Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt mondja, hogy ő magának...

Aki azt mondja, hogy ő magának szült és nem számítanak a kismamás illetékek ( gyed pld) neki, az miből él?

Figyelt kérdés
Az eddig ledolgozott évei alatt annyit összegyűjtöt, hogy felesben a férjével tudott egy lakást venni és félre is rakott annyit, hogy fenn tudja tartani magát? Mert, ha a gyed számít, akkor máris nem magának szült ( az mondják sokan itt is) illetve, ha a férj fizetéséből élnek,akkor kitartják, ami nem is mindenkinek adatik meg, hogy ilyen jól keressen a párja. Aki azt mondja,hogy egy nő csak akkor szüljön, hogy ha fenn tudja magukat tartani az oviig, akkor eszerint a nőnek hogyan és miből kell élnie?
2009. márc. 31. 09:52
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Teljesen olyan mintha téged az éjszaka folyamán kicseréltek volna.Tegnap még ingyenélőknek neveztél mert otthon vagyunk és kell a gyed a családi kasszába meg férj fizetése, ma pedig teljesen úgy gondolkozol mint mi.Most akkor mi van?
2009. ápr. 1. 12:55
 32/35 A kérdező kommentje:

Otthonlévő, betegeskedés miatt a 4 fal közé szorulva tv-ben politikai műsort néző anya szindróma. :)

Iszonyat mód nem értettem azt, hogy ezzel, hogy egy évre akarják csökkenteni a gyedet tervvel mit akar elérni a vezetőség ( biztosan vannak a ktg.vetésnek egyéb elemei is, ahonnan le lehet faragni) és belegondoltam a környezetembe lévő anyukák helyzetébe...úgy éreztem,hogy egérlyuk állt elő, mert egy éves babával visszamenni dolgozni elég nehéz, szinte lehetetlen...és akkor mi marad? az, hogy hiába dolgoztunk/tak mégsincs a babázás ideje alatt bevétel ( mármint annak aki majd a nagy dátum után szülne)....túlgondolkodtam sztem...és azt éreztem, hogy annak áll a világ, akit a család ( függőlege és vízszintes síkon is egyaránt segítenek) ...de ez nem egy építő dolog egy országban....kiszolgáltatva érzem tőle magam az államnak, a munkahelyemnek és családnak, mert egyedül nem tudom megoldani....:(

2009. ápr. 1. 13:06
 33/35 anonim ***** válasza:

Most már látom teljesen normális vagy, már fétem.De időben tisztázódott, hogy egy oldalon állunk.

Ez az új törvényjavaslat nagyon meredek. Mindenhonnan azt hallja az ember szüljön sok gyereket mert úgy lesz jó nekünk. Most meg ellvesznek mindent ami mozdítható? A saját pénztárcájuktól bezzeg nem vonnak el semmit. Ja és persze a nyugdíjasok vannak felháborodva mert meg akarják szüntetni a 13. havi nyugdíjat? Könyörgöm tólünk meg nem a plussz pénzt veszik el hanem szinte mindent. Hol itt az igazság? Vagy ott vannak a rendőrök akik ledolgoznak 20 évet egy írőasztal mögött és 40 évesen elmennek nyugdíjba havi 150000 Ft tal. Igen megint a kis pénzű emberek szívják meg.

Örülök, hogy kiderültek a dolgok és hogy mégsem vagy teljesen más.:-D

2009. ápr. 1. 13:19
 34/35 A kérdező kommentje:

Kedves vagy. :)

A normálissággal azért vannak problémáim. :))főleg a hipertúlérzékenységgel és a túlgondolkodással és a dolgokba negatívabb dolgok belelátásával :) ezért is hallom meg a bántó dolgokat jobban, minthogy azt kéne...de ezzel csak ártok magamnak ( meg néha másoknak is)

Hallottam egy olyan teóriát, hogy pontosan a bölcsik hiánya miatt nem lehet majd csökkenteni ennyire drasztikusan a gyed idejét.Meglátjuk.

2009. ápr. 1. 13:25
 35/35 anonim ***** válasza:
Próféta szóljon belőled.:-D
2009. ápr. 1. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!