Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől érzitek magatokat jó...

Mitől érzitek magatokat jó feleségnek, jó anyának? Tanuljunk egymástól :-)

Figyelt kérdés
2011. júl. 19. 09:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én is jó nő szeretek leginkább lenni, nem elhanyagolt, lehízott, ápoltalan "ö már csak egy anya" típus (sajnos van ilyen)

Leginkább magam és nem mások miatt.

2011. júl. 19. 12:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem megalkuvásra gondolok, hanem emberi kapcsolatra. Vagyis mi az, amit Ti megtesztek a jó kapcsolatért, természetesen úgy, hogy a férjetek is megteszi a magáét. Mindketten igyekeztek jó házasságban élni, gondolom. Szóval mi az amit a férjetek szeret bennetek - jó fej vagy, szeretsz főzni, következetesen neveled a gyerkőceidet, szép vagy, jó nő vagy, adsz magadra, bármi.
2011. júl. 19. 12:38
 13/16 anonim ***** válasza:

Mi 21 éve ismerjük egymást, 15 éves házasok vagyunk. Van három gyerekünk. Főzni nem igazán szeretek, csak nagyon ritkán. Nem vagyok egy házitündér, de természetesen mindent megcsinálok a kezdetek óta segítség nélkül.

Anyának igyekszem, hogy anya legyek, kapok is sok visszajelzést a családtól is, hogy jól csinálom. Próbálok jó programokat szervezni, tervezni, sokat játszom és sportolok, tanulok együtt a gyerekeimmel.

A férjemre nemcsak úgy nézek, hogy a gyerekeim apja, hanem látom benne a szexi férfit is, akitől- mikor hazaérve kiszáll az autóból- a mai napig megdobban a szívem és pillangók repdesnek a gyomromban, úgy tud rám nézni.

Én igyekszem figyelni arra, hogy ne laposodjon el a kapcsolatunk, ne hanyagoljam el magam. Esténként eljárok futni, ha van időm. Három szülés után még tartom az 51 kg-os súlyomat, ennyi voltam az esküvőnkön is, most 35 éves vagyok.

2011. júl. 19. 13:30
 14/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, kimaradt, hogy igyekszem, hogy anyának elég jó anya legyek:)
2011. júl. 19. 13:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó anyának tartom magam mert 2 gyerekem van 4 éves meg 1 éves plussz 6 hónapos terhes. mindennap kimosva, kivasalva ,2 fajta kaja megfőzve, a gyerekeim én is mindig tiszták és este az ágyban is helytállok:D Viccet félre téve ez a kötelességem hiszen azért lettem anya meg feleség.De a szomszédaimhoz meg ismerőseimhez víszonyitva magam már akiket én ismerek azokhoz képest szuper vagyok.Ők egy kaját 4 napig esznek mert hogy a gyerek,a gyereket belepi a retek mert hülye lesz egy nap 2-3-szor átöltöztetni ,ő ilyen melegbe nem mozdul ki a házból(szerencsétlen gyerek szó szerint egész nap a lakásba mert nem a gyereket nézi hanem magát)Ő nem viszi a gyereket védőnőhöz mert az ura csak este jön haza és nincs aki kocsival elvigye(2 buszmegálló)és még sorolhatnám.Sok nő kérdezi hogy csinálom úgyhogy reggel szerencsés tipus vagyok már 5 felé felkelek addig bevasalom az előző napi mosást ,felmosok, elmosogatok bedobok egy adaagot ha van.7 fele kelnek a szerelmeim megreggeliztetem őket ha kell menni valahová elindulunk 10 felé kis gyümölcs vagy valami könnyü ekkor főzök,ebéd után fektetés 3-4-ig alszanak utána jön a játzszó vagy a pancsi ,kert.Este 7-kor vacsi fürdetés a kicsi 8-kor a nagy fél 9-kor már alszik mint a bunda.És ez így megy nap mint nap.Viszont a szomszédom akiről beszéltem fél 11-ig alszik .Elszív egy doboz cigit mire eszébe jut hogy itt az ebédidő odanyom a gyereke elé egy szelet májkrémes kenyeret na itt van fiam egyél utána kajak aludni kell a szerencsétlennek mert anyuci is álmos.5-kor elindul apa elé a hév állomásra mert jön haza a melóból haza érnek fél 6-ra és mint aki az isten tüntetőleg jár kel a gyerek után megmutatva hogy ő milyen mintaanya.Na az ilyenekhez képest szerintem tényleg jó anya vagyok.
2011. júl. 19. 17:43
 16/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem meg nincs az elso valaszolonak igaza. Jo felesegnek lenni nem azt jelenti ,hogy valaki alarendeli magat a ferjenek hanem az,hogy igyekszik mindent tole telhetot megtenni amit az oltarnal fogadott amikor az eskuvojuk volt.(bar kesobb irta,hogy nem hazasok,ugyhogy szerintem ez targytalan)

Ennek ellenere nem vagyok se tokeletes feleseg se tokeletes anya de torekszek a legjobbra.

A ferjemnek megadok mindent amire fizikailag (etel, tiszta ruha,lakas), lelkileg ( nyugalom, tamogatas, raszant ido, torodes) es testileg (szex,simogatas,kenyeztetes, kedvenc sutemeny) szuksege van. Nem eleg csak egy teruleten igyekezni. Hiaba foz valaki jol ,hiaba patyolat tiszta a lakas ha a ferj egy elismero szot, dicseretet sem kap vagy meg van vonva tole a szex.

Ha a feleseg raszanja az idejet a ferjere akkor a ferj egy ido utan mindent meg fog tenni,hogy egyre jobban a felesege kedvebe jarjon. Reggel vidaman kel, es delutan is boldogan er haza mert tudja,hogy egy mosolygos feleseg varja haza aki szereti Ot :)

Anyakent sem konnyu a helyzet de megoldhato. Ha reggel en is vidaman kelek akkor a gyerekem is jo kedvu egesz nap. Viszont ha ugy mint aki citromba harapott akkor a gyerek egesz nap rosszalkodni fog, rakontrazik a rosszkedvunkre. Ezert ha ugy ebredsz,hogy jajj, propalj meg arra gondolni,hogy: megint felebredtem, egezseges vagyok:) vagy valamilyen pozitiv dologra mondjuk,hogy a nyaralasig mar csak 2 het van vissza :)

En teljesen egyedul vagyok mindig a fiammal mivel ferjem reggeltol-estig dolgozik, kulfoldon elunk es nincs segitsegem. Megtanultam valamit: egy gyerek akkor a legrosszabb ha unatkozik. Ugye barmikor bejohet egy esosebb ido vagy ugye most a nagy kanikula mikor nem lehet setalni menni csak delutan. Mi anyukak pedi e vagyunk foglalva a hazimunkaval. A megoldas egyszeru: vonjuk bele a nagyobb gyereket a hazimunkaba. Nagyon fogja elvezni. Az en fiamnak a " segite" (k betut meg lehagyja ) a hobbija. Persze ilyenkor kell egy kis turelem mert meg kis ugyetlenkek de egyszer nekik is megkell tanulniuk es sose lehet eleg koran elkezdeni.

Aztan amit en meg fontosnak tartottam mindig a seta es a tarsasag. Kell,hogy egy gyerek minden nap legalabb fel-1 orat legyen levegon. Sokkal nyugodtabban fog aludni. A tarsasag is fontos. Egy gyerek jo ha minel korabban megtanul viselkedni tarsasagban es igy meg lehet elozni azt a sokkot ami pl. az elso ovis napon eri.

A gyerekeddel toltott ido is nagyon fontos. Mikor csak ra figyelsz es vele torodsz. Naponta 1 orat jo erre tartogatni. A gyerek sosem fogja elutasitani az anyjat.

Hat kb. ennyi amit en fontosnak tartok. Azert is olvasom ezt az oldalt mert szeretnek minel tobb tapasztalatot gyujteni hogy hogyan lehetnek meg jobb anya. De amikor a fiam odajon,megolel es azt mondja: szejetlek Anya :) Az a jutalom mindenert :)

2011. júl. 20. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!