes gondozónőt is, aki odafigyel a gyerek igényeire (nem csak hogy éhes-szomjas, hanem pszichológiai értelemben is).

Nem értem, miért szóltok bele, ha ennyire nem ismeritek a képzéseket?

Bocs, csak úgy felhúztátok magatokat, holott nagyon nincs igazatok :)

(Megjegyzem anno az ovónőséghez is szakképző kellett, sehol felsőfokú képzés, ma már ez is diplomához kötött, így lesz a gondozónővel is, mert hogy mindenkinek ugye diploma kell, mégha nem is ér semmit...- ezt egyébként több évtizede tanító egyetemi tanártól tudom)

2011. aug. 3. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!