Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyik ismerősöm jogtalanul...

Egyik ismerősöm jogtalanul veszi fel az emelt családit, mint egyedülálló anya. Közben meg a gyerek apjával élnek? Mit csinál az illetékes szerv, ha ezt bejelentem?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 17:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%
irigy vagy. miért sajnálod tőlük, elég baj hogy kleptomániás. ne legyél ennyire kicsinyes örülj hogy meg van a láncod és behúzott zsebekkel menj látogatóba, ennyi.
2011. jún. 28. 19:06
 12/23 anonim ***** válasza:
70%

nekem is van sajnos egy közeli ismerősöm.

nem az 1000 Ft-ról van szó, hanem hogy a nagyobbik lány kedvezményes a suliban, felveszik a élelmiszer segélycsomagot, közben a gyerek 6000 Ft-os polóban játszóterezik!

állítólag adott a dokinak pénzt, hogy tartós betegnek nyilvánítsa a gyereket, így gyesen marad 10 éves koráig és szinte ingyen buszoznak!

lehet hogy én is irigy vagyok, vagy csak nem bírom az igazságtalanságot? nem tudom...

2011. jún. 28. 19:48
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ismerosunk is igy van, de azt mondta, hogy nem az 1000 forint csaladipotlek kulonbseg a lenyeg, hanem a gyerekek az oviban igy olcsobban esznek es meg emlitett valamilyen fajta tamogatast. Ok konkretan emiatt el is valtak.

Hat, en ezt nem tartom normalis dolognak, havi 50 ezerert sem valnek el papiron sem, valami jelentosege volt a hazassagunknak, nem valok ilyen konnyen.

De vegulis az o dolguk.

Es egyebkent igen, siman lehet bizonyitani az egyuttelest, peldaul ha szolgaltatoktol megy mindkettojuk nevere ugyanarra a cimre level/szamla, de elvileg a kornyezetben eloket is megkerdezhetik. Szinten ez az ismerosom mondta.

2011. jún. 28. 21:43
 14/23 anonim ***** válasza:
27%
Attól még mert valaki emelt családi pótlékot kap, nem kap semilyen kedvezményt, például az óvodában az étkezésre, vagy tankönyvkedvezményt az iskolában, ugyanis kb már 10 éve nincs ilyen.
2011. jún. 28. 21:49
 15/23 anonim ***** válasza:

21:43-as vagyok.

Ok biztosan kapnak, ezer szazalek. Lehet, hogy onkormanyzati tamogatas, de kapnak. A hatranyos helyzetuek es egyedulallo szulok gyermekei. Kis falu ovijarol van szo, rengeteg a roma kisgyermek, ennek koszonhetoen egy 20 fos csoportban osszesen 3, azaz harom gyermek fizet az etkezesert. Es ok nem, az egyedulallosag miatt. Ez biztos. Nincs am nekem veluk bajom, joban vagyunk, nem fikazni akarom oket, de ez teny.

2011. jún. 28. 22:00
 16/23 anonim ***** válasza:
40%
Ha feljelented, felülvizsgálják, és visszamenőleg kamatostul behajtják azt a bizonyos különbözetet. Ezt viszont név nélkül nem teheted meg.... Így is megéri?
2011. jún. 29. 00:09
 17/23 anonim ***** válasza:
74%
Elég szomorúnak tartom ezt a struccpolitikát. Emberek, nem veszitek észre, hogy az ilyen-olyan JOGTALANUL igénybe vett juttatások a TI zsebetekből vesz el pénzt? Erre mennek el forintmillióink. Felháborító.
2011. jún. 29. 10:50
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

Utolsónak: Nem feltétlenül.

A tgyás és gyed feltétele, hogy legalább egy év munkaviszonyod legyen az elmúlt két évből. Mivel a munkaviszony alatt fizetsz adót, járulékot (nem keveset), ezért a tgyást és gyedet te már korábban "kitermelted". A gyed maximalizálva van, az adók, járulékok viszont nem. Szóval én jogosan "tartom a markomat", a harmadik, gyeses évre, én azt bőven befizettem az államkasszába korábban.

Az alanyi jogon járó gyes esetében teljesen igazad van, 0 munkaviszony, 0 befizetett adó, járulék, azokat én is 3 hónap után vissza- (vagy el-)zavarnám dolgozni.

2011. jún. 29. 12:42
 19/23 anonim ***** válasza:
25%

12:36!!!

Diákmunkán dolgoztam több, mint 2 évet, mellette leérettségiztem, és most egyetemre járok. Amire jogosult vagyok, az a GYES, és a CSP, holott nem vagyok sem "kisebbségi gyermekgyár" sem pedig megesett tinédzser, egyszerűen csak a diákmunka után nem vonnak adót, ezért nem is "oszt vissza" az állam semmit.

Ilyenkor mi van? Miért is zavarnál el 3 hónap után dolgozni?

2011. jún. 29. 13:06
 20/23 anonim ***** válasza:

az első vagyok az oldalról, vagyis az akit utolsónak szólítottál :)

igazad van, félre értesz én nem a jogosan igénybe vett támogatásokra mondtam, hanem akit tényleg mi meg az állam tartunk ki és nem feltétlenül a kisebbségből kerülnek ki ezek az anyák, bár tény hogy ők vannak magasabb arányban. és felháborít hogy én meg kidolgozom a belem és nem kapok semmit csak azt a pénzt amit kínkeservesen megkerestem, és abból is adózom és egyéb levonások...

2011. jún. 29. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!