Utólag igénybe lehet venni a szocpolt?
Figyelt kérdés
Hitelre vettük a lakást ,de nem vettük igénybe a szocpolt,az akkori egy gyerkőcünkre.Azóta született még egy gyerekünk.Most igényelhetjük a kettőre egyszerre?2009. márc. 31. 09:09
1/12 anonim válasza:
A szocpolt csak utólag lehet igénybe venni. Ha előtte akarnád felvenni, az a megelőlegező szocpol. Szóval a válasz: igen.
Magánvéleményem szerint sürgősen vedd fel, mert nagyon úgy néz ki, hogy eltörlik.
2/12 anonim válasza:
Csak akkor, ha most veszel lakást. Visszamenőleg, már meglévő lakásra nem!
3/12 anonim válasza:
Utólag meglévő gyerkőcökre csak félszocpolt lehet igénybe venni, amit lakás bővítésre vagy tetőtér beépítésre lehet fordítani.
4/12 anonim válasza:
Ha már megvan a gyerek is és a ház is akkor a szerződéskötést követő 120 napon belől igen. Amennyiben évek teltek el akkor már nem:S Bővitésre esetleg,de annak nem gyenge szabályai vannak. Ennek utánna tudsz olvasni... de a ti jelen helyzetetekben sztem már nem vehetitek igénybe ha csak nem vesztek új házat:S
5/12 anonim válasza:
Én olyat is hallottam,hogy felvette valaki a félszocpolt és mivel bővíteni nem tudott hitele viszont volt ezért levonták neki a törzstőkéből!Ha még nincs 16 éves az eltartott akkor sztem jó esélyetek van a félszocpolra!Menj be a bankotokba,ott tuti felvilágosítanak,de siess mert Bajnai eltörli ezt is!A férjem is éppen csücsül a bankban és elindítja a dolgot!
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!Megpróbálok utánajárni a banknál,hogy milyen esélyeink vannak!(amíg van még szocpol)
2009. márc. 31. 09:41
7/12 anonim válasza:
Mi 2 gyerekre is igénybe vettük utólagosan a szocpolt,hitelünk volt mikor építkeztünk és a hitel összegből írták jóvá a gyerekekre járó összeget,persze jóval kevesebbet ami járt volna gyerekenként.1 gyerekre 4 éve 330000 lett jóváírva,de az is jó volt.
8/12 anonim válasza:
A barátnőmék is építkeztek, erre vettek fel hitelt, akkor még nem volt baba. Mikor megszületett a fiuk, megkapták rá az egész szocpolt, azt hiszem 900 000 ft-ot.
9/12 anonim válasza:
Mi is új lakást vásároltunk, de akkor még nem volt babánk, sőt össze sem voltunk házasodva. Aztán mikor megszületett a kisfiunk a hitelünkbe utólag jóváírtak 900.000 forintot.
10/12 anonim válasza:
és ha használt lakást vettem, és azóta megszületett a babám? Jár a félszocpol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!