Szules utani depresszio lenne?
Sajna ugy erzem kezdek nagyon befordulni. Allando siras kerulget, ugy erzem magam mint egy egyszemelyes kiszolgalo szemejzet. Olyan mintha be lennek zarva egy elefant csont toronyba es nincs menekves. Ha belenezek a tukorbe csunyanak latom magam. Pedig elkepzeltem szules elott hogy hogyan fogom rendbe szedni magam hogy magamnak is es a ferjemnek is tessen...de nem megy. A hajam ugy all mint a szenekazal...hiabab mosom szaritom be, fel nap mulva mintha mi sem tortent volna, szerte szana all...a kormeim letortek, a terhessegi csikjaim vorosek...es meg tudnam sorolni.
A babaval jarunk setalni minden nap, tehat kimozdulok. Igyekszem itthon is helyt allni.(fozok mosok takaritok) Ellatom a babat, ami napkozben meg ok...de az ejszakak nagyon nehezek. Szinte alig alszom, a szemeim vorosek, olyan taskak vannak a szemem alatt, hogy pakolni lehet belejuk. Segitsegem nincs, kulfoldon elek, a szuleim, anyosomek messze. A babam egy honapos, szoval olyan emberekre nem szivesen biznam akiknek nincs babajuk.
Van valami jo otletetek, mit kene, hogy kene, min valtoztassak? (Elso baba)
A ferjem igyekszik segiteni, de mivel hajnalban jar dolgozni igy az ejszaka csak az enyem, napkozben meg amikor a baba alszik fozok, hogy mire haza jon legyen meleg etel...aztan meg seta...delutan szoktam egy kicsit pihenni, de erzem hogy valamin valtoztatni kellene, mert ennek nem lesz jo vege.
Bocsi hogy kicsit hosszu es zavaros voltam, de talan ebbol is latszik a lelki allapotom. Imadom a kisfiamat, de ugy erzem egyedul vagyok.
Tudom hogy ebben nem konnyu tanacsot adni, de hatha van valakinek nehany tippje, vagy valaki atelte mar ugyan ezt, ugyan igy es meg tudna velem osztani a tapasztalatait.
Igazabol ha csak a sajat torteneted mondod el, talan az is segit rajtam.
Koszonom
Sajnállak. Nem egyszerű segítség nélkül gyereket nevelni, főleg az első hónapban. Igen, kicsit depis lettél, de idővel minden könnyebb lesz. Teljesen megváltozott az életed, próbálsz mindennek megfelelni és közben úgy tenni mintha minden a régi lenne. De ez nem megy egyik napról a másikra, sőt, lehetetlen. Elméletben én is elterveztem, hogy milyen jó lesz nekem ha megszületik a baba és majd mi mindent fogok csinálni... Aztán rájöttem, hogy nem egészen úgy van mint ahogy én azt gondoltam. :) A babám állandó törődést igényelt, szinte egész nap csak szopott. Annyiból könnyebb volt a helyzetem, hogy velem anyukám itt volt 1 hónapig és a babám éjszakánként végig aludt. De mikor anya visszament dolgozni és magamra maradtam, nekem is összecsaptak a fejem felett a hullámok. A lakás romokban volt, főzni hónapokig nem tudtam, a párommal gyakran összekaptunk emiatt, ő úgy gondolta, itthon vagyok és semmi dolgom sincs, miért nem jutok egyről a kettőre... De idővel belátta, hogy nem úgy van ahogy ő elképzeli. Már 7 hónapos a fiam és úgy néz ki, most kezdek belejönni és utolérni magam. Az alakod 1 hónap alatt nem lesz olyan mint régen, nekem 5 hó kellett hozzá. Ne idegeskedj, mert az a tejed rovására mehet. Miért kell mindennap főzni? Tartsál te is egy héten egy-két nap szabadnapot, amikor nem csinálsz a lakással semmit, kibír a mosás-takarítás egy napot és kaját lehet rendelni. Így aznap pihenhetsz, ha a babád alszik, foglalkozhatsz magaddal, rendberakhatod a körmödet. Én havonta mentem anyukámmal manikűröshöz (igaz, akkor már két hós volt a babám), ő dajkálta a babát, amíg az én körmöm csinálták, de ha sírt, éhes volt, akkor ideadta. A manikűrösöm szerencsére megértő. Téged nem tud egy ismerős, barát elkísérni? Nem kell, hogy másra bízd a babád, csak hogy ott legyen veled, hogyha éppen abban a pillanatban nem tudod felvenni, akkor ő megtegye melletted. Ugyanígy esetleg fodrászhoz menni, vagy még jobb lenne ha el tudnád magadhoz hívni őket, akkor nem kéne picibabával vegyszeres helyre menni. Én lakásra mentem a manikűrösömhöz, ezért nyugodt voltam és a barátnőm vágta a hajam, aki eljött hozzám. A lakást meg úgy tartom rendben, hogy minden nap csak keveset csinálok. Egyik nap porszívózás, másnap mosás/vasalás. Amennyire jutok délelőtt. Délután már itthon van apa és ő vigyáz kicsit a fiunkra, én meg beleülök egy nagy kád vízbe, pihenek, vagy amihez éppen kedvem van. Így nem olyan megterhelő.
Éjszaka gyakran kel a babád, azért nem tudsz pihenni? Hasfájós?
Remélem valami ötletet tudtam adni, vagy segíteni... akár privit is írhatsz, ha az segít, ha kipanaszkodhatod magadat valakinek. :)
Boldog és nyugodt babázást kívánok!!!!
Szia!
A lányom 4 hónapos. Az elején én is ezt éreztem. Ahogy telik az idő egyre jobb lesz. Egyre többet foglalja majd el magát a kics akkor is mikor ébren van.
Amit addig is tanácsolni tudok, hogy ne akarj megfelelni minden elvárásnak. A valóságban nincsenek szupermamik, akik szülés utáni héten szépek, csinosak, mindíg vidámak! Nem lehet egy újszülött kicsi mellett tökéletes háztartást vezetni, és úgy kinézni mint egy bombanő. Segítség nélkül ez nem megy, de nem is kell így lennie. Koncentrálj most a babádra, és az ő ellátására. Gyönyörködj benne és szeretgesd sokat! Ne izgasd magad, ha kicsit lemaradsz a takarítással, és én a helyedben nem főznék minden nap. Ilyenkor lehet enni több napig is ugyanazt (nagy adag előre főzve) vagy manapság már lehet rendelni elfogadható áron kész ebédet. Persze ez nem örökre szólna, csak az első pár hónapban.
Ahogy telnek a hetek,úgy halványulnak majd a csíkok, és a hajad állaga is jobb lesz:)
Szerintem a főzés helyett aludj, vagy pihenj kicsit!
Kitartás, hidd el nemsokára könnyebb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!