Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom annyira pesszimista...

A párom annyira pesszimista ilyen téren! Hogy értessem meg vele, hogy meg lehet ennyi pénzből élni?

Figyelt kérdés

Összeköltözés előtt állunk. Van saját lakás, de eddig mind a ketten a szülőknél laktunk(lakunk), mert még tanulunk. Viszont 11hetes terhes vagyok :)

Én még nem dolgoztam, mert még ugye tanulok ezért majd csak gyes+csp fog járni. Párom most talált egy munkát, ami nem fizet sokat, de jobb mint a semmi. Durván lesz összesen 120.000 forintunk minden hónapban. Ebből kell majd gazdálkodnunk. Rezsi+kaja+baba+magunkra kell költeni. Hitelünk nincsen, kocsink sincs.

Én azt mondom, hogy okosan beosztva a pénzt, meglehet ebből élni. Párom szerint nem. Mondtam neki, hogy van aki ennyi pénzből 2gyereket is nevel mégse halnak éhen.

Kinek van igaza? Nekem vagy a páromnak?

Akik szintén kevés pénzből élnek, hogy tudjátok beosztani?

2011. júl. 1. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha nincs hitel, havi 120.000 ből meg lehet élni...

Persze, nem mindegy, milyen színvonalon. Oda kell figyelni, mire mennyit adtok ki. Ha már ott a baba, meg kell oldani és pont. És gondolom a szülők is segítenek majd.

Mi voltunk nagyon nagyon szar helyzetben, és túléltük, igaz a család segítségével. Most hó végén nyomorgunk, de talán egyre jobb lesz majd, hogy már én is dolgozom...

2011. júl. 1. 17:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nehezen, de ha már itt van a baba, akkor megoldjátok:)
2011. júl. 1. 17:30
 13/18 anonim ***** válasza:

Mi havi 100ezerből élünk albérletben, igaz csak ketten a férjemmel.

Meg lehet élni, bár az igaz, mindenből az akciósat, vagy épp aznap lejáratút kell venni, hogy legyen mindig mit enni.

2011. júl. 1. 20:54
 14/18 A kérdező kommentje:
én már hozzá vagyok ehhez szokva hogy mindenből mindig a legolcsóbbat vesszük. Így megy ez már pár éve, ezt szoktam meg itthon, úgyhogy a spórolás nekem már nagyon megy:)
2011. júl. 1. 21:41
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Az úgy oké, hogy mindenből a legolcsóbbat veszed, de nem biztos, hogy az jó is. Mert sajnos a legolcsóbb nem biztos, hogy ugyanolyan jó, mint a drágább.

Persze nem muszáj a legdrágább bébiételeket venni pl., de ha nincs szezon, nem tudsz frisset adni neki. Meg ha véletlenül tápszert kell adnod a babának, az bizony rendesen le tudja ám húzni a pénztárcádat. Meg oké az olcsó pelenka, de mondjuk egy hasmenéses hét alatt abból is elhasználsz ám egy csomót. Hidd el, egy pici baba sok költséggel jár, havi 120.000 Ft-ból nem hiszem, hogy kényelmesen élnétek hármasban.

Meg nem mindegy, hogy valaki megél a fizetéséből, vagy ahogy te írtad, nem hal éhen. Mert bizony nagy a különbség.

2011. júl. 1. 21:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Meg lehet élni. Ki mihez van szokva.
2011. júl. 1. 22:06
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia

Meg lehet-e élni 120-ból? Meg. De nem mindegy, rámegy-e a lelked, meg esetleg a párkapcsolatod az állandó számolgatásra, meg feszültsége stb...

Minden attól függ, mekkora a rezsi és mi marad abból a 120 ezerből...

Nekünk 2 kicsink van, 3 és 1.5 évesek. A max GYED-et+ és a 2 CSP-t elviszi a megemelkedett hitel, így a férjem 100-110 ezres fizujából élünk, ebből kell megoldani a kaját-rezsit-gyerekek ruháit/gyógyszereit stb, mindent.

Nagyon nehéz...

Kocsink már rég nincs, se kábet tv, se vezetékes teló. A közösktsg és a víz-fűtés-villany alapdíja irtó magas, alig fogyasztunk, mindenre rettentően odafigyelünk és fogalmam sincs, hogy mit csinálunk majd télen, mert vagy fűtünk, vagy eszünk... a net+ mobilok ktsg-e az egyetlen luxus az életünkben, ez havi szinten 4000-5000 ft összesen.

Magunkra semmit nem költünk, de ezt úgy értsd, hogy SEMMIT, se egy Nők Lapja, se egy szem cukorka, semmi. Mi a férjemmel kenyéren, krumplin, rizsen és idényzöldségeken élünk, húst/normálisabb kaját csak a gyerekeknek csinálok. Mindenen spórolok amin csak lehet, pl öblítő helyett ecet, ruházkodás teszveszről fillérekért stb. Állandóan figyelem az akciókat, mi hol olcsóbb, elcipelem akár a város túlfeléből is a pakkokat, csak beljebb legyek 300 ft-al. :-( Ez pont az az összeg, amiből pl egy kis nyalánkságot tudok nekik venni....

Minden fillérre odafigyelünk... hónap elején kicentizzük az egészet. Így ha bármi váratlan pár ezer ft-os költség bejön, pl betegség miatt gyógyszer kell, vagy vízvezetékszerelőt kell hívni vagy bármi, akkor bizony anyukám szokott kisegíteni minket.

Jövő tavasszal újra munkába állok, pedig szerettem volna 3 éves koráig itthon lenni a kicsivel is. De lelkileg már nem bírjuk tovább ezt az életvitelt. Sajna a munbkábaállás azt fogja jelenteni, hogy reggel kb fél órát látom majd őket, esténként meg fürdetésre esek haza :-( :-( és így is alig élünk majd könnyebben, összesen 30-40 ezer ft-ot jelent majd pluszban, cserébe, hogy gyakorlatilag csak hétvégén leszek majd a gyerekeimmel. Már most előre ki vagyok emiatt borulva.

2011. júl. 1. 22:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Meg lehet élni, és szerintem nem fogtok nyomorogni, még ha nem is jut mindenre. Ketten vagyunk a babámmal. A lakáshitel kifizetése után marad kb havi 140. Rezsi kb 35-55e. A gyerkőcnek ruha játék nem kell, mert mindent kapunk. 1 kocsi van, de sokat nem megyek vele. Nem költök feleslegesen, de megveszem ami kell, és még félre is tudok rakni.
2011. júl. 1. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!