Elvárható tőlem 2 pici gyerek mellett, hogy kijárjak a reptérre anyukámért?
Édesanyám külföldön él, de elég sűrűn jár haza, kb 2 havonta 1-2 hetet itthon van.
2 pici gyerekem van, mostanában nem szoktam érte kimenni a reptérre, és kifele sem viszem ki.
Az okok: 1. valamelyik gyerekemnek beleesik az útba az alvásideje, 2. nincs légkondi a kocsiban, nagyon meleg van, 3. az egyik gyerekem hányós, 4. ha bealszanak a kocsiban az út alatt, akkor dől az egész napirend, utána meg csak nyűgösek.
Anya haza tud jönni a reptérről taxival is, nekem ez meg kb 2 órás program oda-vissza.
Nem mondja, de szerintem zavarja, hogy taxiznia kell, hogy nem hozzuk-visszük kocsival. A gyerekeimre senki nem tud vigyázni, amíg én elmennék egyedül. A férjem nem tud vezetni.
Szerintetek ez gáz, jogosan van anyukám egy picit megsértődve?
Köszönöm a válaszokat.
Egyetértek a 08:29-es válaszolóval!
Szerintem simán meg lehetne oldani, de persze ha valaki akarja is. De szemmel láthatóan nem akarod úgy szervezni a programot, hogy sikerüljön, hanem csak keresed a kifogásokat. Ezt nem rossz indulatból írom, de nekem nagyon ez jön át.
Pl.
1. Ha beleesik agyerek alvásideje, akkor alszik a kocsiban.
2. Ha nincs légkondi, akkor mielőtt indultok, legalább 10 perccel előbb (de inkább többel) nyisd ki az ajtókat, útközben meg legyen leengedve az ablak - amúgy szerintem túlélhető akkor is, ha nincs légkondi.
3. Ha hányós, akkor hányózacskó.
4. Dől a napirend, majd másnap helyreáll.
Szerintem meg téged zavar. Hiszen sehol nem írod, hogy anyukádat zavarná. Különben eleve nem jönne két havonta, szólna, célozgatna rá.És ez a látom rajta.
Így szoktak kezdődni a veszekedések. Mert ez a klasszikus, tudom, hogy tudod, hogy tudom sőt még jobban, mint te magad.
Egyértelmű, hogy téged bánt ez a dolog, hiszen ezért próbálod magyarázni is a bizonyítványodat sok ezerféle kifogással, ami mind megoldható lenne, ha akarnád.
Ha anyukádat nem zavarja, szívesen jön taxival is, akkor téged miért zavar? Ilyen helyzetben vagy és kész, fogadd el. Együtt tudsz lenni anyukáddal ezen időn kívül is.
De ha te anyukádat lesed, sértődés jeleit kutatva, hogy aztán a fejéhez vághasd mindazt amit itt leírtál, mert nagyon úgy tűnik arra vársz, hogy rajta vezethesd le ezt a feszültséget, még nagyobb kalamajkához, örök sértődéshez vezethet.
Gondolom a "jogosan van anyukám megsértődve..." kérdésed alapján is azt várod, itt a válaszadók elhordják anyukádat mindenféle őnzőnek és megerősítsenek, hogy te nyomorult, igazán tekintettel lehetne rád. Holott valójában, nem úgy tűnik, hogy anyukádat érdekelné ez.
Jó ég, kedves Utolsó, egyáltalán nem így gondoltam, mint amit te képzelsz rólam.
Csak arra voltam kíváncsi, más mit csinálna a helyemben ilyen szituációban.
Nagyon szeretem az anyukámat, és nem keresem a kákán a csomót. Anya soha nem mondaná meg nekem, ha zavarná, hogy nem én viszem ki a reptérre, ezért kérdeztelek meg titeket, mit gondoltok.
Nem kell túlmisztifikálni a kérdést, és belemagyarázni mindenfélét.
Lehet, hogy én is félreérthető voltam, ebben az esetben elnézést.
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, nekem mindegyik hasznos volt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!