Nem értem ezt a gyed/gyes váltást, aki ért hozzá, leírná a lényegét?
Szóval augusztus közepétől kiveszem a szabijaimat, mert ősszel megyek vissza dolgozni, gyes mellett. De! A szabikat 8 órában veszem ki, viszont dolgozni 6 órában fogok. Mivel előbb megyek vissza, le kell mondanom a gyedről, viszont a gyest nem igényelhetem meg, mert a szabikat 8 órában adják ki, csak attól a naptól, amikor már tényleg dolgozom. Ez így lehetséges?
Remélem elég érthető voltam, ha nem, kérdezzetek! Előre is köszi!
Jesszus, azt hittem hülye vagyok, és kiírtam a kérdést úgy, hogy nem emlékeztem rá...
Hát ez rémisztő volt...
A szabi első napjával le kell mondanod a gyedet, és mivel 8 órában adják ki, ezért a szabi idejére gyest sem kapsz. Ha letelik a szabi, és tényleg munkába állsz, attól a naptól igényeled a gyest!
Azt hiszem, te is így gondoltad, ugye?
Én dettó ugyanigy vagyok!!!
Csak ne felejtsetek el számolni, lányok!
Melyik a több? 8 órás szabispénz + 0 Ft gyes vagy 6 órás szabispénz + 25eFt gyes. Durván br. 100eFt alatt a 6+gyes a jobb.
A választás a tiétek, a szerződést lehet módosítani a szabik kivétele előtt is - így a munkáltató is jobban jár.
Köszi a válaszokat! Szóval akkor ez rendben van így.
Nekem nem nagyon volt választási lehetőségem a szabikat illetően, mert közölték, hogy még ha akarnám sem vehetném ki 6 órában, mert akkor nagyon későn tudnék kezdeni...
Amúgy nálunk órára van átszámítva a szabi, mert a gyár többsége folyamatos műszakban dolgozik.
14-19! Nagyon jól tudom a szabadságra vonatkozó rendelezésit az Mt-nek, ugyanis ez a foglalkozásom, ezeket ellenőrzöm.
"A munka törvénykönyve a szabadság mértékét a munkavállaló életkorához köti és nem ahhoz, hogy hány órában van foglalkoztatva." ez igaz, csak azt hagytad le, hogy a fizetés a szabadság a 6 vagy 8 óra figyelem bevételével történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!