Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rászólhatok más gyerekére,...

Rászólhatok más gyerekére, vigyem el az enyémet vagy hogy kell viselkedni?

Figyelt kérdés
Most kezdünk közösségbe menni 3 éves fiammal. Azt érzem, nem tudom hogy viselkedjek. Most vagy én óvom túl a fiam vagy sok a nemtörődöm anya. Pl. Játszin, ha lökdösik a fiam a mászókán akkor hagyjam rá,meg tudja oldani, hozzam el vagy szóljak más fiára? Vagy ha elveszik a labdát tőle? Mit csináljak ha már tesóm is majdnem besértődött, mert ötévese lökdöste az enyémet a csúszdán. A fiam kacagta ugyan de mivel veszélyesnek láttam rájuk szóltam, vegül szétszedtem a vizescsúszdát...
2011. júl. 15. 14:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt hiszem kicsit a "másik" szülő szerepében vagyok. A kislányom 2,5 éves, 2 éves korától bölcsis. Ami igaz az igaz, elég harcias kis perszóna. Amit knéz magának, azt bizony meg is szerzi, előfordul hogy lökdösődik, veszekszik. Persze odafigyelek rá, mivel ismerem még jobban is. Ritkán játszóterezünk, de tuti hogy akad valami konfliktus. Minden vitába nem szólok bele, mivel azt gondolom ez is hozzá tartozik a fejlődésükhöz, és akkor sem pattogok ha ő kerül ki igazságtalanul vesztesen.

Ha veszélyben lenne bárki akkor viszont késlekedés nélkül közbe lépek, és ezt el is várom más anyukától is. Nem sértődök meg, ha rászólnak a lányomra ha veszélyes butaságot csinál, és esetleg más anya ért oda hamarabb.

Igen, vannak rossz gyerekek, vannak akik erőszakosak, és kicsit agresszívebb személyiségek. Az egész élet erről szól, és ez már a mászókán elkezdődik. Nekünk szülőknek pedig az a dolgunk, hogy a gyengébbet arra ösztönözzük, hogy megvédje, megtanulja megvédeni magát, a túl rámenőset pedig visszafogjuk, hogy másnak is adjon teret.

2011. júl. 15. 15:47
 12/14 anonim ***** válasza:

szerintem ha egy 2-3éves csinál ilyesmit akkor még megbocsájtható de pl: egy 5 éves már tudhatná,hogy mit lehet és mit nem.

most lehet,hogy nem leszek túl népszerű,de amikor már 2szer szóltam finoman a gyerekre,hogy ne ráncigálja a kislányomat,és harmadszorra is piszkálta,akkor oda mentem megfogtam a kezét a srácnak és nyomatékosan azt mondtam neki,hogy: az előbb megkértelek valamira ha jól emlékszem..!egy kicsit meglepődött,de legalább megértette.

Sajnos nagyon sok a neveletlen gyerek a játszókon

2011. júl. 15. 17:05
 13/14 anonim ***** válasza:

hmm

valamilyen szinten hagyni kell a gyereket h próbálj megoldani a dolgait ez is kapcsolatteremtés ha sikerül akkor jobb/nagyobb lesz az önbizalma, ha mindent te oldasz meg helyette akkor rászokik és nem lesz hajlandó erre sem mikor kéne hanem szalad hozzád

ha közösségbe megy akkor ez egy jó kis terep lesz neki

persze más dolog ha tényleg veszélyes a dolog akkor lépj közbe de ne akard mindentől megóvni vannak dolgok amiket meg kell tapasztalnia

maradj háttérben és figyeld mit tud hogyan próbálgatja az erejét ügyességét hogyan oldja meg a problémákat hagyd h kisebb kudarcok is érjék

ha már tudod hogyan viszonyul akkor segíthetsz neki h még jobban menjen a dolog neki

nem kell nagy ügyet csinálni a veszekedésekből lehet h te még hetek múlva is emlékszel rá a gyerek még 10 perc múlva már nem

próbálj meg középutat találni mondjuk az a legnehezebb de megéri :-))

2011. júl. 15. 18:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igyekezni fogok! :)
2011. júl. 15. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!