Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit tenne a helyemben?...

Ki mit tenne a helyemben? Nagyon elkeseredtem.

Figyelt kérdés

Nagyon komoly anyagi gondjaink adódtak.Eddig sem éltünk nagy lábon.Szerényen,csak a szükséges dolgokra költöttünk.De már ez az életünk is széthullik.

Két kicsi gyermekünk van.Párom anyjáékkal élünk egy kétgenerációs házban.Ők lenn,mi fenn.

Van egy lakáshitelünk ami a duplájára nőtt(150.000),és hónapról hónapra emelik,hiába voltunk benn a banknál többször,hogy olyan megoldást találjunk ami nekünk is jó.Az volt a válasz,próbáljuk fizetni.

A közüzemi számlákkal elmaradtunk,egyszerűen nem tudjuk fizetni,kértünk részletfizetést,nem adnak.

Anyósom rokkantnyugdíjas,most elvették a havi kis 50 ezer forintját,és mire ismét megkapja a leszázalékolást,addig lehet eltelik ismét 1 év.

Párom már egy hete itthon van táppénzen,rosszul lett,baj van a szívével.

Akárhogy gondolkozok nem jut semmi eszembe,mert:

1,fizetjük a hitelt,mellette ételre költünk,hogy ne haljunk éhen,de akkor a közüzemi számlára nem telik,így megmarad a ház,de nem lesz se víz,se villany.

2,fizetjük a közüzemi számlákat,eszünk,de akkor a hitellel csúszunk meg,így viszik a házat.

3,fizetjük a hitelt,a számlákat,és nem eszünk.

Valami jobb ötlet?Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Már nem tudunk min spórolni,hónapok óta csak a gyerek kap gyümölcsöt,hús sincs minden nap,nem járunk sehova.

Az internet meg azért van,mielőtt valaki belém köt,mivel én ezen tartom a kapcsolatot a családommal.

2011. jún. 24. 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj a védőnővel, hogy hová fordulhatsz, hátha kaphattok valami támogatást.

Gyerekek mekkorák? Te dolgozol?

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek,de sajnos tippem nincs,hogy mit csináljatok.

2011. jún. 24. 13:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kaki egy helyzet, az biztos.

A bankkal kell mindenképpen egyeztetni, hiszen a többi adott. Ha devizában felvett lakáshitel, akkor lehet, hogy most átmeneti megoldás lesz számotokra, hogy befagyasztják az árfolyamot. Plusz e mellé szerintem próbáljátok meg a futamidő növelést. Ezzel ugyan nem oldódik meg a probléma, de elodázni lehet.

Mindenképpen valami végleges megoldást kell találni, vagy új munkahely, vagy meg kell próbálni eladni a házat (szinte lehetetlen) vagy kiadni albérletbe (kevésbé lehetetlen). Bár inkább én azt tanácsolom, hogy egy adóságkezelésben jártas emberrel konzultáljatok.

Azt írtad "anyjáékkal". A többieknek van jövedelmük?

2011. jún. 24. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudnátok kimenni külföldre dolgozni? Azért ott jóval többet lehet keresni, a gyerekek pedig nyelvet tanulnának.
2011. jún. 24. 13:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hű! ilyenkor elképedek,hogy hagyják idáig süllyedni az embert!

Nekünk a házunk nincs veszélyben,de a párom számláját zárolják,ha nem tom hány ezret nem fizetünk be. A hitelkártyáját is letiltották- ezt fizettük rendesen, igaz,mindig csúszva volt 1-2 hét,de mindig fizettük. Ez volt az utolsó mentsvár,ha valami közbejött: betegség,egyéb hirtelen kiadás.

Mi,illetve én,egyedül állóként igényeltem segélyt: lakás fenntartási támogatást,gyermekvédelmit,és ovodáztatásit. Többet nem tudtam tenni,hogy legyen dellánk.

Már a provit is fel kellett venni,amit a héten már nem tudunk kifizetni. A büdös nagy helyzet,hogy a párom vállalkozó, 300.000 ft csekk az apeh fele- nem megy túl jól az üzlet,már keresett munkát,fel is vették,augusztusban lesz fizuja először.

Miután kifizetjük a gyed+családiból amit tudunk: villany,víz,tv,internet (nálunk a vállalkozás miatt kellett,de hűségnyilatkozattal lett megkötve), kocsi, hitelkártya- azt hiszem semmit nem hagytam ki- akkor marad 10-15 ezer. Nekünk ebből kell élni. Szülők messze vannak, após lakik közelebb,de őt is mi etettük sokáig,most nem jön,ezért nem eszik itt. A minap már meggyet loptam,hogy a gyerekeink gyümölcsöt egyenek!

A legrosszabb,hogy se Nektek,sem nekünk a kutya nem segít!- de én még így is befoghatom,mert havi 4500 jön a lakásfenntartásiba-amiből a gázpalackot cseréljük. A gyermekvédelmihez elvileg járna kaja-jegy,de ezt nem kaptunk-akkor a gyerekek ehetnének főtt kaját.

Írjatok levelet a köztársasági elnöknek! - van egy ismerősöm,aki így intézi a dolgokat.

Én hétfőn megyek a családsegítőbe,hogy ha módjukban áll,segítsenek,vagy mondják meg,hova mehetek. + ha lesz Eu-s segélycsomag,akkor igényt tartunk rá.- mert itt olyan is kap,aki kirittyentett villában lakik,milliós bevétellel.

Szorítok,hogy mielőbb kilábaljatok!!

Üdv:2gyerkőcös,28 hetes km

2011. jún. 24. 13:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Számomra nem derült ki, hogy te pl. dolgozol, vagy gyesen vagy. Mert ez nagyon nem mindegy. Ha gyes, akkor bármi áron is, de irány vissza dolgozni.
2011. jún. 24. 15:09
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
És a rendszeres nevelési segélyt igénylését tudnám javasolni, az önkormányzatnál felvilágosítanak, mik a feltételei.
2011. jún. 24. 15:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ez segit-e de plebaniaval is beszelhettek.

Lehet tudnanak gyujtest szervezni nektek (a gyerekeknek hasznalt ruha, kimaradt pelust kapnatok esetleg konzerveket szaraz eteleket (teszta, rizs stb)

a gyerekek kinott ruhait el lehet adni esetleg nem hasznalatos butorokat, jatekokat, konyveket, akar ekszereket.

A vedono is remelhetoleg tud segiteni.

2011. jún. 24. 15:22
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Megpróbálok az összes kérdésre válaszolni.

Anyósom apósommal él együtt.Sajnos ő is max a 100 ezret keresi meg,nagyon nem ugrálhat,pár éve van vissza a nyugdíjig,örül hogy van munkája.

A nagyobbik gyerkőcöm 2 éves,a pici 3 hós,így kilőve hogy munkába álljak.

Külföldre nem tudunk kimenni,Angliában laknak a rokonok,de nyelvtudás nélkül nem ajánlják,hogy kimenjünk.

Párom másik munkát keres,ahol kicsit többet kapna,csak nehéz találni.

Családsegítőben voltunk már,megállapították,hogy járhat a lakásfenntartási,és a gyermekvédelmi,de az is 1-2 hónap mire el tudjuk intézni.

Már idegileg,lelkileg ki vagyok készülve.A védőnő is próbál segíteni,ruhákat,élelmet szerez.Mondta ne szégyelljem,fogadjam el.De annyira nehéz,olyan rossz érzés.Soha nem voltunk még ilyen helyzetben,mint már írtam,szerényen,de megéltünk.

A bank is nagyon rugalmatlan velünk,a futamidőt nem engedi hosszabbítani,de emeli az összeget hónapról hónapra.Csak azt nem tudom meddig.

A házat hirdetjük már nem is tudom hány oldalon.Nem hiszem,hogy el tudjuk adni.

Köszönöm a válaszokat,ötleteket.A kismamának szorítok,hogy nekik is rendeződjön az életük,és sok boldogságot a gyerekekhez.

2011. jún. 24. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha benyújtjátok a kérelmet,max. 30 napjuk van,hogy értesítést küldjenek,hogy jár e,vagy nem! Tehát ha most megigénylitek,akkor lehet,hogy jövőhónapban még nem,de augusztusban megkapjátok az 1. lakásfenntartásit, és a gyermekvédelmit sok helyen augusztusban osszák-az is gyerekenként 5900 ft, + a nagyobb ingyen étkezhet az oviban,suliban,sőt,lehet már akkor melegételt is kaptok a nyáron a nagyobb gyermekre.- itt elvileg automatikusan adják a gyemekvédelmiseknek az ebéd jegyet,de mi még nem kaptunk.

Ciki,nem ciki,el kell fogadni a segítséget! Én azzal nyugtatom magam, hogy a sok ingyenélő (magyar,és cigány egyformán)szemrebbenés nélkül megy,és kér,követel. Akkor én miért kellene hogy szégyeljem magam?!

2011. jún. 24. 18:51
 10/10 anonim ***** válasza:

"A bank is nagyon rugalmatlan velünk,a futamidőt nem engedi hosszabbítani,de emeli az összeget hónapról hónapra.Csak azt nem tudom meddig."

Ezt nem igazán értem. A bank addig növelheti a futamidőt (a te kérésedre), hogy a hitel utolsó részletének az időpontjában a hitelfelvevő még ne töltse be 75 évet (OTP), vagy a nyugdíjkorhatárt (jelenleg ez 65 év). Szóval max. annyit tudok elképzelni, hogy 1. nem ti vettétek fel a hitelt, csak ti fizetitek, 2. lebeszélnek róla titeket a bankban, mert költsége van a futamidő növelésnek. Bár ha jól emlékszem, már elég régóta van egy olyan törvény, hogy aki futamidőt szeretne hosszabbítani, mert nem tudja fizetni a részleteket (árfolyamnövekedés miatt), annak ingyenesnek kell lennie a futamidő hosszabbítás. Mindenképpen járj utána.

Ami még eszembe jutott: ha anyós úgyis otthon van, akkor neked kéne valami mellékest szerezni pl. takarítani valahol, bevásárlás, vasalás stb. Tudom, kicsi még a babád, de csak lemondással tudtok ebből a helyzetből kilábalni.

A házeladás szinte lehetetlen. Főleg úgy, hogy júliusban letelik a kilakoltatási moratórium, aki vásárolni akar és teheti, az vár még a bankos házakra, hiszen így akár 50%-al olcsóbban tud ingatlanhoz jutni. Inkább a kiadáson gondolkozzatok: cuccoljatok be egy szintre, a másikat pedig próbáljátok kiadni. Így két legyet üttök egy csapásra: a hitel egy része kitermelődik, a közüzemi számlák egy része fizetve lesz, ergo látják a fizetési hajlandóságot és nem fogják kikapcsolni a dolgokat.

2011. jún. 27. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!