Ha nekem lejárt júni 8-án a tgyás akkor hogy kell megigényelnem a gyes?
A munkáltatómnak honnan kell beszereznie a gyeshez szükséges nyomtatványt? Nekem mit kell kitölteni? Nekem is be kell szereznem egy nyomtatványt valahonnan?
Hogy működik ez az egész?
Ha lejárt a tgyás (és nem passzív jogon kaptad), akkor a gyed a következő ellátás.
Elméletileg minden nyomtatvány kell, hogy legyen a munkáltatódnál, de az oep honlapjáról is le tudod tölteni.
A végén vannak a nyomtatványok:
Ha passzív jogon kaptad a tgyást, akkor gyes van, a MÁK honlapjáról tudod letölteni:
Jó lett volna előbb intézkedni. Én a tgyás lejárta előtt 1 hónappal már elküldtem a gyedes papírokat a munkáltatóhoz.
A tgyás után a gyed igénylése jön, nem a gyes-é (az majd a gyed letelte után).
A GYEDhez az OEP honlapról tudsz letölteni mindent.
A következő dokumentumok kellenek hozzá:
Pótlap gyermekgondozási díj megállapításához (PL. 30/gyed. r.sz.)
Igénybejelentés gyermekgondozási díjra (GYED 1. r. sz.)
Nekem a munkahely intézett mindent, letöltöttem a doksikat, kitöltöttem, ami rám vonatkozott és a személyes iratok fénymásolatával továbbítottam mindent a munkahelyemre, akik továbbküldtek mindent az OEP-nek, miután ők is kitöltötték a rájuk vonatkozó részeket.
Én az oep oldalárol töltöttem le!
Gyed bejelentő+foglalkoztatói igazolást ez utobbit a munkahelyemre küldtem és ők töltöték ki! Add be minél hamarabb hogy ne szakadjon meg az elátásod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!