Mennyi időre hagytad vagy hagynád egyedül a lakásban a gyerekedet?
A gyerek persze kiságyban, járókában (egyéb biztos helyen).
Hová, meddig mész el olyankor? Mennyi idős a baba/gyerek?
Panelház, 9.emelet, még a 8. emeletig sem mentem még le soha a gyerekeim nélkül. Még alváskor sem.
Felelőtlennek tartom, aki boltba jár, meg nem tudom hova, amíg a gyerek alszik.
Kertes házban bébiőrrel természetesen kimennék a kertbe, de tényleg csak bébiőrrel.
Volt, hogy leszaladtam a boltba, amikor aludt en pedig foztem es rajottem, hogy hianyzik valami.
Ezt a leszaladast ugy kell elkepzelni, hogy mi az elson laktunk, csaladi haz elso emeleten, a foldszinten volt egy uzlet kialakitva. A lepcso aljan volt a bejarat. Oda siman leszaladtam, vittem a legzesfigyelo szuloi egyseget es a telefont. A boltosok ismertek, altalaban egy tetelert mentem mindig le, ami eppen hianyzott, soron kivul leszamlaztak es mentem is fel.
Amiota csaladi hazban lakunk azota kiteregetek, vagy szemetet viszek ki, vagy takaritok az also szinten, ok fent alszanak. Amikor csak a nagyobbik gyerek volt otthon es aludt, akkor volt, hogy fuvet nyirtam, par percenkent beszaladtam hallgatozni.
Eber allapotukban nem szoktam oket egyedul hagyni meg teregetesre sem, akkor viszem oket magammal.
Max. vécére megyek el, vagy leszaladok megnézni a postaládát - ez max. 1 perc. Több időre még járókában se hagynám egyedül a lakásban!
10 hónapos.
En delutani alvas alatt ki szoktam ulni a kertbe napozni, olvasni, enni egy fagyit. A kisfiam ablaka a kertbe nyillik igy hallom amikor felebred mert kiabal. Sot este 7:30 korul fekszik le es utanna siman kiulunk vacsorazni a ferjemmel meg dumalni a kertbe.
Csomagot atvenni es alairni, szemetet kivinni... megoldom ugy, hogy beteszem a kisagyba es kesz. De messzebbre nem mennek.
Nyáron tárva nyitva minden, kicsi a kertünk, nem is nevezném kertnek, ha alszanak akkor teregetek, vagy az ajtó előtt ülve olvasok. Azt meghallani ha pukiznak.
Postaládáig sétálok előre max, de az meg a gyerekek ablaka előtt van. Volt amikor fájt a gyomrom, és az albérlőnkhöz mentem át, amikor aludt a nagy, és addig amíg készült a teám, de egy gipszkartonfal amivel le lett választva a házrész, azon át is minden áthallatszik. Az udvaron két és fél család van(mi, rokon és az albérlő), volt amikor a fenti házhoz battyogtam el, rokonhoz, a porszívóért, de akkor a fiam az ajtóban várt, kb annyira van messze az ajtótól mint a postaládánk, a másik irányba.
De boltba, hallótávolságon kívül nem megyek nélkülük, vagy úgy, hogy nincs felügyelet, aki rájuk nézne amíg nem vagyok. Ha kell áthívom a szomszédot amíg el-vissza rohanok, mert nincs vmi itthon, vagy megvárom míg kelnek(min a nagy, a kicsi a kocsiban is aludhat)
Annyi mindenre "rájönnek" amivel simán kinyírják magukat, és néha az se elég védelem, ha az öledben van a gyerek...
A szomszéd boltba sokszor átrohantam, ha csak valami kellett. Még kicsi volt, kiságyban hagytam, ha már nagyobb, elvolt. Van, hogy eljön velem, de van , hogy nem akar. Akkor marad itthon. Ma pl -3 éves a nagylányom- nem akart jönni, inkább "addig játszok itthon, vegyél egy doglot és siess haza vissza hozzám". És nem volt baj.
Persze ezt is addig meri az ember, amíg valami nagy baj nem lesz....
Utolsó, nem értelek!
Miért várod meg, amíg baj legyen? Nekem is van egy 3 évesem, általában nem csinál semmi olyat a lakásban, amit nem szabad, mégsem merném itthon hagyni egyedül 5 percre sem.
Én még fürödni is akkor megyek, amikor már vagy még alszanak.
Wc-re pedig a 2,5 évesemet hívom magammal, nehogy a 4 hónapos hugát véletlenül megsértse vagy túl megszeretgesse.
Ki nem teszem a lábam az ajtón kívül. Bármi történhet akár velem is és akkor mi lesz velük a lakásban?
Még szem elől sem tévesztem őket, mindig viszem, illetve hívom a gyerekeimet még lakáson belül is.
3. emelet 3 szobás panel
kb. 5 perc, átszaladtam néha a boltba kenyérért.
DE szerintem nagyon fontos az is, hogy hol, milyen körülmények között él a család. A panelosok nem merik fél percre sem magára hagyni a gyereket, a kertes házasok inkább. Én legalábbis így gondolom. Azért, mert a házasoknak nagyobb életteret kell bejárni, mint a panelosoknak. Nekünk pl. még nincs kész a házunk, egész télen kijártam fáért, fát vágni, WC-re, most nyáron gyomláltam az udvaron, a ház előtt, és a manzárdon sem hallom, ha lent a kicsi sír. Mikor úgy érzem, már elég sok idő telt el, kb. 10 perc, lemegyek és hallgatózok az ajtóban vagy az ablak előtt. Ha csend van, megyek, végzem a dolgom tovább. nekem teljesne normális dolog, mert fél életemet a házon kívül élem (úgy értem, az udvaron, a manzádon (külön bejáratú), a garázsban, a fáskamrában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!