Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt mondja, hogy ő magának...

Aki azt mondja, hogy ő magának szült és nem számítanak a kismamás illetékek ( gyed pld) neki, az miből él?

Figyelt kérdés
Az eddig ledolgozott évei alatt annyit összegyűjtöt, hogy felesben a férjével tudott egy lakást venni és félre is rakott annyit, hogy fenn tudja tartani magát? Mert, ha a gyed számít, akkor máris nem magának szült ( az mondják sokan itt is) illetve, ha a férj fizetéséből élnek,akkor kitartják, ami nem is mindenkinek adatik meg, hogy ilyen jól keressen a párja. Aki azt mondja,hogy egy nő csak akkor szüljön, hogy ha fenn tudja magukat tartani az oviig, akkor eszerint a nőnek hogyan és miből kell élnie?
2009. márc. 31. 09:52
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

A kérdés az volt, hogy aki egyetért azzal, hogy ne járjon a gyed, az szerint miből éljenek a nők amíg otthon vannak a babákkal?

Csak a kitartottság marad vagy ha előre összegyűjti a pénzt az évekre ( vagy kap otthonról, na, de ki kap)?

(15 év munka alatt összegyűjtöttél egy lakásra valót, eltartottad magad és tudtál annyit félrerakni,hogy a babázás éveiben is legyen elég pénzed anélkül, hogy a gyedre szorulnál? )

2009. márc. 31. 14:39
 22/35 anonim ***** válasza:

Én úgy látom hogy itt furcsa félreértelmezések vannak.

Mert van aki azt mondja hogy igenis számít a gyedre két évig mert megdolgozott érte és magának szüli a gyereket nem azért hogy a bölcsöde nevelje fe míg ő dolgozik ha tud hol. Tehát van aki így érti hogy magának szüli.

De van a másik oldal aki azt mondja hogy ne akarjunk mi gyedet mert máshol se lehet ilyen sokáig otthon maradni hiába dolgoznak. Ők is azt mondják hogy maguknak szülik a gyereket és ők tudnak előre félrerakni rá vagy örökölnek vagy nemtudom, de ők nincsenek rászorulva a gyedre.

Tehát mindkét oldal mondja hogy magának szül de két külön értelemben.

Most olvasom a kérdésed folytatást, hogy ha kell a gyed akkor már nem magának szült, elvileg. De akinek kell a gyed úgy érti hogy azért kell mert ledolgozott x időt és akkor hagy legyen már otthon a gyerekével két évet és ne a bölcsinek csinálja.

Olvastam itt olyat is hogy jogászként dolgozott valaki és hogy félreraktak pénzt és hogy neki a max gyed is nagyon kevés ahhoz képest amit keresett. Na az ilyennek nem adnék gyedet. Mert más minimálbérért gürizik napi 12 órát (hivatalosan8-at) és az után kap gyedet is majd, de míg dolgozik nem tud félretenni egy fityinget sem. Nem azért mert elnyaralja, mert arra sem telik, se szórakozásra, azért mert sok a törlesztő stb. A másik oldal meg hogy most az miért ne kapjon aki sokat keresett és most a kieső időre legyen már neki valami, de lehet ő meglenne gyed nélkül is, mert tudott félretenni. Nemtudom! Nehéz ez!

Meg mondhatjuk hogy miért nem ment el az is egyetemre, főiskolára aki minimálbért keres, akkor neki is lehetne lehetősége többet keresni. Itt az a baj, hogy van olyan aki szegénységből indult de sikerült neki egyetem, jól kereső munka és van aki eleve jó helyről indult, és van aki szegénységből indult és nem sikerült neki feljebb jutni és ezér keres minimálbért. DE szeretne ő is gyereket, pedig nem tud előre félretenni. Egy életünk van és egy nő anyává kell hogy legyen. A másik mi lenne ha mindenki jól kereső jogász vagy vezető stb lenne. Akkor senki nem dolgozna boltban, nem tudnának a gazdagok hol vásárolni, nem lenne aki kiszolgálja őket (is), nem lenne kukás aki elviszi a szemetet akkor összeomlana ez az egész rendszer. Igazából nagyon nehéz itt igazságot találni. De szerintem ha már így megszoktatták velünk a gyedet és a jó módot, ahogy vki mondta, akkor ne hipp hopp akarják már elvenni. A másik külföldön lehet hogy csak addig kap járandóságot anyuka olyan kevés ideig, de ha visszamegy dolgozni keres annyit hogy bébiszittert tudjon fizetni, valamint van részmunkaidős foglalkoztatás, és apuka keres annyit hogy még ha szűken is de anyuka otthon tudjon még maradni kicsit tovább a gyerekkel apa keresetéből megélve. És ez nem eltartottság!!!!

Ha egy férfi és egy nő együtt él és gyereket szül a nő, a férfinak a lehető legtermészetesebb kell hogy legyen hogy a családjának adja a pénzét. Persze úgy hogy mindenkinek jusson belőle, neki is. De ezzel nem eltartja az asszonyt, hanem átmenetileg viseli a családdá válás terheit kicsit jobban. Egy jó családban, kapcsolatban a férfi nem úgy gondolja hogy gyereknevelési időkben eltartja az asszonyt, hanem úgy gondolja, hogy mivel a gyerek kicsi, ezért az anyuka, a feleségem otthon marad hogy szép, okos, egészséges gyerekem, gyerekünk lehessen és majd ha eltelik néhány év akkor majd ő is újra megy dolgozni. Sőt egyes férfiaknak még jó is hogy az asszony otthon van és főtt kajával, renddel várja haza. Hiába, azért valahol benne van a férfiakban még az a régi érzés, hogy az otthon melege. És ugye régen az anya ezt úgy tudta megteremteni ha otthon nevelgette a gyerekeket és várta a férjét haza. Ezt sem volt a legjobb vhol a nőnek, de az sem hogy 12 órát dolgozik, közben neveljen boldog gyereket és lássa el a háztartást, főzzön, mosson, takarítson és legyen kedves a férjéhez. Valahol a kettő között van a megoldás! A gyed alatti időszak kell hogy kiépüljön az anya és a gyerek közötti kötődés. A férj is megtanulja hogy van gyereke, családja akikkel felelősséggel tartozik mindenhogy, anyagilag is. És ezzel nem eltarjta az asszonyt!!!! Én így gondolom! Ha anyukának új bugyi kell akkor szól apunak hogy kéne ez az a ruhatáramba és elmennek együtt ruhát venni, vagy míg apuka vigyáz a kicsire anyu elmegy bugyit venni. Ezzel nem alázkodik meg. Ha pedig apunak kell gatya akkor szól anyunak hogy figyelj már kéne gatya, zokni, egyéb és akkor apuka megy el megvenni ami kell, vagy együtt mennek el. Szerintem ez egy normális kapcsolatban nem megalázó, hiszen emberek vagyunk, ruhára van szükségünk hogy ne meztelenül járjunk.

Mi mindig úgy csináljuk hogyha nekem kell valami akkor nekem veszünk, ha a páromnak neki veszünk, ha a gyereknek neki. Soha nem volt ebből olyan, hogy mert ő eltart engem.

Mi mikor még alig ismertük egymást is így csináltuk. Nem azt néztük hogy nekem vagy neki mennyi van, hanem együtt vagyunk, akkor neked pulcsi kell, nekem bugyi akkor mindenki azt kapott. Vagy ha nekem most nem tellett, akkor neki most nekem köv hónapban, vagy fordítva. Soha nem volt ebből gond!!

De hallottam már olyat hogy kapott a nő x összeget, a férfi is x összeget, a rezsit kaját meg ami közös költség megfelezték aztán kinek mi maradt a fizujából azt vett magának amit akart. De ez hol igazságos. Most egymás mellett élünk, vagy egymással, egymásért. És ezt két gyerekkel az oldalukon is megetették. Csak akkor nem tudom mi volt mikor mondjuk anyu többet keresett és tudott venni a lányoknak zenélős biciklit, míg apunak épphogy maradt pénze és ő meg csak egy zoknit tudott venni a lányoknak. Akkor mit láttak a gyerekek? Hogy apu milyen mert ő csak egy zoknit vett nekünk? Ez a másik megalázása és nem az amikor minden közös és annak veszi meg a család ami kell akinek épp szüksége van valamire!!!!!!

2009. márc. 31. 16:57
 23/35 anonim ***** válasza:

Te teljesen el vagy tájolodva. Szerintem és sokak szerint (szinte mindenki kivétel TE)annak az értelmezésében nem kitartottság az ha egy család összedobja amije van. A párom leteszi az asztalra fizetését, ugyanúgy mint én.Ebből közösen gazdálkodunk.Nincs te pénzed én pénzem.Nem kell kérni egyikünknek sem a másiktól semmire. egy normális családnál így működik. Imádom az ilyen embereket akik ennyire hülyék, hogy azért adja bölcsibe a gyereket mert pénz akar keresni magának.Gondolom a gyereknek sokkal de sokkal jobb helyen van a bölcsiben mint az anyja vagy az apja mellett. Godolom ha a gyereked akkora lesz elküldöd a lakásodból is , hogy nehogy már ingyenélő legyen a gyereked. Nehogy már te azért dolgozz hogy őélhessen.

Komolyan mondom te tiszta hülye vagy.

2009. márc. 31. 17:55
 24/35 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, neked valami nagyon nincs rendben a fejedben....

Én 10 évet dolgoztam eddig, vettem lakást (törlesztem a hitel most is), és sikerült olyan fizetéssel eljönnöm babázni, hoyg nem kell szégyellnem a táppénzem és a tgyás összegét sem. A GYED sajnos valóban szánalmas összeg, még a maximuma is. De! Én akartam lakáshitelt, én akartam gyereket, minden tudatos döntés eredménye. Ja, és én akartam oylan férjet is, aki soha nem hánytorgat fel semmi anyagi vonatkozású dolgot, mert mi egy család vagyunk.

Neked ez sosem fog összejönni. Alapvető problémák vannak nálad.

2009. márc. 31. 17:56
 25/35 A kérdező kommentje:
Kitartottak vagytok. A férjetek pénze nélkül hol lennétek? És még büszkék is vagytok magatokra. Csóró vagy csóróbb férjet is választottatok volna? Vagy csak ugy buli a buli, hogy ő is lerakja a konyha asztalra a fizetését?
2009. márc. 31. 18:21
 26/35 A kérdező kommentje:

Elég gázosak vagytok, hogy csak magatokból indultok ki! Valószínűsítem, hogy nem a társadalom alsóbb rétegeiből származtok,ahogyan írtok, már ami a pénzügyeiteket illeti. Ezért is gondoltok csak magatokra, hogy nektek volt annyi felelősségetek ( lehetőségetek, segítségetek), hogy csak akkor szüljetek, amikor már minden adott és nem hiányozna se a gyed, se apa fizuja a gyerekeitek és magatok éveken át való kisbabáskorabeli fenntartásához, hisz ti csak magatoknak szültetek felelősségteljes nőként.

És mi van azokkal akiknek ez a háttér nincs meg? Ők alávalóak és pusztuljon a férgese? Így szaporodna a ti fajtátok, a felelősségteljes és nagyon bugyuta. Így nektek tök jó lenne, mert lenne kit dolgoztassatok és nem lenne zúgolódó tömeg, mert kihalt....

2009. márc. 31. 18:49
 27/35 anonim ***** válasza:

Pontosan így van ahogy az utolsó kommentedben leírtad!

És neked elég komoly bajod van!

2009. ápr. 1. 10:08
 28/35 anonim ***** válasza:

Teljesen ellentmondásosan írsz. Egyik kommentedben azt írod nehogy elvárjuk hogy az állam adjon pénzt azért mert otthon vagyunk a babával, a másikban meg azt írod, hogy mi van azokkal akiknek nincs pénzük előre tervezni.Nem értelek.

Biztos vannak olyanok akiknek nincs szükségük a gyed r eés a családi pótlékra, azok nem is veszik igénybe. Viszont a társadalom legnagyobb részének szüksége van rá. Ha viszont nem adja az állam akkor nagyon kevesek szülnének ergó nem lenne utánpótlás.

Egyébként te bizots olyan jól keresel, hogy a minden napi megélhetésed felett el tudsz rakni minden hónapban egy csomó pénzt arra gondolva hogy ha szülsz legyen pénzed.Légyszi írd már le hogy csinálod mert nekünk "ingyenélóknek" nem megy.

Amúgy arra is kiváncsi lennék, hogy egy ilyen családban mint nálatok hogy működnek a dolgok.Az már biztos van a te pénzed és a párod pénze. Ki mit fizet? Te a gázt ő a villanyt? Vagy esetleg mindent te mert nem akarsz függeni senkitől? Akkor viszont te vagy a kitartó. Akkor miről beszélünk? A gyerekedet hány évesen fogod ingyenélőnek nevezni. Neki meddig jár az hogy te tartsd el?

Különben már közel vagyok ahhoz hogy azt mondjam az ilyen ne is szüljön soha.

2009. ápr. 1. 10:38
 29/35 A kérdező kommentje:
Melyik gyerek ingyenélő? Pld a szomszédba van egy fiú. 32 éves. 6 éve nem dolgozik, nem is tanul se suliba se nyelvet se semmit és a nyugdíjas szülei tartják el. Éjjeleken át játszik a neten, délután 1-ig alszik.
2009. ápr. 1. 11:53
 30/35 A kérdező kommentje:
Nekem szükségem van a tégyásra, gyedre. Meg is dolgoztam érte az évek alatt, úgy érzem. Viszont emiatt, ezen az oldalon ( nem ebben a kérdéskörben) is jópáran lehurrogtak, hogy miért van ez így, amikor az ember magának szül, nem az államak és helyeslik, hogy csökkenthetik a gyed idejét egy évre, sok esetben igy sakkmatt helyzetbe hozva nőket ( nincs választás pld mert nincs bölcsi).
2009. ápr. 1. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!