Rendészeti szakközép iskolába akarok menni Pestin ill. a Miskolcin gondolkodok? Néhány kérdés ezzel kapcsolatban!
Úgy hallottam h a Miskolciba több embert vesznek fel meg olyat is hallottam h könnyebb bekerülni Igaz e?
Ill. igaz e h itt nem nézik úgymond a tanulmányi eredményt hanem csak azt nézik h mennyi pontot tdsz összeszedni a fizikai erőnlétin (max:125) és a műveltségin (max:100) ez dönti el a bekerülésedet? (természetesen ha átmentél a pszichológián és az egészségügy)
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat :)
Hello. Az első kérdésedre. Igaz, hogy több embert vesznek fel Miskolcra, mint Adyligetre. Miskolcra vesznek fel a legtöbb embert a négy szakközép közül az országban. A felvételi pontok is ide a legalacsonyabbak.
A tanulmányi eredményt nem nézik, a fizikai és műveltségi pontokból fog összeállni a felvételi pont. Ott kell oda tenni magad. ;)
húúúú nagyon szépen köszönöm a gyors választ :)
és kb mennyit kéne elérjek ebből a 225pontból h felvegyenek ? 200-tól már felvesznek? vagy még nem :/
A 200 pont bármelyik suliba elég lenne. De mint már írtam Miskolcra a legkevesebb a pont. A 2011-es alapévfolyamra 175 pont volt. De ez nem azt jelenti, hogy jövőre is ennyi lesz. Készülj keményen a fizikaira is meg a műveltségire is. Ha 200 pontod lesz akkor nem kell a pontok miatt aggódnod hidd el.;)
A műveltségire meg olvasd el az ajánlott irodalmakat. Töriből (évszámokkal, nevekkel, helyszínekkel...) és állampolgári ismeretekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!