Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit értenek azon, hogy a...

Mit értenek azon, hogy a "GYED és GYES időtartamának 2 évre történő maximalizálása"?

Figyelt kérdés
És 2-3 éves kor között? Mert ha nincs bölcsi, akkor mindegy,hogy 1 vagy 2 éves a gyerek, nem tudok dolgozni, menni, mivel nincs hova rakni a gyerkőcöt.
2009. ápr. 2. 15:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
első évben gyed csak másodikban gyes...ennyi...s mindenki azt csinál amit akar...disznók
2009. ápr. 2. 15:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Ez már csak azért is jó, mert akkor kötelező felmondani a munkahelyemen, mert ha nincs bölcsi, akkor nem tudok dolgozni. Így hogy védik a nőket és a munkahelyeket?
2009. ápr. 2. 15:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt jelenti, hogy maximum két évig jogosult mindenki ezekre a juttatásokra. Ha GYED-en van valaki, akkor 1 évig azt kapja, majd 1 évig GYES-t, ha GYES-t kap, azt két évig kapja.

Ha már mindenképp szükség van ezeknek a bevezetésére, akkro legalább a feltételeket is teremtsék meg hozzá!

2009. ápr. 2. 15:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem értem miért csinálják ezt. Igazából aki dolgozott és tudatosan előre ledolgozta a szükséges időt a gyed jogosultsághoz az úgy is két évig maradt otthon csak a legtöbb anyuka, mert utána nem volt neki elég a gyes. Tehát így akárhogy nézzük egy éves korban ezek az anyukák úgy is vissza kell hogy menjenek dolgozni. Legyen úgy hogy ha valaki két évet dolgozott maradhasson otthon két évig gyeden és tűnjünk ki ezzel a többi ország közül és mutassunk példát!!! Persze a 2 év nem 180 nap, de még mindig jobb ennél amit írtál kérdező hogy ezt akarják.

Úgy érzem a jövő vállalkozás a bölcsinyitás!!!

Kéne hozzá tőke! Mert amúgy a réten villanypásztorral körbekerítve lesznek szegény egy éves gyerekek, míg anya a hivatalosan napi 8 helyett 12őt dolgozza a munkahelyén. Szomorú ez az egész! Két éves korig gyed!!! Többet nem kérünk! Csak hogy tisztességes magyar állampolgárokat nevelhessünk a jövő nemzedékéből, aki ismeri az anyját és nem a bölcsis néni a kedvence. Már ha az!

2009. ápr. 2. 15:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem az is jogos kérés, hogy, mint eddig is, hadd szülessenek 2-3 évkorkülönbséggel tesók és mindkettővel maradhassunk otthon max gyed ideig. ( alap példa az a nő, akik hosszú évek ledolgozása után jut el odáig 30-on túl, hogy 2 babát vállalhasson)
2009. ápr. 2. 15:44
 6/10 anonim ***** válasza:
23%

Igaz, én már közvetlen nem vagyok érintett, de két 27, 29 éves lányomv an, úgyhogy bármikor...

Szóval vélenyem szerint minden szociális juttatás adható.. Ha telik rá, ad az állam, ha nem telik nem ad. Ha az anyuka visszamegy dolgozni meg tudja talán fizetni a nénit, aki vigyáz a gyerekére, és remélhetőleg a bölcsik száma is növekedni fog.

Az én anyám 1940 és 1953 között szült 5 gyereket, és akkor még családi pótlék sem volt. Az egyetlen juttatás a babatej volt. Egy keresetből neveltek fel 4 gyereket, kettőnek diplomát adva a kezébe.Szóval a juttatás nem juss, örülni kell, ha kapjuk.És most nem telik rá.

2009. ápr. 2. 15:54
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy a fizetésemből futná 9.5óra munka + 5 óra utazás idejére bébisziterre, mert az ő fizetése több lenne, mint az enyém....és cserébe ő neveli a gyerekem....bölcsi nincs, a környező falukba csak a helyieket fogadják...jó béna vagyok, biztos valamit rosszul csináltam

Kérdésem:

Ha a szociális juttatás csak úgy jár, ha épp úgy döntenek, akkor én mire fizettem és a férjem másfél évtizeden át az adót, a munkavállalói járulékot, nyj járulékot, eü járulékot és még mittomén mit....és a lányai mire fizetik?....akkor oldja meg mindenki maga, de ne kötelezzen az állam arra, hogy havonta fizessem be neki a fizetésem 45%át, akkor, hogy ha én vagyok nehéz helyzetbe a fejembe röhögjön és azt mondja: így jártál, legyél türelmes, fizess rendesen, se gyed, se nyugdíj, mert addigra kipurcansz!

Az Ön Szüleinek is ilyen magas %-át vonták a bérének?

fekete munka tán megoldás tán?

ha sehol nem kapom vissza amit befizetek, akkor mi motivál a befizetésre?

2009. ápr. 2. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:
60%
és azt se felejtsük el, hogy 50-60 évvel ezelőtt mennyivel másképp éltek az emberek.. ez egy sokkal költségesebb világ, és nehéz lenne lemondani a megszokott kényelemről... arról nem is beszélve, hogy a fiatalok nagy százaléka elvan adósodva a különböző kölcsönök miatt!
2009. ápr. 2. 21:47
 9/10 A kérdező kommentje:
És, ha nem adósodunk el, akkor élünk anyukáméknál a panell kisszombába? Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a szülők alátolnak egy lakást vagy adnak annyi pénzt, hogy ne kelljen szégyenszemre hitel felvenni,mint egy alávaló. Tudom, nagy hiba és szégyen, hogy napjainkba két felnőtt ember nem tud lakást venni magának hitel nélkül, mert elherdálja a pénzt a nagy hétvégi bulikon ahelyett, hogy nulla munkával a nagyszülők nyarkára szüli sorra a kölyköket. Hát....ez a mai generáció!!!!
2009. ápr. 3. 06:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Én soha nem jártam fiatalként bulizni, mert nem is tehettem meg és nem is voltam olyan, mégsem tudtam félretenni házra.
2009. ápr. 4. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!