A párom annyira pesszimista ilyen téren! Hogy értessem meg vele, hogy meg lehet ennyi pénzből élni?
Összeköltözés előtt állunk. Van saját lakás, de eddig mind a ketten a szülőknél laktunk(lakunk), mert még tanulunk. Viszont 11hetes terhes vagyok :)
Én még nem dolgoztam, mert még ugye tanulok ezért majd csak gyes+csp fog járni. Párom most talált egy munkát, ami nem fizet sokat, de jobb mint a semmi. Durván lesz összesen 120.000 forintunk minden hónapban. Ebből kell majd gazdálkodnunk. Rezsi+kaja+baba+magunkra kell költeni. Hitelünk nincsen, kocsink sincs.
Én azt mondom, hogy okosan beosztva a pénzt, meglehet ebből élni. Párom szerint nem. Mondtam neki, hogy van aki ennyi pénzből 2gyereket is nevel mégse halnak éhen.
Kinek van igaza? Nekem vagy a páromnak?
Akik szintén kevés pénzből élnek, hogy tudjátok beosztani?
Ha nincs hitel, havi 120.000 ből meg lehet élni...
Persze, nem mindegy, milyen színvonalon. Oda kell figyelni, mire mennyit adtok ki. Ha már ott a baba, meg kell oldani és pont. És gondolom a szülők is segítenek majd.
Mi voltunk nagyon nagyon szar helyzetben, és túléltük, igaz a család segítségével. Most hó végén nyomorgunk, de talán egyre jobb lesz majd, hogy már én is dolgozom...
Mi havi 100ezerből élünk albérletben, igaz csak ketten a férjemmel.
Meg lehet élni, bár az igaz, mindenből az akciósat, vagy épp aznap lejáratút kell venni, hogy legyen mindig mit enni.
Az úgy oké, hogy mindenből a legolcsóbbat veszed, de nem biztos, hogy az jó is. Mert sajnos a legolcsóbb nem biztos, hogy ugyanolyan jó, mint a drágább.
Persze nem muszáj a legdrágább bébiételeket venni pl., de ha nincs szezon, nem tudsz frisset adni neki. Meg ha véletlenül tápszert kell adnod a babának, az bizony rendesen le tudja ám húzni a pénztárcádat. Meg oké az olcsó pelenka, de mondjuk egy hasmenéses hét alatt abból is elhasználsz ám egy csomót. Hidd el, egy pici baba sok költséggel jár, havi 120.000 Ft-ból nem hiszem, hogy kényelmesen élnétek hármasban.
Meg nem mindegy, hogy valaki megél a fizetéséből, vagy ahogy te írtad, nem hal éhen. Mert bizony nagy a különbség.
Szia
Meg lehet-e élni 120-ból? Meg. De nem mindegy, rámegy-e a lelked, meg esetleg a párkapcsolatod az állandó számolgatásra, meg feszültsége stb...
Minden attól függ, mekkora a rezsi és mi marad abból a 120 ezerből...
Nekünk 2 kicsink van, 3 és 1.5 évesek. A max GYED-et+ és a 2 CSP-t elviszi a megemelkedett hitel, így a férjem 100-110 ezres fizujából élünk, ebből kell megoldani a kaját-rezsit-gyerekek ruháit/gyógyszereit stb, mindent.
Nagyon nehéz...
Kocsink már rég nincs, se kábet tv, se vezetékes teló. A közösktsg és a víz-fűtés-villany alapdíja irtó magas, alig fogyasztunk, mindenre rettentően odafigyelünk és fogalmam sincs, hogy mit csinálunk majd télen, mert vagy fűtünk, vagy eszünk... a net+ mobilok ktsg-e az egyetlen luxus az életünkben, ez havi szinten 4000-5000 ft összesen.
Magunkra semmit nem költünk, de ezt úgy értsd, hogy SEMMIT, se egy Nők Lapja, se egy szem cukorka, semmi. Mi a férjemmel kenyéren, krumplin, rizsen és idényzöldségeken élünk, húst/normálisabb kaját csak a gyerekeknek csinálok. Mindenen spórolok amin csak lehet, pl öblítő helyett ecet, ruházkodás teszveszről fillérekért stb. Állandóan figyelem az akciókat, mi hol olcsóbb, elcipelem akár a város túlfeléből is a pakkokat, csak beljebb legyek 300 ft-al. :-( Ez pont az az összeg, amiből pl egy kis nyalánkságot tudok nekik venni....
Minden fillérre odafigyelünk... hónap elején kicentizzük az egészet. Így ha bármi váratlan pár ezer ft-os költség bejön, pl betegség miatt gyógyszer kell, vagy vízvezetékszerelőt kell hívni vagy bármi, akkor bizony anyukám szokott kisegíteni minket.
Jövő tavasszal újra munkába állok, pedig szerettem volna 3 éves koráig itthon lenni a kicsivel is. De lelkileg már nem bírjuk tovább ezt az életvitelt. Sajna a munbkábaállás azt fogja jelenteni, hogy reggel kb fél órát látom majd őket, esténként meg fürdetésre esek haza :-( :-( és így is alig élünk majd könnyebben, összesen 30-40 ezer ft-ot jelent majd pluszban, cserébe, hogy gyakorlatilag csak hétvégén leszek majd a gyerekeimmel. Már most előre ki vagyok emiatt borulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!