Igazat mondott? Gyesről csak táppénzre?
Sziasztok! Második babámat várom,jővő év márciusban fogok szülni,jelenleg GYES-en vagyok.A cégnél az ügyintéző azt tanácsolta,hogy ne vegyem ki a szabijaimat,hanem a gyest mondjam vissza és menjek táppénzre,mivel nem lesz meg a 180 bérezett napom a szabikkal,igy nincs értelme kivenni,mert csak elpazarolom a szabikat.Ez tényleg igy van?Illetve ha április végéig GYED-en voltam és csak azóta vagyok GYES-en akkor a régi fizum lesz az alap nem a minimálbér ugye ezt jol tudom?
Előre is köszi a segítséget
Igaza van, felesleges elpazarolni a szabikat, bár tény, hogy valamivel több lenne a bevételed szabi alatt, mint táppénz alatt.
Igaza volt, hiszen valóban nem lesz meg a 180 bérezett napod, így más elv alapján számolják a második babára az ellátásokat.
Ha idén végig gyesen leszel, akkor biztosan a minimálbér lesz az ellátások alapja, hiszen 2011 az irányadó időszak, és áprilistól decemberig az igencsak meghaladja a 6 hónapot (8hónap).
Ha viszont táppénzre mégy, akkor a következő ellátás alapja ugyanaz lesz, mint az előző ellátásé, azzal a különbséggel, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, annyi, mint a gyednek.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!