Mennyi idős korig ajánlott a kicsiknek a bokát jól fogó lábbelit hordani?
Szia! Szívesen megosztom veled a tapasztalataimat a 4 gyerek után. Mindig azt javasolták nekünk az orvosok, hogy addig, amíg stabilan nem jár, fut, közlekedik. Nálunk mindenkinek más volt ez az idő, de mi 4-5 éves korukig elég szigorúan vettük ezt. Nagyon divatosak, jó minőségűek voltak fiúknak, lányoknak egyaránt. Volt egy doktor bácsink, aki azt mondta, ha jó a cipó alátámasztása (talpnál), akkor egy jó minőségű "edzőcipő" is helyettesítheti.
Már nagyok a gyerekeink, de lábra mindig jó minőségű cipőt vettünk, mert az támasztja alá a gerincet, így nagyon fontos. Ritkán csábultunk el, főleg a lányoknál, a divatos papucsocskák, semmit nem tartó szandálkák felé. Remélem segítettem.
Amikor ortopédián dolgoztam asszisztensként, a doktornő 6 éves korig ajánlotta.
Konkrétan arra kérdeztem rá nála, hogy a lányomnak mikortól vehetek hátul nyitott szandált, és erre válaszolta, hogy 6 éves kora körül.
+ úgy tudom, hogy a gyerek serdülő koráig vigyázni kell a lába egészségére, azaz lehetőleg jó minőségű lábbelit javasolt venni számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!