Mennyibe fog kerülni az új személyi, mert mielőtt betöltötte a 14et már csináltattunk neki, utánna meg lejárt és nem vettük észre?
Nem, természetesen nem.
Az igazolvány készítésénél, lejárt okiratot nem fogadnak el, és igazolnia kell magát. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor lekérik az adatait a központi nyilvántartásból és ez pénzbe kerül amit ki kell fizetni.
Pontosan tudom, mivel édesanyám most csináltatott személyi, annak lejárta után és nem volt se jogsija se útlevele. És így a dupláját kellett fizetni.
Kérdező anyakönyvi kivonattal hogyan igazolhatnád magad, az bárkié lehet.
Itt van egyébként egészen pontosan és világosan
Ha a személyazonosító igazolvány lejárt:
De van érvényes útlevél vagy új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: útlevél vagy vezetői engedély, születési anyakönyvi kivonat, nőknél házassági anyakönyvi kivonat, 1.500,- Ft-os illetékbélyeg.
Ha nincs érvényes útlevél, vagy nincs új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: születési anyakönyvi kivonat, 3.000,- Ft-os illetékbélyeg.
Tehát 3000 forint lesz.
Ja és a büntetést természetesen én is képletesen írtam. Persze nem büntetés a szó valódi értelmében, de a duplájába kerül így.
A rendőr az más dolog.
Ha nincs érvényes útlevél, vagy nincs új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: születési anyakönyvi kivonat, 3.000,- Ft-os illetékbélyeg.
hÁT BÁRHÁNYSZOR ÁTOLVASOM ITT 3000 FORINT VAN
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!