Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vágytok ti is néha a régi...

Vágytok ti is néha a régi életetekre?

Figyelt kérdés
19 hónapos a kisfiam,imádom,nem adnám semmiért.De mostanában mikor látom a nyaraló fiatalokat eszembe jutnak a régi nyarak és néha kicsit elszomorodom,hogy nekem már nem lesz ilyen soha többé.De aztán ránézek a kis rosszcsontomra és tudom,megérte feladni ezt az életet.Csak néha jó lenne olyan felelőtlenül élni,mint rég.
2011. júl. 7. 12:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%

12:49-es vagyok.

Nah, en lehet, hogy felreertettem a kerdest.

Most csak arrol volt szo, hogy a regi eletunkbol a szorakozas, bulizas reszt hianyoljuk-e, amiota gyermekunk van?

Mert arra a valaszom az, hogy nem, amennyit kell tudok menni most is, annyit mar nem szeretnek mint regen.

Viszont en azt hittem, hogy masra is vonatkozik, hogy mast is lehet visszasirni. De ugy latom, hogy sokan csak a bulizasra vonatkoztatjak a kerdest.

2011. júl. 7. 12:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem a függetlenség hiányzik. Sajna a gyerekekkel kapcsolt árúként kaptam egy férjet is...

És valahol ez a fajta kötöttség, hát, olyan ember vagyok, akinek ha nyitva hagyod az ajtót akkor a sírig is hűen, de csak egy percre csukd be, és pánik szerüen keresem a kiutat.

Szóval a régi szabadságom az hiányzik(ebben az anyagi függetlenség is nagyon benne van)

2011. júl. 7. 13:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem is eszembe szokott jutni a régi bulizás, főleg így 35 fokban a siófoki nyarak, stb... de nem akkor, amikor mérges vagyok, hanem pl. most is, mikor pihenek, a fiam meg alszik.

Milyen jó lenne most hétvégén is leruccanni siófokra, koktélozni, strandolni, este bulizni stb... De csak ennyi. Ezek után tudom, hogy ha tényleg megtehetném (mert a fiamra vigyáznak a nagyszülők) akkor sem mennénk már a párommal. Felnőttünk, és kinőttünk ebből a 18-23 éves időszakból, és már herotom lenne a sok embertől, és már kb. 11-kor azt mondanám, hogy jó, menjünk haza aludni.

Szóval gondolatban hiányzik, de gyakorlatban már nem csinálnám. És ez szerintem így van jól. Ezért emlékek az emlékek. Ugyanígy hiányzik a gyerekkorom is, mikor a mamámmal mentünk a parkba piknikelni, labdázni és limonádét inni....

2011. júl. 7. 13:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában én is így vagyok. Most álltam vissza munkába, a kicsim 1,5 éves, a nagy 4. Próbálok az éjszakából elcsípni 1-2 órát amikor azt csinálok amit akarok, de olyan jó lenne néha akkor kelni, feküdni mikor én akarok, leülni megnézni egy filmet, vagy elmenni étterembe, moziba, hobbizni, nyaralni. Aki azt mondja ő sosem érzett ilyet az hazudik, vagy simán lepasszolja a gyereket napközben.
2011. júl. 7. 13:20
 15/20 anonim ***** válasza:
A nagy 10 éves, a kicsi 9 hetes. Most még nem jutottam el odáig, hogy hiányozzon, inkább nosztalgia.... Tavaly ilyenkor kettesben pár nap Fehérvár, Harkány, Pécs és környéke, aztán 1 hét Siófok 3-asban... Most csak 4 nap Balcsi 4-esben, a kicsi miatt többre nem is vágynék, ez is csak inkább a nagy miatt van. De talán jövőre kettesben ismét pár nap.... Meg amit írtak: sietni, mert nehogy sírjon, de próbálgatom összehangolni a dolgokat. A nagylánnyal annakidején viszont éreztem, hogy milyen jó volt kötetlenül, akkor nagyon hiányzott.
2011. júl. 7. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
13:18-as, ezt én meg is tapasztalom sokszor, amit írtál. Van, hogy elmegyek a régi társasággal buliba, aztán én vagyok az első, aki hazamegy. Pedig nem vagyok még "öreg", csak nem tudom, már nem ér meg nekem annyit egy buli, hogy másnap egész nap fáradt legyek. Meg egy idő után idegesít a zaj, meg hogy mindenki egyszerre beszél. Oké, ilyen kocsmás beülős beszélgetés, az rendben van, de onnan is én szoktam leghamarabb távozni, mert akkor meg vonz az, hogy otthon most nyugi van :)
2011. júl. 7. 13:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Amióta megszületett a 3. gyermekem, már nem :)

Most lett teljes az életem, nem vágyom a régire.

2011. júl. 7. 14:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Ohhh lanyok. :) En 31 evesen szultem, ugyhogy boven eltem elotte de megis hinyzik neha a regi eletem. Ha tehetnem sem csinalnam maskent, a kis csaladom a mindenem de biza neha eszembe jut, hogy de jo volt elemenni egy hetet Horvatorszagba vagy a Balcsira es romantikazni jokat. :)) Hogyne hianyozna. De mi megoldottuk ugy, hogy szombatonkent azt mondtuk nincs tv este es ha jo ido van akkor kiulunk a kertbe ha rossz ido van akkor meg bent maradunk. :) Kisfiam 8-kor mar edesen alszik es mi nekiallunk valami finomat fozni vagy kajat rendelunk. Iszunk egy kis vorosbort, dumalgatunk. Egyszer egy heten nem a vilag vege ha 10-11 ora fele eszik az ember es ejjel 1-2-ig dumal, romantikazik. :) Sajnos nekunk nincs nagyszuloi segtisegunk mert kulfoldon elunk igy nagyon tavol vannak es csak igy tudjuk megoldani. Pedig neha jo lenne ha csak 3 havonta egyszer vigyazna valaki ra par orara, hogy egy moziba eljussunk. :) De orulok, hogy ennyi szep emlekunk van. Mindig jo visszaemlekezni ra. Egyebkent hamar nonek ezek az aprosagok es neha csak azon kapjuk majd fel a fejunket, hgoy ismet kettesbe nyaralunk mert a gyerekeink mar nem jonnek velunk. :) En mar el sem hiszem, hogy a kis ujszulottem 17 honapos "nagyfiuva" cseperedett. Olyan mintha most szultem volna. Rohan az ido.
2011. júl. 7. 16:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudod nekem mi a bajom? Nem éltem ki magam. Az egyetem alatt számtalan bulit kihagytam, csak hogy a szerelmemmel lehessek (aki most a férjem). Már az egyetem 1. évében megismerkedtünk. Ő nem akart jönni a bulikba, nélküle meg nem mentem. Ha valami jó zenét hallok, annyira rámjön, hogy milyen jó lenne bulizni egy nagyot. Dehát a két gyerek mellett ezt már nem tehetem meg. A barátnőm még szingli, folyton meséli, hogy itt volt, ott volt, ezzel meg azzal ismerkedett meg. nekem az hiányzik, hogy fiút sem ismertem meg eleget, igazából a férjem a 2. nagy szerelmem, ennyi volt. Most meg időnként be vagyok sózva, de úgysem tennék semmit.

Mindenesetre elég egyhangú dolog már itthon lenni, 4 éve vagyok Gyesen. Mehetnékem van, és nem csak erre a pár 100 méterre vágyom, ahova gyalog eljuthatok. A gyerekekkel macerás eljutni a belvárosba és bárhová bemenni, jö a sírás meg a hiszti. Én meg kivagyok. Leharcolt vagyok. Kozmetikusnál akkor voltam utoljára, amikor az esküvőnk volt. Annak már lassan egy évtizede. Csak jönnek a ráncok, kezdem úgy érezni, hogy nem vagyok nő, legalább is kívánatos nem. Próbálom nem elhagyni magam, de a két gyerek rengeteg nergiát kivesz belőlem. És emellett próbálok én lenni a tökéletes feleség, aki megfőz, mire az ura hazajön, kitakarít, rendben tartja a kertet, teljesítek mindenben, az elvárásoknak megfelelően.

Szóval, igen, hiányzik a régi életem. Amikor még udvaroltak nekem, nem én főztem, hanem nekem főztek, elmehettem oda, és akkor amikor akartam, bulizhattam a barátnőmmel, kibeszélhettük a fiúkat, megihattam egy sört anélkül, hogy aggódnék, milyen hatása lesz a gyerekre (mivel még szoptatok).

Igen, van két gyerekem, és tény, hogy nem adnám őket semmiért. De az is tény, hogy mióta megvannak, már semmi sem a régi. Már semmit nem tehetek meg "büntetlenül".

Jó lenne néha csak kicsit magam lenni. De akkor is mit csinálnék? Gyorsan elrendezném azokat a dolgokat, amiket a gyerekek mellett nem tudok megcsinálni olyan könnyen, majd rohannék értük. Ez egy örök mókuskerék. Néha kiszállnék...

2011. júl. 7. 22:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló olyan jól leírta hogy élvezet volt olvasni.Jobban nem lehetne megfogalmazni, fel is pontoztam.Ez tényleg így van.Úgyhogy mégegyszer nem is írom le, mert mintha az én esetem is lenne.:-(
2011. júl. 7. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!