Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Testvért akarok lánykámnak,...

Testvért akarok lánykámnak, párom nemigazán, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, ha majd 3 éves lánykám egyke lenne. Párom is akarna még gyermeket, de nem most, majd miután újra dolgoztam 2-3 évet. Anyum és a családom szerint is most kéne még, de a drága anyósom meg telebeszélte a párom fejét, hogy előbb menjek vissza dolgozni, majd utána, mert csípi a szemét, hogy a fia tart el minket. Most csak az anyósom miatt nem szüljek még évekig? Nagyon befolyásolja mindenben a párom. Apa sem többet vagy kevesebbet nem dolgozna emiatt, de most hallgassam évekig anyósom mondandóját, ahogy cseszeget, hogy miattunk fáradt folyton a pici fia? Nem tudom mit tegyek..
2011. júl. 22. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Ha a férjed nem akar akkor nem sok mindent tehetsz mert kettőn áll a vásár. És ha a tudta nélkül teherbe esel még akár nehéz helyzet elé is állhatsz.

Talán mégis igazat kell hogy adjak nekik - nem leszek népszerü ezzel - de lehet hogy a pénzt nem is a megélhetéshez de egy biztonsági tartaléknak el tudjátok tenni mert nem tudni meddig tart a válság.

2011. júl. 22. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántani akarlak, de miért akkora tragédia, ha két év múlva szülsz? Vagy inkább nem szeretnél visszamenni dolgozni?

Én a helyedben, ha csak annyi lenne a gond,hogy akar, de később, akkor nem erőltetném!

2011. júl. 22. 09:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azon a ponton nem értem, anyóst miért kellett beavatni a dologba, akár neked, akár a párodnak, őszintén, mi köze hozzá? Ez a ti családotok, a ti kislányotok, a ti életetek!
2011. júl. 22. 09:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Van munkaviszonyod kapnál újra tgyás-t gyed-et???

Mert ha igen akkor anyagilag tök mindegy mikor érkezik a második baba.

Beszélned kell a férjeddel hogy ne befolyásolja ennyire az anyja mert akkor a végén még abba is beleszól hogy vegyél levegőt.

Az én anyósom azt akarta megszabni mikor érkezzen az első unokája "azt mondta 3 év múlva ráértek"

2011. júl. 22. 09:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem leszek népszerü, de neked van igazad szerintem.

Közeli példa: Férjem és az öccse között 5 év korkülönbség van. Ez már sok. Pont emiatt ök sosem tudtak testvérként tekinteni egymásra, csak mint egy haver. Ezt mindketten alátámasztották, hogy így van.

Köztem és húgom között 3 év van, igazi testvérek voltunk/vagyunk jó és rossz értelemben is. Férjem is nagyon szeretne másik babát is a lányunk mellé, nekünk az anyagiak miatt nem lesz.

Tehát megértem ha idöben szeretnél másikat. Próbáld valahogy meggyözni a férjed, hogy késöbb már nem fognak összenöni, söt 5+ év után a lányodnak is nyüg lesz a tesó. Képzeld el mikor 16 évesen menne el szórakozni, barátnözni, de nem lehet, mert a 10 éves testvérére kell vigyáznia. Nem túl kellemes dolog. Ennyit mondj csak el a férjednek.

Aztán úgyis közös döntés lesz persze, de semmi nem tiltja, hogy nem lehet megpróbálni meggyözni :))

2011. júl. 22. 09:26
 6/8 A kérdező kommentje:
A párom anyósom okoskodásai miatt nem akar még gyermeket, mert ő tömi állandóan a fejét, hogy dolgozzak én is, majd utána jöjjön a gyermek. Gyesen vagyok, mert megszűnt a volt munkahelyem, amikor még dolgoztam, de már terhes voltam.. A lányom nem vették fel idén oviba még, így még itthon vagyok vele, csak jövőre tudna ő is menni, de addig meg simán be tudnánk vállalni még egy babát. Levelezőn tanulok, jövő nyáron végzem, szóval jövő szeptemberig amúgy sem találnék normális állást sem. Párom azt mondja, hogy akkor majd 2012 őszétől lányom oviba, én meg dolgozni mehetnék. Csakhogy a gyesem decemberben lejár, akkor aztán tényleg nem lesz semmi keresetem egész addig. Elég komplikált az egész. Anyósom mindenbe beleokoskodik, tavalyik a párom is akart 2 év korkülönbséggel tesót a lányomnak, már nem. Nem félek én a munkától, nem erről van szó, de nem tudom hogy lehetne okosban ezt megoldani.
2011. júl. 22. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát ez elég húzós helyzet, mármint az anyós miatt. Nálunk is nagyon "okos" a mama, de eddig még ő sem mert elmenni :) Szerintem ez csak rátok tartozik, de az már kissé bonyolítja a helyzetet, hogy a párod ennyire befolyásolható a kedves mama által.
2011. júl. 22. 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj,te vagy a feleség ha te nem tudod szépen rávezetni akkor senki.Hagyd ki az anyóst és más irányból nyomulj ha érted amit akarok mondani.Inkább édes-kedvesen mint eröszakos érveléssel.

Sok sikert!

2011. júl. 22. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!