Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki úgy döntött, hogy gyerek...

Aki úgy döntött, hogy gyerek nélkül éli le az életét, mi vitte rá erre? Megbánta?

Figyelt kérdés
Nem anyagi gondokra vagy meddőségre gondolok, hanem minden adott volt, mégis úgy érezte, hogy belőle nem lenne jó anya, ezért nem is szült. A "gyerek nélkül nem érdemes élni" kezdetű monológokat most kérném mellőzni, ha lehet.:)
2009. ápr. 8. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
barátnőm 32 éves, nagyvilági nő, szeret utazni és eszébe sincs a család, gyerek! Nme is tudna már együttélni senkivel sem, olyan nehéz a természete. Őneki nem való a gyerek, egész egyszerűen neki más a fontos az életben. Nincs ezzel gond, nem mindenkinek való az anyaság! mondjuk nem tudom mi lesz ha már 60 éves lesz és se kutyája se macskája...neki más élmények adatnak meg az életben, mint annak aki gyereket vállal és családja van!
2009. ápr. 8. 15:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az unokatestvérem került abba a helyzetbe, hogy 18 évesen szerelmes lett egy akkor 50 éves férfibe. 10 év együttélés után a férfi (akinek akkor 20 éves gyerekei voltak) olyan kikötéssel vette feleségül, hogy ő nem akar több gyereket. Az unokatestvérem belement. Most 43 éves. Tagadja, hogy megbánta a döntését.
2009. ápr. 8. 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Szemelyesen nem vagyok erintett ebbe a temaba de a ferjem testvere ilyen. Neki nem kellett soha gyerek, csalad. A kisbabak meg egyenesen idegesitik. O mar elmult 50 eves. Egyaltaln nem banaja es nem banta meg a donteset. Neki az volt mar fiatal koratol az eletcelja, hogy bejarja a vilagot. Tobb honapig maradt egy orszagban ahol persze dolgozott, baroskent, pincerkedett stb. aztan tovabballt. Minden fele jart, Azsiatol, Japanig, Mexico es meg sorolhatnam. Ezt csinalta kb 35 eves koraig. Utanna hazajott vett egy hazat es talalt normalis munkat egy Ford cegnel. Azota is ott dolgozik, innen megy majd nyugdijba. De a stilusa nem valtozott meg, ugyanugy szeret kirandulni, turazni, sizni stb. Ha nyugdijba megy eladja a hazat es Spanyolorszagba vesz egy kis nyaralot. Neki ez az alma, hogy ott eljen nyugdijas korara. Az sem zavarja ha nincs senkije, nem fel a maganytol, jol erzi magat egyedul. Hat mit ne mondjak latszik rajta, hogy nem volt gondja. (Nem ugy mint szegeny anyumnak aki 10 evet oregedett ket honap alatt mert annyira felt, hogy ha elkuldik a munkahelyerol akkor az ocsemnek nem tudjak fizetni az egyetemet. Persze ezt csak mellekesen jegyeztem meg.) Vannak ilyen emberek akiket nem vonz a csalad vagy a gyerekek. Pedig ot semmi lelki csalodas vagy egyebb nem erte. Igy dontott es mi igy fogadtak el. En mar nem is tudnam elkepzelni ot gyerekkel. Nekem igy tetszik ahogy van. Persze azert szorit nekunk, hogy a ferjemmel legyen minel hamarabb babank mert tudja, hogy mi nagyon vagyunk ra. :)
2009. ápr. 8. 15:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy munkatarsnom aki csak sajat magat szerette,azt mondta hogy ha lenne egy gyereke akkor nem jutna ido magara,pedig a ferje nagyon akart gyereket,terhes lett de el kellett vegyek a picit mert annyit hanyt a csaj.A doki azt mondta hogy idegalapon van ,olyasmi mint aki a szajan akarja hogy kimenjen a gyerek.
2009. ápr. 8. 16:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

2 perce meséltem a férjemnek, hogy reggel mentem a gyerekkel a dokihoz, és félreálltam a járdán egy biciklisnek. A bácsi megállt mellettünk, megnézte a lányom, hogy milyen aranyos...és elmesélte, hogy ő egyedül van, nincs senkije, és mikor ilyen kicsit lát, mindig könny szökik a szemébe. Annyira megsajnáltam:-(

Én mindig is szerettem volna babát, 29 évesen adatott meg, most 10 hós a lányom. És még legalább egyet szeretnénk, de lehet kettőt.

Ettől fügetlenül hiszem, hogy nem való mindenkinek gyerek. Pl öcsém barátnőjének... nem is akar, eszébe sem jut, rá sem néz a lányomra, kerüli mint a tüzet.

Viszont volt főnököm is ilyen volt, és 45 évesen szült, és megváltozott:-)

2009. ápr. 8. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!