Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szomszéd kislány nagy...

A szomszéd kislány nagy bajban van, 13 éves, teherbe esett, az anyja erre kirugdosta belőle a gyereket, majd kitagadta. Segíteni akarok neki. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
röviden leírom mit történt:a szomszéd lány (13 éves)teherbe esett.elmondta az anyjának aki erre szó szerint kirugdosta belőle a gyereket.most kórházban van.kivették a méhét szegénynek.az anyja nem látogatja és kitagadta.haza nem mehet a kórházból.én látogatom és gondoskodok róla.haza is hozzám fog jönni.de sajnos sokáig én sem tudom befogadni.nem rendelkezem olyan anyagi helyzettel meg albérletben lakom.az anyját a korház feljelentette.állítólag nem teheti meg hogy nem engedi haza.de ha haza megy mi vár arra a szerencsétlen gyerekre?engem nem hallgat meg.szó szerint bevágja az ajtót előttem.már majdnem tettlegességig fajult a dolog.se testvérei se nagyszülei nincsenek mert nem saját gyereke.nem igazán szeretik.ő egy félrelépett kapcsolatból született(az apa lépett félre).ők nevelték de az apa meghalt.azóta nagyon hányattatott sorsú szegény.mit kéne tennem?segítenem kell neki.nagyon kérlek benneteket segítsetek!valami tanácsot adjatok!kétségbe vagyok esve.
2008. febr. 28. 23:55
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem te is lehetnél a gyámja vagy akár nevelőszülője. Akkor kapnád rá a családi pótlékot, meg támogatást. És már az is előny, hogy téged ismer, szeret, nem egy teljesen idegen környezetbe, teljesen idegen emberek közé kerül majd.
2008. febr. 29. 15:42
 12/40 anonim ***** válasza:
85%

Fordulj a családvédőkhöz, illetve a rendőrséghez (bár ezt már a kórház megtette. Az anyát simán börtönbüntetésre lehet ítélni ám, mivel kiskorút bántalmazott, maradandó egészségkárosodást okozott, veszélyeteti azzal, hogy nem engedi haza. Ha a kislánynak szerencséje van, akkor mondjuk akad valaki rokon, ismerős, aki magához veheti. Te biztosan nem tudod magadnál tartani. Ha nagyon jóba lesztek, esetleg megfontolhatnád, még állami támogatást is kapnál, én mindenképpen meggondolnám ezt a lehetőséget. Hiszen a leányzónak ez lenne a legjobb, ha benned bízik. A másik lehetőség, hogy elmehet egy lakásotthonba, és ott élhet 18 éves koráig. Ezek viszonylag jó helyek, mivel kevés gyerek van (ha jól emlékszem, összesen 6-7 gyerek lehet, de ez nem biztos), családias légkör, kell lennie férfi és női nevelőnek is, ami szerintem jó hatással lenne rá. Iskolába járnak a gyerekek, együtt látják el a háztartást, gazdálkodnak a pénzükkel, szóval egész jó egy ilyen hely, már amennyire jó lehet, ha valaki a szülei nélkül nő fel.

Ja, és mindenképpen próbáld meg megértetni a lánnyal, hogy mindenhol jobb neki, mint az anyjával, mert ilyet nem tehet egy anya, ez olyan, amit nem lehet megbocsátani.

Ha gondolod, írj privit, apukám egy bentlakásos iskola igazgatója volt, tőle tudok kérdezni sokmindent, mert járatos az ilyesmiben. Szívesen segítek, szólj, ha valamit nem tusz és megkérdezem nektek!

2008. febr. 29. 20:20
 13/40 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd be kommentbe, hogy mire jutottatok, mert szerintem mindenki, aki válaszolt szorít nektek, jó lenne tudni, hogyan haladtok a megoldással.
2008. febr. 29. 20:24
 14/40 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!a harmadik válaszolónak:hogy írhatsz ilyet hogy megakarom ölni?szerintem látszik hogy segíteni akarok!mint ahogy írtam albérletben lakom,a főbérlő nem egyezik bele hogy ide jöjjön.meg 57000ft-os fizetésből nem nagyon kereshetek másikat.

a kórház intézkedett minden hivatalos dologban.és hivatalosan nem tehetek semmit mert nem vagyok csak a szomszéd.de a média erről tudni fog.már felkerestem a fókuszt.még nem tudom mit fognak reagálni.nem úgy van hogy szólok ők meg jönnek.majd még egyeztetnek hogy érdemes-e?minimum 3 hét.jó mi?a kislány jól van.holnap engedik haza.az anyja előzetesben.szerencsére találtam egy rokont az apai ágról.ő magához venné.nem ismerik egymást de hátha jó lesz.ennél minden jobb.de nagyon hosszú folyamat lesz.addig nálam fog lakni.de sajna a főbérlőm felemelte ezért 10000ft-tal a lakbért.nagyon rendes volt mindenki,segítettek nekem hogy a családi pótlékot én vegyem át az anyja helyett.ne gondoljátok hogy ez érdekel csak muszály mert így most40ezer lett az albérletem.de minden jóra fordul.csak az emlékek maradnak meg.szerintem ezeket sose tudjuk elfelejteni.elmondtam a kislánynak hogy írtam ide és nagyon boldog volt hogy ennyien szeretik.majd ír nektek ő is ha haza jön.sziasztok!

2008. márc. 1. 10:02
 15/40 anonim válasza:
100%

Szeretném kifejezni sajnálatomat a kislánynak és a tiszteletemet neked, hogy így gondoskodsz róla. Segíteni sajnos nem tudok, de pl. ha telefonon felhívod a fókusz műsorát, vagy az aktívot, biztosan felkapják, persze ehhez vállalni kell a video-riportot.

Ittvan néhány fókusz telefonszám, szerintem tudnak segíteni.

Pálfainé Balázs Emese - account coordinator (RTL)

+36-1-382-8531

Oláh Szandra - account coordinator (RTL)

+36-1-382-8522

Vámosi Orsolya - account coordinator (RTL)

+36-1-382-8541

2008. okt. 6. 15:16
 16/40 anonim válasza:
100%
Bocsánat, nem olvastam el az összeset, nem tudtam hogy már kapcsolatba léptél a fókusszal.
2008. okt. 6. 15:18
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Olvastam már egy éve a kérdésed. Eszembe jutottatok és érdekelne, hogy mi lett a kislánnyal. Jó helyre került? Lelkileg rendbe jött szegény?
2009. ápr. 1. 16:46
 18/40 A kérdező kommentje:
valamennyire rendbe jött.a gyámhatóság elvitte,most otthonban van.a babát megszülte,most 5 hónapos a kislány,ideiglenesen én nevelem,már elindítottuk az örökbefogadást.de sajnos hosszú tortúra.egyenlőre csak nevelőszülők vagyunk.remélem megkapjuk.a kislány sajnos nem jött rendbe,nem beszámítható.kezelik rendszeresen.az anyjáról nem tudok semmit,nem árulnak el róla semmit mert nem vagyok családtag.de nem láttam azóta.ez van.
2009. ápr. 2. 12:58
 19/40 anonim ***** válasza:
81%

Hát sajnálom szegényt nagyon. Ennyi idősen tönkre ment az élete... :(

Viszont örülök, hogy a baba megmaradt és gondolom egészséges. :) És az is jó, hogy jó helyen van, biztos jó szülei vagytok/lesztek!!!!!

Egy éve már én is pocis voltam, így különösen rosszul érintett az esett. Már azóta az én kisfiam is megszületett és már 8,5 hónapos. Imádom. Biztos nektek is sok örömet szerez a pici lány. :)

2009. ápr. 3. 17:38
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem kekeckedni akarok, de nem azt írtad, hogy ki kellett venni a kislány méhét?
2009. ápr. 3. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!