Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt mondja, hogy ő magának...

Aki azt mondja, hogy ő magának szült és nem számítanak a kismamás illetékek ( gyed pld) neki, az miből él?

Figyelt kérdés
Az eddig ledolgozott évei alatt annyit összegyűjtöt, hogy felesben a férjével tudott egy lakást venni és félre is rakott annyit, hogy fenn tudja tartani magát? Mert, ha a gyed számít, akkor máris nem magának szült ( az mondják sokan itt is) illetve, ha a férj fizetéséből élnek,akkor kitartják, ami nem is mindenkinek adatik meg, hogy ilyen jól keressen a párja. Aki azt mondja,hogy egy nő csak akkor szüljön, hogy ha fenn tudja magukat tartani az oviig, akkor eszerint a nőnek hogyan és miből kell élnie?
2009. márc. 31. 09:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

13:03 as vagyok.

Ha a 13:19 es komment nekem szólt akkor reagálok rá. Nem azért vagyok itthon mert nincs jobb dolgom, hanem azért mert nincs olyan munkavállaló aki két ilyen picivel felvegyen dolgozni. Ugyanis ha még fel is vennék a bölcsibe akkor is ha betegek lesznek nekem kell otthon maradnom velük.Ha viszont táppénzen vagyok akkor sem keresek túl sokat ja és a munkáltató is azt mondja hogy VISZLÁT.És hála az égnek az én párom nem úgy gondolja hogy kitart minket, hanem hogy egy család vagyunk. Most ennyi pénzből élünk majd máskor meg más mennyiből. nekem nem kell kérnem pénzt tőle ugyanis ő minden hónapba oda adja a családi kasszába a fizetését. Kifizetjük a számlákat és ami marad azt osztjuk be EGGYÜTT. Mind a ketten akartuk a babákat és nem kérdés hogy ki tart el kit., hiszen mi a gyerekeinkért vagyunk.Szerintem.

2009. márc. 31. 13:55
 12/35 anonim ***** válasza:
0%
12.16-os válaszoló: szerintem mi hasonlóan állunk a dolgokhoz....Persze a sült galambra várni jóval egyszerűbb lenne...
2009. márc. 31. 13:59
 13/35 anonim ***** válasza:

Ha normális CSALÁDBAN élsz, akkor nem kell a férjedtől pénzt kérni bugyira, mert közös minden bevétel és kiadás is.

Persze ha csak éldegéltek egymás mellett (nem egymással), az más, de ilyen helyzetbe sosem szülnék.

2009. márc. 31. 14:01
 14/35 anonim ***** válasza:

13,55-ös,nekem szólt a 13,19-es komment,de örülök,hogy reagáltál rá,én is csak ezt tudtam volna írni amit Te.

Mi egy család vagyunk,nálunk nincs enyém-tiéd,én pénzem Te pénzed...stb...nálunk a miénk van.

Én komolyan nem értem az ilyen nőket akik ennyire meg vannak zavarodva a pénzért a függetlenségükért.Minek kötik össze bárkivel is az életüket?Akkor nem kell senkitől függni.De nagyon rosszul választottak,ha még bugyira is kérni kell.Nálunk nem kell egyikünknek sem kérni a másiktól.Mindkettőnknek van bankkártyája a közös számlánkhoz,és hozzáférünk ha kell.Amit otthon tartunk az is közös.Hogy lehet egy családban ezen vitázni?Mit látnak,miben nőnek fel ilyen helyeken a gyerekek?Ezek nem családok,csak lakótársak vagy nem is tudom hogy nevezzem.

2009. márc. 31. 14:08
 15/35 A kérdező kommentje:
Elég szánalmas, ha annyira nincs saját erőtökből saját pénzetek, hogy még bankkártyát is apu ad,mer sajátod nincs. Tipikus kitartott. Vagy minek nevezed az olyat, aki nem dolgozik, mégis van mit költenie? És még büszkék is vagytok magatokra! Én szégyellném inkább! A fajtátok miatt tartanak itt a nők ahol, hogy elég nekik a 25%kal kevesebb bér, ha elmennek dolgozni ugyanolyan munkakörbe, mint egy pasi.
2009. márc. 31. 14:13
 16/35 anonim ***** válasza:

14,08-as vagyok,és van 15 év munkaviszonyom képzeld.De a gyerekeimmel csak kitölthetem a gyest nem?

remélem nem szülsz te szerencsétlen pénzéhes idióta.

Egyetlen gyerek sem érdemel ilyen anyát.

2009. márc. 31. 14:18
 17/35 A kérdező kommentje:
És igen, én egy sült galambra váró vagyok, mert se a párom se én nem kaptunk otthonról semmi pénzt lakásra és 18 éves koromtól 32-ig folyamatosan dolgoztam és gyűjtöttünk, nyaralni se jártunk, a legdrágább dolgok, amit életembe magamra költöttem, a tandíjam volt. Micsoda ocsmány életet élek! Most meg,mint egy ingyenélő tartom a markom az államnak, hogy segítsen rajtam a gyeddel, hogy ki tudjuk fizetni a miattuk megnövekedett lakáshitelünket. Nekem van tartásom, nem várom el a férjemtől, hogy eltartson, mint egy jó rüfkét és sért, hogy hiába fizettem minden hónapban rendesen, a kormány ezt leszarja és megvonná a gyedet, de bölcsit nem épít, így sakk-matt helyzetbe hoz. Miért is? Mert jobb az államnak, ha elnyomhatja a nőket, mert akkor hátha ....
2009. márc. 31. 14:20
 18/35 A kérdező kommentje:

Mondom. Még büszkék is vagytok a kitartottságotokra!

Elég röhejes, hogy apu azért dolgozik, hogy az ő pénzén vett dologban csábíts el esténként! Tök olyan, mintha nőt vett volna magának.

De, ha jó példát akartok mutatni, akkor mondjátok szépen vissza a gyedeteket, és a gyest is, mert Ti magatoknak szülteket meg apunak, aki pénzel és nem az államnak. De, gondolom, ehhez nem füllik a fogatok a pénzéhségetek miatt!

2009. márc. 31. 14:25
 19/35 anonim ***** válasza:

Te elmebeteg vagy:)))))))))

Szegényke:))))))))))))

Olvasni nem tudsz,vagy csak értelmezni nem tudod?

Dolgozni annyit jelent mint pénzt keresni.

Tehát 15 ledolgozott évvel csak kerestem valamit.

És úgy gondolom,hogy megilletnének a kismamáknak szánt ellátások.

Az pedig nálunk mindig is természetes volt,hogy nem csak az ágy asztal közös,hanem a kassza is.Egy normális családban ez így működik.

2009. márc. 31. 14:32
 20/35 A kérdező kommentje:
15 év munkaviszony után tudod mi fog neked járni,ha két gyereket szeretnél egymásutánban? Egy év gyed és kész, utána jön a gyes, mint annak, aki sose dolgozott. Utána ne tarts a markod,mert 15 év ide vagy oda ennyit ér a nagy munkád.
2009. márc. 31. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!