Cumi-kérdés. Miért baj, hogy nem akarok neki adni?
Még nem született meg a picink, a 4.hónapban vagyunk. Beszélgettünk a múltkor a barátnőimmel, akik teljesen hülyének néztek, hogy nem akarok majd a lányunknak cumit adni.
Ennek oka: Én 4 éves koromig cumiztam, szüleim mindent megpróbáltak, de szó szerint hisztériás rohamot kaptam, ha elvették a cumim. Ennek eredményeképpen a fogsorom borzalmas lett, 8 év fogszabályozás után lett csak normális. Nem szeretném, ha a lányom is így járna!!!
Tudom, hogy vannak már ilyen "fogszabályozós" cumik, de én azokban sem bízok. Továbbá ismerek olyanokat, akik szintén nem adtak cumit a gyermeküknek, mégsem dőlt össze a világ...
Ti hogy álltok ehez a cumi-kérdéshez?
Van itthon de nem adtam .
egyszer fogzás alatt iszonyat nyügös volt odaadtam arra a másfél két órára jól jött .se elötte se azóta.....
Nekünk is volt dm-ben kapható babylove buzogány meg müanyag kefe de az is jó igen . amikor cumit adtam már napok óta fájt neki nyügös volt .
el tudott aludni cumizáskor.
Nem igazán a kérdésedre válaszolok, de az csak téveszme, hogy a gyerek foga a cumitó/ujjszopástól lesz ferde/szabálytalan. Ez örökletes dolog, akinek rossz formájú a fogsora/állkapocscsontja, annak kell majd fogszabályzó, aki meg szabályosat örökölt, annak nem.
Rokon családban az elsö gyereknek kiálló fogai lettek, ráfogták a cumira. A másodikat nem engedték cumizni - a fogai ugyanolyanok lettek.
Nálunk az elsö és második gyerekem az ujját szopta 4 éves koráig - a fogaik szabályosak, nem kellett nekik fogszabályzó. A harmadik és negyedik gyerek cumizott, és a fogorvos "megdicsérte" öket az iskolában, hogy "látszik, hogy ök nem cumiztak, mert olyan szép a fogsoruk".
De ezen kivül még rengeteg példát lehetne felsorolni.
Viszont a gyereknek szüksége van a szopásra, megnyugtatja öket - és nem lehet öket állandóan és mindenhol ciciztetni. Ha csak az az indokod, hogy félted a fogait, akkor gondold át még egyszer, de végül is a te döntésed.
12:51 logikus amit mondasz, csak a saját rossz tapasztalat miatt már majdhogynem "cumi-fóbiám" van :)
Az ujjszopás viszont valóban rosszabb, mint a cumizás.
12:53. Nem vitatkozni szeretnék veled.
Nálunk a családban mindenkinek szabályos volt a fogsora. Nekem bizonyítottan a cumitól lett, mert a szép, szabályos fogsorom a cumizás közben szinte hónapról-hónapra szemmel láthatóan torzult. Nem mondom, hogy mindenkinek a cumitól van, de nekem attól volt.
Az a baj, hogy ha az ujját találja meg, akkor azt még elvenni sem tudod.
És tönkremegy az ujján a bőr (unokahúgomnak szegénynek ekcémás lett:(), és a fogainak ugyanúgy nem tesz jót.
Szerintem vegyél cumit, és figyeld a gyereket, ha látod, hogy az ujjacskája kell neki, akkor add inkább a cumit.
Szia!
Én sem adtam cumit a lányomnak! Én szoptatás párti vagyok,pedig szopitanácsadó nélkül nem ment! :(De most 19 hós és még szopizik!
Cumi nem is kell neki!Soha nem úgy szoptattam, hogy minden nyekkre cici!Mi evésre és fájdalomcsillapításra használtuk/használjuk a cicit!
Fogzásnál a mai napig kb két hétig csak ciczni hajlandó!Semmit nem eszik!Én áldom az eget, hogy már cska 4 fog hiányzik és még szopik! :)
Én mindig öleléssel összebújással vigasztaltam, nem cicivel!És most hogy van akarata, most sem követeli a cicit!Szóval nálunk jól alakult! :)
És cumi csak akkor kell neki (van itthon, de a babái szájába nyomkodja) mikor egyik barátnőmék jönnek, neki cumis a lánya és mivel az enyémtől kisebb folyamatosan el akarta venni tőle, de ha adok neki egyet a kezébe akkor nme veszi el!Szoktunk játszani cumisat, d eeszébe sincs sokáig a szájában tartani!
Mondjuk Ő cumisüvegből sem volt hajlandó soha enni!Csak cici!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!