Mekkora babára gondoltok ha a lenti adatokat halljátok egy anyukától?
1 év körülire. De:
A lányom időre született, 3 kg alatt (tehát kisebb súllyal), 8 kg és 68 cm volt egy évesen. Most 2,5 múlt, 85 cm és 11 kg.
Fiaim 36 hétre születtek 2 és 2,5 kg-mal, tehát kicsi súllyal. A kisebbik 72, másik 74 cm és 7,5 és 8,5 kg -ok voltak egy hónapja már,(azóta nem voltunk méreckedni) és most 10 és fél hósak.
20:16
lányom pár nap múlva 28 hónapos lesz, 15 kg és 94 cm
Szerintem ne aggódj miatta, ha jó kedvű, nem beteges, akkor nem hiszem hogy gond, hogy kisebb a súlya.
Barátnőmnek ikrei vannak, a kisfiú teljesen "átlagos" a kislány másfél éves kora körül érte el a 10 kilót. De minden ok vele.
2600gr és 50cm volt. Eddig 1szer volt beteg.
Akkor is 2napig tartott csak.Kis orrfolyás és hőemelkedés volt(szuri miatt). Ja meg most egy kicsi 1napos(14alkalmas) hasmars:(
Én lányom 77 cm volt az 1. szülinapján, viszont 9.8 kiló.
Így én elsőre azt gondoltam, hogy 12-14 hónapos ez a kislány, de bele is trafáltam majdnem :)
Azt még nem írtad le, hogy miért érdekel ennyire?
Az én fiam 1800 grammal és 43 centivel született, nagyon kicsi volt. Ő is kb 14 hónapos korában érte el az általad írt súlyt és centit. Ő is anyatejes volt 10 hónapos koráig, aztán tápszeres. Nem volt még beteg, leszámítva egy megfázást.
Előző vagyok, én tettem fel neked a kérdést, hogy miért érdekel ennyire. Mi külföldön élünk, itt teljesen elfogadják a súlyát, a mérettáblázat szerint is ennyinek kell lennie, ez az átlag. Nem sovány, de nincs is rajta sok hurka. (Azért hozzáteszem, hogy Ny.európai országban élünk és nem Afrikában ahol éheznek. :-) )
És érdekes, amikor hazamegyünk Mo-ra, ott mindenki azzal idegesít, hogy milyen sovány, talán valami baja van? A közértbe is rég nem látott ismerősöknek az az első kérdésük, hogy eszik rendesen?
Hát ez engem teljesen kikészít, és úgy térek mindig vissza, hogy sovány a fiam, pedig nem is az. Én nem értem, hogy otthon miért mindig az a normális ha egy kisgyerek akkora mint egy michelin baba.
Szóval értem hogy te is aggódsz, de felesleges, mert teljesen átlagos a súlya a babádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!